reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Mowil mi na drugiej wizycie jak przyjechałam z plamieniem - wtedy też był zarodek i serduszko. Byłam wtedy 5+6
Źle się wyraziłam, nie na kiedy wam wyznaczy termin badan, tylko w którym tygodniu jak byłyście na badaniu u lekarza ustalił wam termin? , ja dziś 7+3, a kazał mi przyjść jak będę 9+1 to wtedy ustalimy i termin porodu i termin badan prenatalnych

U mnie teraz będzie CC 38/39 tydzień więc liczę, że się rozpakuje w połowie lipca. Co będzie "śmieszne" będę miała dwójkę dzieci, a nawet nie znam bólu skurczy porodowych....[emoji28]
Ale znasz inny ból, którego ja np nie znam 😉 ostatnio rozmawiałam z dziewczyna mojego siostrzeńca. Ona ma syna urodzonego przez cc i teraz córeczkę urodzona SN i mówi ze jakby miała mieć 3 to najpierw sobie załatwi cesarkę, bo nie przeżyje ponownie porodu SN 😂 także… ja tam pierwszy poród pamietam doskonale bo modliłam się żeby już się skończył lub żebym już skonała 😂 a od pierwszego skurczu do urodzenia minęły tylko 4 h 😂 drugi bardzo miło wspominam, mega się bałam ale skupiłam się na prawidłowym oddechu i w sumie po 2h nawet nie wiedziałam ze rodzę 😂 mowilam ze to nie możliwe bo to jeszcze tak nie boli jak powinno!!!! 😂

A mi się udało dostać co prawda luteinę i letrox na free. Lekarz poza zwykła refundacja musi kliknac ciąża w systemie. I chyba musi być na osobnych receptach jak więcej niż jeden rodzaj leku, bo wyskakiwał błąd jak próbował mi wypisać na tą znizke ciążowa i letrox i luteinę.
Ja dokładnie tak samo. Ale na kolejnej wizycie podpytam jak mieć za darmo, bo po co płacić jak należy się za free

Badanie pierwszego trymestru składa się z dwóch części - USG genetyczne i oddanie krwi na test (tu można zrobić pappa, nifty, sanco itd). W pierwszej ciąży lekarz mi powiedzial, że samo USG wystarczy, jednak teraz lekarz mówi, że m.in. pappa to koniecznosc. Więc robię pappa. Jak wynik wyjdzie źle, będę myśleć o nifty.
Co do refundacji nie odpowiem bo się nie znam.
Dzięki za wyjaśnienie, myślę że zadzwonie do przychodni gdzie mam mieć prenatalne i zapytam o pappa.

Ja akurat CC źle wspominam [emoji85] przez prawie dwa tygodnie po ledwo z łóżka wstawałam , tak mnie bolała rana.... Gdybym mogła wybierać - wolałabym się męczyć przed pojawieniem się dziecka i potem być sprawna [emoji6]
Ale znasz inny ból, którego ja np nie znam [emoji6] ostatnio rozmawiałam z dziewczyna mojego siostrzeńca. Ona ma syna urodzonego przez cc i teraz córeczkę urodzona SN i mówi ze jakby miała mieć 3 to najpierw sobie załatwi cesarkę, bo nie przeżyje ponownie porodu SN [emoji23] także… ja tam pierwszy poród pamietam doskonale bo modliłam się żeby już się skończył lub żebym już skonała [emoji23] a od pierwszego skurczu do urodzenia minęły tylko 4 h [emoji23] drugi bardzo miło wspominam, mega się bałam ale skupiłam się na prawidłowym oddechu i w sumie po 2h nawet nie wiedziałam ze rodzę [emoji23] mowilam ze to nie możliwe bo to jeszcze tak nie boli jak powinno!!!! [emoji23]

Źle się wyraziłam, nie na kiedy wam wyznaczy termin badan, tylko w którym tygodniu jak byłyście na badaniu u lekarza ustalił wam termin? , ja dziś 7+3, a kazał mi przyjść jak będę 9+1 to wtedy ustalimy i termin porodu i termin badan prenatalnych
Mi na wizycie 4.12 czyli to był 8 tydzień początek. Podała dokladnie w jakich datach mam się zapisać na badania. Jako że od stycznia moja gin otwiera swoją klinikę to łatwiej z terminami

reklama
Ja dokładnie tak samo. Ale na kolejnej wizycie podpytam jak mieć za darmo, bo po co płacić jak należy się za free
Ja od 3 tyg ciąży biorę Utrogestan, nie dość że bardzo ciężko go dostać w aptekach, to jeszcze jest drogi i nierefundowany. Płącę ponad 200zł za 4 opakowania to starcza na 3 tygodnie. No ale lekarz powiedział że to najlepszy progesteron na rynku, także się nie buntuje.

Do góry