AnnMar88
Moderator
Ja ma początku 12 tygodnia.W którym tc ustalali wam lekarze badania prenatalne ???
Wizyta 23.12 a potem prenatalne 3.01
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja ma początku 12 tygodnia.W którym tc ustalali wam lekarze badania prenatalne ???
Ja dokładnie tak samo. Ale na kolejnej wizycie podpytam jak mieć za darmo, bo po co płacić jak należy się za freeNo niestety. Ja za 2 opakowania zapłaciłam 64 zeta ...
Źle się wyraziłam, nie na kiedy wam wyznaczy termin badan, tylko w którym tygodniu jak byłyście na badaniu u lekarza ustalił wam termin? , ja dziś 7+3, a kazał mi przyjść jak będę 9+1 to wtedy ustalimy i termin porodu i termin badan prenatalnych
Ale znasz inny ból, którego ja np nie znam ostatnio rozmawiałam z dziewczyna mojego siostrzeńca. Ona ma syna urodzonego przez cc i teraz córeczkę urodzona SN i mówi ze jakby miała mieć 3 to najpierw sobie załatwi cesarkę, bo nie przeżyje ponownie porodu SN także… ja tam pierwszy poród pamietam doskonale bo modliłam się żeby już się skończył lub żebym już skonała a od pierwszego skurczu do urodzenia minęły tylko 4 h drugi bardzo miło wspominam, mega się bałam ale skupiłam się na prawidłowym oddechu i w sumie po 2h nawet nie wiedziałam ze rodzę mowilam ze to nie możliwe bo to jeszcze tak nie boli jak powinno!!!!U mnie teraz będzie CC 38/39 tydzień więc liczę, że się rozpakuje w połowie lipca. Co będzie "śmieszne" będę miała dwójkę dzieci, a nawet nie znam bólu skurczy porodowych....[emoji28]
Ja dokładnie tak samo. Ale na kolejnej wizycie podpytam jak mieć za darmo, bo po co płacić jak należy się za free
Dzięki za wyjaśnienie, myślę że zadzwonie do przychodni gdzie mam mieć prenatalne i zapytam o pappa.Badanie pierwszego trymestru składa się z dwóch części - USG genetyczne i oddanie krwi na test (tu można zrobić pappa, nifty, sanco itd). W pierwszej ciąży lekarz mi powiedzial, że samo USG wystarczy, jednak teraz lekarz mówi, że m.in. pappa to koniecznosc. Więc robię pappa. Jak wynik wyjdzie źle, będę myśleć o nifty.
Co do refundacji nie odpowiem bo się nie znam.
u mnie to było 8+2Źle się wyraziłam, nie na kiedy wam wyznaczy termin badan, tylko w którym tygodniu jak byłyście na badaniu u lekarza ustalił wam termin? , ja dziś 7+3, a kazał mi przyjść jak będę 9+1 to wtedy ustalimy i termin porodu i termin badan prenatalnych
Ale znasz inny ból, którego ja np nie znam [emoji6] ostatnio rozmawiałam z dziewczyna mojego siostrzeńca. Ona ma syna urodzonego przez cc i teraz córeczkę urodzona SN i mówi ze jakby miała mieć 3 to najpierw sobie załatwi cesarkę, bo nie przeżyje ponownie porodu SN [emoji23] także… ja tam pierwszy poród pamietam doskonale bo modliłam się żeby już się skończył lub żebym już skonała [emoji23] a od pierwszego skurczu do urodzenia minęły tylko 4 h [emoji23] drugi bardzo miło wspominam, mega się bałam ale skupiłam się na prawidłowym oddechu i w sumie po 2h nawet nie wiedziałam ze rodzę [emoji23] mowilam ze to nie możliwe bo to jeszcze tak nie boli jak powinno!!!! [emoji23]
Mi na wizycie 4.12 czyli to był 8 tydzień początek. Podała dokladnie w jakich datach mam się zapisać na badania. Jako że od stycznia moja gin otwiera swoją klinikę to łatwiej z terminamiŹle się wyraziłam, nie na kiedy wam wyznaczy termin badan, tylko w którym tygodniu jak byłyście na badaniu u lekarza ustalił wam termin? , ja dziś 7+3, a kazał mi przyjść jak będę 9+1 to wtedy ustalimy i termin porodu i termin badan prenatalnych
Ja od 3 tyg ciąży biorę Utrogestan, nie dość że bardzo ciężko go dostać w aptekach, to jeszcze jest drogi i nierefundowany. Płącę ponad 200zł za 4 opakowania to starcza na 3 tygodnie. No ale lekarz powiedział że to najlepszy progesteron na rynku, także się nie buntuje.Ja dokładnie tak samo. Ale na kolejnej wizycie podpytam jak mieć za darmo, bo po co płacić jak należy się za free