reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Dziewczyny, czy mogę strepsils w ciąży? Boli mnie gardło, źle się czuję. Muszę zdusić to póki da się. Psikam tantum ale szału nie ma :/

reklama
O matko... Chyba mnie na to nie stać 🤦‍♂️😁
Jak byłam w pierwszej ciąży to dziewczyna właśnie miała mega przyrosty i okazało się, że trojaczki :p także miej nadzieję, że to tylko bliźniaki :D Oczywiście żartuję :) bo beta na początku szybko przyrasta :) Zobaczysz jaki przyrost i będzie widać. Na pocieszenie powiem, że koleżanka miała mega dużą betę a ma jednego synka ;)

Jak byłam w pierwszej ciąży to dziewczyna właśnie miała mega przyrosty i okazało się, że trojaczki :p także miej nadzieję, że to tylko bliźniaki :D Oczywiście żartuję :) bo beta na początku szybko przyrasta :) Zobaczysz jaki przyrost i będzie widać. Na pocieszenie powiem, że koleżanka miała mega dużą betę a ma jednego synka ;)
Zobaczymy myślę że po bliźniakach od razu powiedziałabym żeby tam wszystko wycięli 😂😂

Hej,

Czy zmniejszający się progesteron może oznaczać jakieś nieprawidłowości w przebiegu wczesnej ciąży ? 02.11 miałam 121.3 nmol/l a dzisiaj wykonałam ponownie i wyszło 103.5 😞😞 Niby mieszczę się na spokojnie w widełkach ale zmartwił mnie ten spadek ..

@Jessi123
Progesteron jest wydzielany pulsacyjnie i jego stężenie we krwi zmienia się co kilka godzin nawet o 50%.

Tak przynajmniej piszą w internecie.

Ty masz tak czy inaczej bardzo wyspki poziom jak na ten etap ciąży, więc ja bym na Twoim miejscu nie panikowała

reklama
Hej,

Czy zmniejszający się progesteron może oznaczać jakieś nieprawidłowości w przebiegu wczesnej ciąży ? 02.11 miałam 121.3 nmol/l a dzisiaj wykonałam ponownie i wyszło 103.5 [emoji20][emoji20] Niby mieszczę się na spokojnie w widełkach ale zmartwił mnie ten spadek ..

U mnie podobnie ostatnio miałam 68,3 ng/ml dzisiaj 52, ale wydaje mi się, że progesteron się tak może wahać, a nasze wyniki i tak są na tyle dobre, że nie ma co panikować jak nic się nie dzieje i bhcg ładnie rośnie mam nadzieje, że się nie mylę [emoji4]

Do góry