reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Na 19 lipca ale 2 tyg temu usłyszałam że mam się oszczędzać ponieważ szyjka miękka i krótka a młody dobija się do kanału rodnego. Mam wizytę 22 zobaczymy jak sprawa się rozwija.
Ja mam termin na 4-5 lipca i w sumie od 2 tygodni też mam nakazane żeby się oszczędzać bo szyjka tak samo się mocno skróciła i też lekarz mówił że w środku wszystko miękkie już gotowe do porodu.
Tylko że młody tym swoim małym chudym tyłkiem wsiadł się w te zagłębienie miednicy i siedzi tam jak na topki 🙈 przez co jego szanse na obrócenie się są niemal zerowe a do tego miednica dostaje w kość bo spojenie to boli non stop.

A macie jakas apteczke dla dziecka skompletowana? Bo sie zastanawiam co powinnam kupic zeby miec chociaz na poczatek.
Moja apteczka dla dziecka sklada się z soli fizjologicznej i jałowych gazików, termometr.
Na kolki mam na razie termofor z pestek.
Zasypki , maść na odparzenia.
I w sumie z aptecznych rzeczy to wszystko 🤔
W razie jakiejś goraczki czy zaparć mam do apteki dosłownie 500m więc ...
A w podawanie probiotyków czy witamin bez uprzedniej rozmowy z lekarzem się nie bawię, więc na razie nic z takich rzeczy nie mam.

Moja apteczka dla dziecka sklada się z soli fizjologicznej i jałowych gazików, termometr.
Na kolki mam na razie termofor z pestek.
Zasypki , maść na odparzenia.
I w sumie z aptecznych rzeczy to wszystko 🤔
W razie jakiejś goraczki czy zaparć mam do apteki dosłownie 500m więc ...
A w podawanie probiotyków czy witamin bez uprzedniej rozmowy z lekarzem się nie bawię, więc na razie nic z takich rzeczy nie mam.
Cześć witajcie lepiej późno niż wcale ... jestem z terminem na 28.07.
Mną pytanie o termofor z pestek...

Hej. Ja mam termin na 22 lipca ale w piątek jadę zapisać się na termin CC, pewnie ok 15 lipca. Lekarz już straszy, że mogę urodzić wcześniej, bo mały to już kawał klocka i mocno napiera główką na szyjkę, że zaczyna się robić rozwarcie. Małego czuje już baaardzo nisko, jakby za chwilę miał wypaść. Staram się oszczędzać ale przy mojej zbuntowanej 3 latce to nie lada wyczyn...Noce to koszmar bo trudno znaleźć dobrą pozycję do snu, wszystko już mnie boli. Na dodatek mąż przyniósł do domu jakieś przeziębienie i wszyscy mamy katar i ból gardła. Ogólnie ledwo żyję.
Co do apteczki to warto mieć coś do pielęgnacj pupki ( polecam bepanthen), octanisept do pielęgnacji kikuta pępowiny, sól fizjo, pedicetamol, jałowe gaziki, probiotyk i Wit d ( najlepiej z kwasami dha)

Ja mam termin na 4-5 lipca i w sumie od 2 tygodni też mam nakazane żeby się oszczędzać bo szyjka tak samo się mocno skróciła i też lekarz mówił że w środku wszystko miękkie już gotowe do porodu.
Tylko że młody tym swoim małym chudym tyłkiem wsiadł się w te zagłębienie miednicy i siedzi tam jak na topki 🙈 przez co jego szanse na obrócenie się są niemal zerowe a do tego miednica dostaje w kość bo spojenie to boli non stop.
Może jeszcze się obróci, na szkole rodzenia mamy parę której się udało. Jeśli nie, też nie szkodzi przynajmniej wiesz gdzie i kiedy. Na pewno wszystko będzie dobrze

reklama
Hej. Ja mam termin na 22 lipca ale w piątek jadę zapisać się na termin CC, pewnie ok 15 lipca. Lekarz już straszy, że mogę urodzić wcześniej, bo mały to już kawał klocka i mocno napiera główką na szyjkę, że zaczyna się robić rozwarcie. Małego czuje już baaardzo nisko, jakby za chwilę miał wypaść. Staram się oszczędzać ale przy mojej zbuntowanej 3 latce to nie lada wyczyn...Noce to koszmar bo trudno znaleźć dobrą pozycję do snu, wszystko już mnie boli. Na dodatek mąż przyniósł do domu jakieś przeziębienie i wszyscy mamy katar i ból gardła. Ogólnie ledwo żyję.
Co do apteczki to warto mieć coś do pielęgnacj pupki ( polecam bepanthen), octanisept do pielęgnacji kikuta pępowiny, sól fizjo, pedicetamol, jałowe gaziki, probiotyk i Wit d ( najlepiej z kwasami dha)
Dlaczego CC w Twoim przypadku? Pytam bo wszystko o czym piszesz dotyczy też mnie i młodego (duża waga dziecka, napiera na szyjkę itp.). Termin mam na 19 lipiec ale wątpię że doczekamy

Do góry