W sinsay dresiki wzielam , mój to wg biegał jak opetany kurteczkę na jesień wzial haha przynosi mi maly rozmiar a to taka juz jesienna cieplejsza kurteczka , więc mowie do niego ok kochanie rozumiem że się starasz, angażujesz itp ale weź jak coś rozmiar 68 bo 62 to będzie zaciasne powoli a lepiej wziąć luźniejsza a tak to jeszcze nie będę kupowała na biezacoA co do wyprawki dla dziecka kupowalyscie jakies cieplejsze rzeczy? Bo ja stwierdzilam ze na lipiec to nie bedzie potrzeby ale sama juz nie wiem. Mam jakies bluzeczki, kaftaniki i półspiochy ale zadnych kurtek czy grubszych bluz nie kupowalam
reklama
lisio
Aktywna w BB
o dla mnie to trudna sprawa, bo mąż będzie cały czas przy porodzie i nie ma jak dowieźć. Więc ja spakowałam różne opcje, wszystko w torebkach strunowych z ikei i podpisane by nie było problemu znaleźć. W aucie zostawię otulacz do fotelika i lekki kocyk na w razie czegoA co planujecie dla dziecka wsiąść do szpitala za ubranka? Bierzecie jakieś ciepłe właśnie czy w razie czego tatuś dowiezie ??
Enema - roztwór doodbytniczy. Najlepiej kupić dwa i zrobić jedno po drugim.Sama zrobisz w domu? Polecisz coś?
Jak przygotowywałam się do operacji to pierwsza dawka zadziałała ekspresowo i poszło szybciej niż na ulotce. Więc na wszelki wypadek zrobiłam drugą i wtedy już była pewność, że wszystko się oczyściło
Ada2222
Fanka BB :)
Doradźcie mi proszę. Dzisiejsza noc przespane może z 3 godziny. Kręgosłup ręce i nogi tak bolały że aż płakałam. Masaże nic nie pomagały, było jeszcze gorzej, pierwszy raz mam coś takiego. Czy któraś z was też tak miała? Zasnęłam dopiero nad ranem, mąż do pracy a ja dalej spać bo wtedy trochę przeszło. Teraz jak wstałam dalej boli kręgosłup i nogi, ręce nie.
A druga sprawa ile ważyło wasze dziecko w 32 tygodniu ciąży ? Ostatnio u lekarza 32+4 i mały ważył dokładnie 2020 g, czyli nieco trochę ponad 2 kg. Lekarz mówił że jest wszystko ok, ale teściowa męża ma nastraszone że będzie za małe i wgl że napewno będę miała ciążę przenoszoną itp. nie wiem jak mu przegadać że to zależy od kobiety czy ciąża będzie przenoszona a nie od płci dziecka bo mają mu takich głupot nagadane i nie może mu przetłumaczyć
A druga sprawa ile ważyło wasze dziecko w 32 tygodniu ciąży ? Ostatnio u lekarza 32+4 i mały ważył dokładnie 2020 g, czyli nieco trochę ponad 2 kg. Lekarz mówił że jest wszystko ok, ale teściowa męża ma nastraszone że będzie za małe i wgl że napewno będę miała ciążę przenoszoną itp. nie wiem jak mu przegadać że to zależy od kobiety czy ciąża będzie przenoszona a nie od płci dziecka bo mają mu takich głupot nagadane i nie może mu przetłumaczyć
Moja corka miala w 33+0 2200 g i raczej ja sie troszke obawiam ze bedzie dosc duza a nie za mala :-) takze twoj syn w ogole mi sie za maly nie wydaje. W ogole przez ostatnie trzy tygodnie moje dziecko przytyło ok 700g takze jak tak licze do 40 tyg.po tyle to mi ponad 4 kg wychodzi ale chyba nie do konca to sie tak liczy takze mam nadzieje ze jednak troszke mniejsza bedzie :-)
Ada2222
No ja tak samo uważam że to normalna waga, a raczej się boje żeby za duży nie był.Moja corka miala w 33+0 2200 g i raczej ja sie troszke obawiam ze bedzie dosc duza a nie za mala :-) takze twoj syn w ogole mi sie za maly nie wydaje. W ogole przez ostatnie trzy tygodnie moje dziecko przytyło ok 700g takze jak tak licze do 40 tyg.po tyle to mi ponad 4 kg wychodzi ale chyba nie do konca to sie tak liczy takze mam nadzieje ze jednak troszke mniejsza bedzie :-)
Madzia86G
To mój w 32 miał 1800 także bez przesady.Doradźcie mi proszę. Dzisiejsza noc przespane może z 3 godziny. Kręgosłup ręce i nogi tak bolały że aż płakałam. Masaże nic nie pomagały, było jeszcze gorzej, pierwszy raz mam coś takiego. Czy któraś z was też tak miała? Zasnęłam dopiero nad ranem, mąż do pracy a ja dalej spać bo wtedy trochę przeszło. Teraz jak wstałam dalej boli kręgosłup i nogi, ręce nie.
A ten wątek z bólami i tak dalej ...
Nie pocieszę.
Sorry ... ale nie
Ja mam dzisiaj 37+0 i w sumie to od bitego tygodnia każda noc to jedno wielkie pasmo udręki.
Stopy mam już opuchnięte 24/7 ( w 32t herbata z pokrzywy działała cuda ale teraz już nic nie pomaga ), palce u rąk opuchnięte i obolałe, nadgarstki bolą, kręgosłup biodra i miednica to taki jeden wielki pakiet : poleżę czy posiedzę i po 10-15minutach muszę zmienić pozycję bo z bólu nie wytrzymuję. Chodzę jak taka ciapowata kaczka bo spojenie łonowe od ponad tygodnia daje mi zdrowo w kość.
A zgaga to mój codzienny nocny towarzysz.
Ada2222
A wiesz
A wiesz nad czym ja się tak zastanawiam... Przed ciążą od 12 r.ż. miałam takie bóle na zmianę pogody itp. od czasu zajścia w ciążę jak ręką odjął. Może to po prostu to wróciło, dzisiaj od rana u nas brzydko, burza, deszcz, wiatr i tak na zmianę, a wczoraj 20 stopniTo mój w 32 miał 1800 także bez przesady.
A ten wątek z bólami i tak dalej ...
Nie pocieszę.
Sorry ... ale nie
Ja mam dzisiaj 37+0 i w sumie to od bitego tygodnia każda noc to jedno wielkie pasmo udręki.
Stopy mam już opuchnięte 24/7 ( w 32t herbata z pokrzywy działała cuda ale teraz już nic nie pomaga ), palce u rąk opuchnięte i obolałe, nadgarstki bolą, kręgosłup biodra i miednica to taki jeden wielki pakiet : poleżę czy posiedzę i po 10-15minutach muszę zmienić pozycję bo z bólu nie wytrzymuję. Chodzę jak taka ciapowata kaczka bo spojenie łonowe od ponad tygodnia daje mi zdrowo w kość.
A zgaga to mój codzienny nocny towarzysz.
Madzia86G
U mnie to już raczej po prostu końcówka ciąży , bo przed ciążą takie pogody gdy było duszno, parno, gdy zbierało się na burze to ja w 7niebie byłam, wtedy czułam się najlepiej Ja kochałam takie ,,parówki" czy temp powyżej 30°, a teraz +23 to dla mnie już niemiłosierny upał.A wiesz
A wiesz nad czym ja się tak zastanawiam... Przed ciążą od 12 r.ż. miałam takie bóle na zmianę pogody itp. od czasu zajścia w ciążę jak ręką odjął. Może to po prostu to wróciło, dzisiaj od rana u nas brzydko, burza, deszcz, wiatr i tak na zmianę, a wczoraj 20 stopni
lisio
Aktywna w BB
dzisiaj w nocy miałam chwilowego stracha. Jak normalnie prawie w ogóle nie mam skurczy, tak dzisiaj 3 w nocy, a ja biegunka + skurcz za skurczem. Już przez myśl mi przeszło, że to to, że mały się uparł i chce być jednodniowym wcześniakiem, ale na szczęście o 5 przeszło... i tak ta noc dała mi do myślenia, że właściwie to ja nic nie wiem jak te porodowe skurcze mają wyglądać i chyba czas wreszcie to ogarnąć
reklama