Majaga
Fanka BB :)
Nie wiem czy masz fejsa, ale jak masz, to przed chwilą skarżyłam, że jest grupa " cukrzyca ciążowa bez strachu" może tam znajdziesz jakieś pomocne informacje?
Hm... Nie wiem czy w aptece dają, masz jakieś zaświadczenie o cukrzycy? Może warto podejść i zapytać [emoji848] też się bardzo boje igieł zzo próbowali mi podac - nie chce opowiadać by nikogo nie straszyć - koniec końców i tak mnie uspali - miałam CC. Po CC przez 4 tygodnie musiałam sobie robić zastrzyki przeciwzakrzepowe - dla mnie, która odwraca głowę na pobraniu krwi masakram. I teraz też mnie to czeka... [emoji51] Za tydzień idę na badania, będę robić krzywa ciekawa jestem co mi wyjdzie...A w aptece dają też bez problemu, czy skąd bym miała mieć drugi? Ja mam od lekarza, ale też już gdzieś o tym slyszałam. No serio, ja bardzo źle znoszę igły. W pierwszej ciąży myślałam, że pokonam to. Jedyne co mi się udaje to po prostu to znoszę, ale jak widziałam wenflon na ręce w szpitalu to miałam ochotę go wyrwać, aż trzęsłam się na myśl o nim, zzo jak mi podawali to całe szczęście nie widziałam, a miałam najcudowniejszego anestezjologa. Głaskał mnie mówiąc tylko, że za chwilkę przestanie już boleć, że muszę wytrzymać jeszcze tylko chwilkę. To była największa dawka empatii jaka mnie przy porodzie spotkała. Jak myślę teraz że miałabym mieć insulinę to no okropnie mi z tym.. jeszcze 18-22 tydz jak isę robi krzywą to przynajmniej krócej, a tu prawie 7 miesięcy..