reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Ja mam jutro, ale zabieramy starszaka, bo nie mamy go z kim zostawić i raczej nie wpuszczą:( ogólnie u mojego lekarza jest kartka, że przez pandemie jedynie pacjentka wchodzi :(
A zapomniałam dodać, że super że masz już jutro i to chyba mega wcześnie!!!! Pierwsza z całej grupy idziesz 😎 to jutro czekamy na zdanie relacji 🤣

Ja na 30.07 wiec jestem ostatnia 😂😂

Dziewczyny trochę mi lepiej, upiekłam szarlotkę, poczytałam książkę i trochę się uspokoiłam muszę sobie znaleźć zajęcie. Mój mąż mówi żeby powoli robiła pierogi i uszka na wigilie a akurat w kuchni się bardzo dobrze czuje wiec może porobie tyle żeby rozdać po rodzinie później 😂❤️
To bardzo dobrze. Mąż mi dziś przetarł okna bo myłam je 2 miesiące temu i od jutra biorę się za prasowanie firanek, zasłon. Jak leżymy i nic nie robimy to głupoty nam się roją w głowie ☺️

Zapytam z czystej ciekawości : czemu nie chcecie aby Wasi mężowie/ partnerzy byli jak USG jest dopochowowe? Koleżanki/ ciotki / ojca / matki nie wzięłabym na USG dopochwowe, ale nie mam najmniejszego problemu z obecnością męża.
Ja nie mam z tym problemu. Kiedyś w pierwszej ciąży mąż był wlasnie ze mną na prenatalnych i było to usg transwaginalne. Nie mam z tym problemu żadnego.

Dziewczyny te z terminem z pierwszej połowy lipca 🤣 którego grudnia macie prenatalne? (Ja mam 22 grudnia)
Tak zaczęłam się zastanawiać.... kiedy zabieracie ojca maleństwa 🙂 na USG?
To moja pierwsza ciąża i nie mam doświadczenia. Myślałam że to się idzie razem jak już ciąża jest mocno zaawansowana, może połówkowe czy coś.... a teraz mignęło mi gdzieś w necie, że prenatalne to się robi przez brzuch i że wtedy pierwszy raz ojciec może zobaczyć też dzidzie.
Co myślicie?
u nas nie wpuszczają nikogo oprócz pacjentki, przez pieprzony Covid.

O kurcze dzięki za podzielenie się.
Może faktycznie warto zadzwonić i zapytać czy można czy nie.
Mój akurat pracuje, ale może i mógłby pokombinować i zrobić sobie wolne. Nie wiem tylko czy nie lepiej poczekać jak dzidzia będzie większa. Taki 4D to musi być super. Ja do tej pory miałam tylko 2D, prywatnie u lekarza też. Pewnie zależy od sprzętu.
o kurcze ja tam gdzie robie tez sprawdze bo licze na to ze wejdziemy we 2

Dziewczyny te z terminem z pierwszej połowy lipca 🤣 którego grudnia macie prenatalne? (Ja mam 22 grudnia)
To moja pierwsza ciąża i nie mam doświadczenia. Myślałam że to się idzie razem jak już ciąża jest mocno zaawansowana, może połówkowe czy coś.... a teraz mignęło mi gdzieś w necie, że prenatalne to się robi przez brzuch i że wtedy pierwszy raz ojciec może zobaczyć też dzidzie.
Co myślicie?
Mój był na trzecim usg i widział już zarodek z serduszkiem. U mnie było ich dużo z powodu krwawień. Najpierw badanie, potem usg i jak to zobaczyłam to go zawołałam bo siedział za parawanem. Teraz też ze mną będzie jechał na kolejną wizytę mimo że na poprzedniej dla niego to wszystko mało widoczne było i liczy że zobaczy coś wiecej🙂

Mój był na trzecim usg i widział już zarodek z serduszkiem. U mnie było ich dużo z powodu krwawień. Najpierw badanie, potem usg i jak to zobaczyłam to go zawołałam bo siedział za parawanem. Teraz też ze mną będzie jechał na kolejną wizytę mimo że na poprzedniej dla niego to wszystko mało widoczne było i liczy że zobaczy coś wiecej🙂
moj ani razu i dopytuje kiedy bedzie mogl. Odkad przeszlam do mojej lekarki na nfz to szans nie ma ale licze na to ze na tych prenatalnych bedzie to mozliwe

reklama
Co myślicie?
Ja mam 30go grudnia, ale niestety przez ten Covid męża nie wpuszczają nawet do kliniki, i dla mnie jst to trochę przykre, on cały czas czeka i pyta kiedy zobaczy malucha. Nawet myślę nad tym żeby poszukać gabinet w którym można wejść z mężem... Zdjęcia to jedna sprawa, ale te emocje jak widzisz malucha na ekranie to całkiem inna sprawa 🥰

Do góry