reklama
Malgos123
Fanka BB :)
Nie tylko ja uważam, że ten temat jest na tyle drażliwy, że nie powinien być tutaj poruszany.Z tego co pamiętam to ustalone zostało na tym forum, że możemy pisać o wszystkim!!!
justyska89
Mnie to nie rusza mam swoje zdanie I chociażby niewiem ile takich postów było nie czytam tego nie wierze polskim media nie oglądam tv. Bo nadają to co im się podoba. A puki co to widzę tylko próbę sklucenia społeczeństwa i podżeganie do tegomoze moje zdanie jest odmienne ale wg mnie takie newsy są nam zbędne...serio... media nie robią od 2 lat nic innego procz zastraszania, jestesmy w takim okresie naszego zycia ze jest nam potrzebny przede wszystkim spokoj. A podsylanie sobie jeszcze na takim forum takich tresci sorry ale mi osobie jeszcze nerwicowej srednio pomaga. Kazda ma swoja wiedze i decyzje i uwazam ze motywowanie do czegololwiek takimi historiami jest srednie.... z calym szacunkiem oczywiscie
AgnieszkaGda
Dziewczyny te z terminem z pierwszej połowy lipca którego grudnia macie prenatalne? (Ja mam 22 grudnia)
Tak zaczęłam się zastanawiać.... kiedy zabieracie ojca maleństwa na USG?
To moja pierwsza ciąża i nie mam doświadczenia. Myślałam że to się idzie razem jak już ciąża jest mocno zaawansowana, może połówkowe czy coś.... a teraz mignęło mi gdzieś w necie, że prenatalne to się robi przez brzuch i że wtedy pierwszy raz ojciec może zobaczyć też dzidzie.
Co myślicie?
To moja pierwsza ciąża i nie mam doświadczenia. Myślałam że to się idzie razem jak już ciąża jest mocno zaawansowana, może połówkowe czy coś.... a teraz mignęło mi gdzieś w necie, że prenatalne to się robi przez brzuch i że wtedy pierwszy raz ojciec może zobaczyć też dzidzie.
Co myślicie?
Ja wg aplikacji 17, lekarz jeszcze nic nie mowilA która ma na 16-17.07?
Hanaśmietana
A to widziałam w TV, ale czy ona trafiła z powodu covid pod respirator czy komplikacji po cc a covid miała przy okazji tego nie mówią. Do mnie ta narracja nie trafią. Niech każdy robi co che.Historia kobiety, która w zaawanspwanej ciąży zachorowała na Covid. Była niezaszczepiona i ostatecznie trafiła pod respirator. Dziecko przyszło wcześniej na świat za pomocą CC. Ona 10 dni była pod respiratorem. Rodzina była już gotowa na najgorsze. Na szczęscie w jej przypadku skończyło się dobrze. Ale po czasie żałuje, że nie zdecydowała sie na szczepienie w II trymestrze.
Żeby nie było ja szanuję decyzję każdego, ale z wcześniejszych postów, kiedy był poruszany temat szczepień, odebrałam wrażenie, że niektóre dziewczyny się jeszcze wahają. Stąd ten link. Jeśli kogoś uraziłam to nie było to moją intencją.
Majaga
Mam termin na koniec lipca, mąż już ze mną był na USG.
Dziewczyny te z terminem z pierwszej połowy lipca [emoji1787] którego grudnia macie prenatalne? (Ja mam 22 grudnia)
Tak zaczęłam się zastanawiać.... kiedy zabieracie ojca maleństwa [emoji846] na USG?
Co myślicie?
justyska89
Jak byłam w pierwszej ciąży to wzięłam męża na prenatalne pierwsze. Tym razem nie będzie bo mam 3.01 a on ma wtedy 1 zm 2iec nie będę wywracać wszystkiego pod siebie pójdzie ze mną do mojego lekarza jak juz będzie tak ze bedzie moglDziewczyny te z terminem z pierwszej połowy lipca którego grudnia macie prenatalne? (Ja mam 22 grudnia)
Co myślicie?
Madzia86G
Są jednak tematy z którymi trzeba sie pożegnać dla naszego dobra. Na całym forum jest co najmniej kilka osobnych tematów gdzie jest dyskusja o szczepieniach.Z tego co pamiętam to ustalone zostało na tym forum, że możemy pisać o wszystkim!!!
Szczepienia - preferowany kanał informacyjny - polityka = te tematy prędzej czy później doprowadzają do cholernie wielkich kłótni.
Nie róbmy sobie krzywdy bo jesteśmy fajną zgraną ekipą, początkującą ale już widać że trzymamy się razem.
reklama
Ironka
Ja mam prenatalne i PAPPa 27.12.Dziewczyny te z terminem z pierwszej połowy lipca którego grudnia macie prenatalne? (Ja mam 22 grudnia)
Co myślicie?
Ja miałam zawsze prenatalne po skończonym 12 tc i zawsze przezpochwowo. Przez brzuch obraz był dużo gorszy. Ale slyszalam o przypadkach kiedy dziewczyny miały przez powłoki brzuszne i było ok.
Mi to bez różnicy. Idę na nie sama. Dla męża zawsze mogę poprosić o nagranie.