Mój mąż kiedyś był wyrwać zęba, czekałam na niego w poczekalni. Wychodzi cały blady, spocony i mi mówi Boże jaki ból gorszy niż poródJa tylko nie kumam czemu to kobiety kobietom takie teksty serwują. Ja też uwielbiam słuchać o tym jak to teraz matki mają dobrze, bo pieluchy jednorazowe są, a dawniej to się prało i gotowało. I licytacja się zaczyna . Ale już te same kobitki nie pamiętają, ze miały np w domu mamę, ktora sprzątala i gotowała. Dla mnie porownywanie macierzyństwa to jak licytowanie kto gorzej poród przeszedł… Kiedys uslyszalam od kolezanki, ze ona gorzej okres przechodzi niz ja porod przeszlam (nie rodzila sn). Ja nie kwestionuję, że moze miec koszmarne bole miesiączkowe, ale jak jest w stanie określic ze boli ją bardziej niż mnie podczas porodu?
reklama
Madzia86G
Fanka BB :)
Oooj taaak , i pralek nie było, i wodę ze studni trzeba było wpierw zaczerpnąć , i 5dzieci się miało a tam krowy w oborze i świnki i gąski ... U mnie każdej kobiecie w ciąży sie to wmawia.Ja tylko nie kumam czemu to kobiety kobietom takie teksty serwują. Ja też uwielbiam słuchać o tym jak to teraz matki mają dobrze, bo pieluchy jednorazowe są, a dawniej to się prało i gotowało. I licytacja się zaczyna . Ale już te same kobitki nie pamiętają, ze miały np w domu mamę, ktora sprzątala i gotowała. Dla mnie porownywanie macierzyństwa to jak licytowanie kto gorzej poród przeszedł… Kiedys uslyszalam od kolezanki, ze ona gorzej okres przechodzi niz ja porod przeszlam (nie rodzila sn). Ja nie kwestionuję, że moze miec koszmarne bole miesiączkowe, ale jak jest w stanie określic ze boli ją bardziej niż mnie podczas porodu?
I też pamietam jak mi mama kiedyś opowiadała, że nawet jak sie jest w ciąży to okres nawet pół roku można mieć. Zapytalam ją niedawno kto tak miał, okazało się że babcia więc zapytałam z kim chociaż już przypuszczałam że już wiem ... bo to dziecko urodziło się martwe, więc też wyjaśniłam mamie co jest normalne a co nie.
A druga babcia też straciła dziecko w zaawansowanej ciąży i w tamtych czasach nawet sie o tym nie mówiło. To był temat tabu. Przypuszczam że z całej rodziny tylko ja wiem że było bo babcia raz mi się wygadała w płaczu a potem nigdy nie chciała juz o tym rozmawiać i kazała mi obiecać że nikomu nie powiem także czasy wtedy były takie sobie. Pewnie inaczej w miastach ale i inaczej gdy się gdzieś w zapadnietej wsi mieszkało.
Madzia86G
Są takie symulatory bólu porodowego i nieraz sie zastanawiałam czyby tego nie kupić i potem na imprezie rodzinnej dać jakiemuś facetowi do przetestowaniaMój mąż kiedyś był wyrwać zęba, czekałam na niego w poczekalni. Wychodzi cały blady, spocony i mi mówi Boże jaki ból gorszy niż poród
Aurora84
Mnie wczoraj zupełnie przestało boleć wszystko, cały dzień byłam zadowolona ale wieczorem już wpadłam w panikę że bobo się zatrzymało i całą noc kręciłam. Dziś dolegliwości wróciły, tu ciągnie, tam kuje i w plecach boli, a teraz se myślę jaka głupia jesteś dzidzia dała ci dzień luzu i panikaMnie dzisiaj znowu ciagnie brzuch. Jakby na okres. Wczoraj to klujace „cos” w boku, dzisiaj brzuch na zmiane z pachwinami. Plus troche plecy. Latam jak wariatka do wc sprawdzac „co tam”. Ocipiec idzie. Boli zle, nie boli niedobrze. Mam nadzieje, ze Bobek robi sobie miejsce.
NattNatt
Jak bedzie dalej tak źle jak dziś to myślę, że warto poruszyć temat z lekarzem. Ja jestem na tabletkach, bo bez nich pewnie by mnie czekał szpital, ale ja to z toalety praktycznie nie wychodziłam.
Wczoraj skończyło się na 10 razach mam nadzieje, że dzisiaj już będzie lepiej taka byłam wykończona, że dopiero wstałam, ale już jest mi niedobrze [emoji1785]
Aaagaa
U nas córka do środy, ja do czwartkuMoja córka dziś ostatni dzień, jutro do przedszkola wkoncu.
Mom2B
Taaaa a najlepiej już jak mi facet jakiś mowo ciąża to nie choroba to mam ochotę zabićNo niestety, człowieki mają dobre chęci,ale jak wiadomo dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane. Ciężko to porownać, ale mnie np wkurza jak mi ktoś mówi, że ciąża to nie choroba i co to ma byc, ze kobiety na zwolnienia od razu idą. Ja bym taką osobę w trakcie jelitówki wysłała do pracy, ciekawe czy też by mowiła ze to nie choroba…
NattNatt
Dziewczyny a ile będziecie płacić za badanie nifty?
2600 nifty pro
reklama
Aaagaa
W OPOLU :d to najlepszy rosół ever!!Boże to gdzie wy mieszkacie skoro taki rosołek, nawet by mi taki zestaw do głowy nie przyszedł
Jak robiliśmy roczek córki na 40 osob w chacie myśliwskiej (wszystko sami gotowaliśmy, podasalismy) to właśnie teść zrobił ten rosół i był szał