reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Do porodow dziewczyny jeszcze dużo czasu :) Coeszmy się ciąża. Przyjdzie czas na strach porodowy bliżej czerwca :)
Heh szczeze będziemy już tak zmęczone ciaza w 37 tyg ze nie będziemy się baly byle jak najszybciej urodzić będzie wtedy. Tak sobie myślę o tym moim porodzie bo ja taka strachliwa jestem i tak z perspektywy czasu myślę sobie ze wtedy nadwyraz odważna bylam ale to chyba spowodowane było tym że 42 tydz ciazy i już naprawdę mialam dość. Wszystko bylam gotowa zrobić żeby dali mi na wywołanie cos. Bo jednak katurlaj się w ciazy dłużej o 2 tyg niż wszyscy. Jaki ja bol mialam siedząc w tym szpitalu a przez ten tydz ponad pół mojej grupy ze szkoły rodzenia się przewinęło i wszyscy tylko wpadali na porodówke i szli na noworotkowy a ja tam siedziałam jak ciele i co noc tylko słuchałam krzyków rodzących modląc się o moj szybki poród

reklama
No popatrz a ja mam z kolei bradykardię ale nie stałą tylko taką która pojawia się ... raz na kilka miesiecy, czasami tylko raz do roku, nie wiadomo z jakiego powodu ale serce zaczyna niebezpiecznie wolno bić poniżej 60, raz nawet bylo 49 🤷‍♀️ . Czort wie dlaczego. A potem serce dostaje nagłego kopa i w takiej sytuacji jedna zastawka dostaje amoku i nie potrafi załapać nagłego przyspieszenia, co z kolei wywołuje arytmię ...
Z tego co pamiętam to chyba w kwietniu mam termin na założenie Holtera ( mam go co roku ) i potem w maju wizytę u kardiologa. Akurat na czas żeby mogli zdecydować czy mogę rodzić sama czy przez cc.
też mam bradykardię i niewiadmo skąd się wzięło. Mam w nocy bloki przedsionkowo komorowe (serce się zatrzymuje kilka razy na krótka chwilę), jeśli w dzień zacznę mieć te bloki to rozrusznik serca bedzie potrzebny.

W środę miałam wycinany pieprzyk , który miałam na palcu na stopie. Rósł bardzo szybko a pojawił się w lipcu. Za 3 tygodnie będę mieć wynik histopatologoczny, mam nadzieję że to nic groźnego.

My imion nie mamy wybranych jeszcze, dla dziewczynki podoba mi się Elena. W domu mamy już Kornelie i Doriana.

Można wiedzieć jaką masz wadę serca?
Ja mam tachykardie i wypadający płatek zastawki serca. Teraz się uspokoiło i wolałabym rodzić sn. Pierwszy poszedł ekspresem, tylko 4,5h więc drugi może szybciej🙈🙉
Wolałabym nie, ta wada jest bardzo rzadka, do tego odmiana, którą ja mam jest jeszcze rzadsza 😅 Miałam już 3 operację, niestety nieudane.

Ostatnia edycja:
Aaa… to tak jak z wysokim ciśnieniem…
Nie pocieszę Ciebie 😂 ja jak pomyśle co mnie czeka to mam mega za.ebistego stresa 😂🙈 i nic nie daje myśl ze będę tulić swoje dzieciątko 🤪 najpierw trzeba przecierpieć… nie wiadomo jak długo i jak bardzo 😂 drugim razem poszło mi gładko a trzeslam się jak galareta jak weszłam na porodowke 😂 jeszcze położne mnie zapewniły ze 2 poród to pikus w porównaniu do 3 😂 3 niby gorszy niż 1… jeszcze moja szwagierka to potwierdza, siostra również a jej 3 dziecko było najmniejsze! 😅 ale rozumiem ze wolisz zaznać bólu porodu przez SN niż CC.
znam go, przed druga xesarka rodziłam przez 14h SN;)

reklama
Do góry