reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Do porodow dziewczyny jeszcze dużo czasu :) Coeszmy się ciąża. Przyjdzie czas na strach porodowy bliżej czerwca :)
Heh szczeze będziemy już tak zmęczone ciaza w 37 tyg ze nie będziemy się baly byle jak najszybciej urodzić będzie wtedy. Tak sobie myślę o tym moim porodzie bo ja taka strachliwa jestem i tak z perspektywy czasu myślę sobie ze wtedy nadwyraz odważna bylam ale to chyba spowodowane było tym że 42 tydz ciazy i już naprawdę mialam dość. Wszystko bylam gotowa zrobić żeby dali mi na wywołanie cos. Bo jednak katurlaj się w ciazy dłużej o 2 tyg niż wszyscy. Jaki ja bol mialam siedząc w tym szpitalu a przez ten tydz ponad pół mojej grupy ze szkoły rodzenia się przewinęło i wszyscy tylko wpadali na porodówke i szli na noworotkowy a ja tam siedziałam jak ciele i co noc tylko słuchałam krzyków rodzących modląc się o moj szybki poród

reklama
No popatrz a ja mam z kolei bradykardię ale nie stałą tylko taką która pojawia się ... raz na kilka miesiecy, czasami tylko raz do roku, nie wiadomo z jakiego powodu ale serce zaczyna niebezpiecznie wolno bić poniżej 60, raz nawet bylo 49 🤷‍♀️ . Czort wie dlaczego. A potem serce dostaje nagłego kopa i w takiej sytuacji jedna zastawka dostaje amoku i nie potrafi załapać nagłego przyspieszenia, co z kolei wywołuje arytmię ...
Z tego co pamiętam to chyba w kwietniu mam termin na założenie Holtera ( mam go co roku ) i potem w maju wizytę u kardiologa. Akurat na czas żeby mogli zdecydować czy mogę rodzić sama czy przez cc.
też mam bradykardię i niewiadmo skąd się wzięło. Mam w nocy bloki przedsionkowo komorowe (serce się zatrzymuje kilka razy na krótka chwilę), jeśli w dzień zacznę mieć te bloki to rozrusznik serca bedzie potrzebny.

W środę miałam wycinany pieprzyk , który miałam na palcu na stopie. Rósł bardzo szybko a pojawił się w lipcu. Za 3 tygodnie będę mieć wynik histopatologoczny, mam nadzieję że to nic groźnego.

My imion nie mamy wybranych jeszcze, dla dziewczynki podoba mi się Elena. W domu mamy już Kornelie i Doriana.

Można wiedzieć jaką masz wadę serca?
Ja mam tachykardie i wypadający płatek zastawki serca. Teraz się uspokoiło i wolałabym rodzić sn. Pierwszy poszedł ekspresem, tylko 4,5h więc drugi może szybciej🙈🙉
Wolałabym nie, ta wada jest bardzo rzadka, do tego odmiana, którą ja mam jest jeszcze rzadsza 😅 Miałam już 3 operację, niestety nieudane.

Ostatnia edycja:
Aaa… to tak jak z wysokim ciśnieniem…
Nie pocieszę Ciebie 😂 ja jak pomyśle co mnie czeka to mam mega za.ebistego stresa 😂🙈 i nic nie daje myśl ze będę tulić swoje dzieciątko 🤪 najpierw trzeba przecierpieć… nie wiadomo jak długo i jak bardzo 😂 drugim razem poszło mi gładko a trzeslam się jak galareta jak weszłam na porodowke 😂 jeszcze położne mnie zapewniły ze 2 poród to pikus w porównaniu do 3 😂 3 niby gorszy niż 1… jeszcze moja szwagierka to potwierdza, siostra również a jej 3 dziecko było najmniejsze! 😅 ale rozumiem ze wolisz zaznać bólu porodu przez SN niż CC.
znam go, przed druga xesarka rodziłam przez 14h SN;)

reklama
Do góry