reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
No mój to samo, ale ja będę na kolejnej wizycie 10+3, czyli za wcześnie na prenatalne, a potem są święta = wolne. I dobrze, ze zadzwoniłam bo kobieta powiedziała, ze to jeden z ostatnich terminów. Niby powinnam ufać lekarzowi raczej wie co robi, ale nie dawało mi to spokoju.
Mi właśnie tez nie daje to spokoju. Ja za 3 tygodnie tez będę w 10 tygodniu, wiem ze zawczesnie na prenatalne. Ale zaniepokoiłam się bo dostałam od niego taka kartkę z zaleceniami na której mam zlecone badania a pod spodem napisane aby zdrowo się odżywiać, odwiedzić stomatologa - starty taty… i ze pacjentka została poinformowana o zaleceniu wykonania badań prenatalnych… a nic mi na ten temat nie mówił… no ale zaufam 😂 jak za te 3 tygodnie nie wspomni to sama sie upomnę. Ale wiem ze w 2 poprzednich ciążach lekarz tez sam przeprowadzał prenatalne i sie tym jakoś nie stresowałam.

Cześć dziewczyny
Podczytuje Was już od miesiąca, ale jakoś nie miałam odwagi napisać. Tak pięknie się wspieracie i każda z inną historią, że chciałabym dołączyć i Ja.
Jestem z rocznika 1990 i to moja pierwsza ciąża. Termin porodu wyznaczony na 9 lipca (z tego co czytałam jeszcze jedna z Was ma ten termin :) ). Pierwsze USG było 6+5 i bo już serduszko ❤ niestety w dniu kolejnej wizyty zaczęłam krwawić. Bardzo sie wystraszyłam. To było 9+5. Na szczęście z dzidzia jest wszystko dobrze, ale... mam krwiaka :( automatycznie dostałam zwolnienie i mam leżeć. Wizyta za 2 tygodnie. Czy któraś z Was, która juz może jest juz w kolejnej ciąży ma jakieś wczesniejsze doświadczenia z krwiakiem? Jakieś dobre zakończenie? Bardzo się boję.

Gratuluje wszystkim lipcowym mamom. Trzymam kciuki za same dobre wiadomości na badaniach i możliwie jak najlepsze samopoczucie.
Pozdrawiam 🤗
W pierwszej ciąży miałam krwiaka. W szpitalu 2 tyg na podtrzymaniu. Z każdym badaniem coraz większym jak tylko wyszłam ze szpitala i zaczęłam normalnie żyć, oczywiście oszczędzając się , krwiak się zmniejszał aż zniknął.

Mi właśnie tez nie daje to spokoju. Ja za 3 tygodnie tez będę w 10 tygodniu, wiem ze zawczesnie na prenatalne. Ale zaniepokoiłam się bo dostałam od niego taka kartkę z zaleceniami na której mam zlecone badania a pod spodem napisane aby zdrowo się odżywiać, odwiedzić stomatologa - starty taty… i ze pacjentka została poinformowana o zaleceniu wykonania badań prenatalnych… a nic mi na ten temat nie mówił… no ale zaufam 😂 jak za te 3 tygodnie nie wspomni to sama sie upomnę. Ale wiem ze w 2 poprzednich ciążach lekarz tez sam przeprowadzał prenatalne i sie tym jakoś nie stresowałam.
Ja mam wizytę 30 grudnia u moje lekarki, to będzie 10t4d i powiedziała mi, że z uwagi na moje wcześniejsze poronienie nie będziemy się z niczym spieszyć i prenatalne mam omówić dopiero jak na wizycie z maluszkiem będzie wszystko ok 🙂 także czekam na 30 grudnia 🙈

reklama
Do góry