reklama
natala123456
Fanka BB :)
Mi właśnie tez nie daje to spokoju. Ja za 3 tygodnie tez będę w 10 tygodniu, wiem ze zawczesnie na prenatalne. Ale zaniepokoiłam się bo dostałam od niego taka kartkę z zaleceniami na której mam zlecone badania a pod spodem napisane aby zdrowo się odżywiać, odwiedzić stomatologa - starty taty… i ze pacjentka została poinformowana o zaleceniu wykonania badań prenatalnych… a nic mi na ten temat nie mówił… no ale zaufam jak za te 3 tygodnie nie wspomni to sama sie upomnę. Ale wiem ze w 2 poprzednich ciążach lekarz tez sam przeprowadzał prenatalne i sie tym jakoś nie stresowałam.No mój to samo, ale ja będę na kolejnej wizycie 10+3, czyli za wcześnie na prenatalne, a potem są święta = wolne. I dobrze, ze zadzwoniłam bo kobieta powiedziała, ze to jeden z ostatnich terminów. Niby powinnam ufać lekarzowi raczej wie co robi, ale nie dawało mi to spokoju.
natala123456
Tez dużo pije …. tylko herbatka i woda mi wchodzi… mogłabym szklanka za szklanka…Ja jeszcze nie myślę nad imieniem jeszcze daleko do tego, jestem mega zmeczona ;/ i strasznie chce mi się pić
Alicjaaa85
jej ja mam prawie identycznie, pierwsza ciąża 24, druga 29 I teraz 36to prawda...moja 3cia. Pierwsza 24 l druga 30 i teraz 37 i ewidentnie odczuwam roznice
Iwona121
Zaciekawiona BB
W pierwszej ciąży miałam krwiaka. W szpitalu 2 tyg na podtrzymaniu. Z każdym badaniem coraz większym jak tylko wyszłam ze szpitala i zaczęłam normalnie żyć, oczywiście oszczędzając się , krwiak się zmniejszał aż zniknął.Cześć dziewczyny
Podczytuje Was już od miesiąca, ale jakoś nie miałam odwagi napisać. Tak pięknie się wspieracie i każda z inną historią, że chciałabym dołączyć i Ja.
Jestem z rocznika 1990 i to moja pierwsza ciąża. Termin porodu wyznaczony na 9 lipca (z tego co czytałam jeszcze jedna z Was ma ten termin ). Pierwsze USG było 6+5 i bo już serduszko ❤ niestety w dniu kolejnej wizyty zaczęłam krwawić. Bardzo sie wystraszyłam. To było 9+5. Na szczęście z dzidzia jest wszystko dobrze, ale... mam krwiaka automatycznie dostałam zwolnienie i mam leżeć. Wizyta za 2 tygodnie. Czy któraś z Was, która juz może jest juz w kolejnej ciąży ma jakieś wczesniejsze doświadczenia z krwiakiem? Jakieś dobre zakończenie? Bardzo się boję.
Gratuluje wszystkim lipcowym mamom. Trzymam kciuki za same dobre wiadomości na badaniach i możliwie jak najlepsze samopoczucie.
Pozdrawiam
Matko, mam tak samo. Wczoraj nie mogłam aż zasnąć i wychyliłam 4 szklanki wody ciurkiem. Serio jak na kacuJa jeszcze nie myślę nad imieniem jeszcze daleko do tego, jestem mega zmeczona ;/ i strasznie chce mi się pić
Aksamitka28
Ja mam wizytę 30 grudnia u moje lekarki, to będzie 10t4d i powiedziała mi, że z uwagi na moje wcześniejsze poronienie nie będziemy się z niczym spieszyć i prenatalne mam omówić dopiero jak na wizycie z maluszkiem będzie wszystko ok także czekam na 30 grudniaMi właśnie tez nie daje to spokoju. Ja za 3 tygodnie tez będę w 10 tygodniu, wiem ze zawczesnie na prenatalne. Ale zaniepokoiłam się bo dostałam od niego taka kartkę z zaleceniami na której mam zlecone badania a pod spodem napisane aby zdrowo się odżywiać, odwiedzić stomatologa - starty taty… i ze pacjentka została poinformowana o zaleceniu wykonania badań prenatalnych… a nic mi na ten temat nie mówił… no ale zaufam jak za te 3 tygodnie nie wspomni to sama sie upomnę. Ale wiem ze w 2 poprzednich ciążach lekarz tez sam przeprowadzał prenatalne i sie tym jakoś nie stresowałam.
AnnMar88
Moderator
Mnie mąż pilnuje, bo też bym wchłaniała jak zła. A kilogramy lecą...Niech ktoś pozabiera ode mnie te słodycze , to jest chore że się powstrzymać czasami nie idzie.
Wmawiam sobie nie nie nie a ani się obejrzę a już kolejny pusty papierek .
Tak u nas identycznieMy tak samo Wydaje mi się, że do dziewczynek jest o wiele łatwiej wybrać
reklama
No to będziesz wtedy jakoś 12+2, a badania chyba od 11 się robi.za wczesnie? Ja jestem 9 i 4 i moja gin powiedziala zebym zrobila prenatalne miedzy 29 grudnia a 3 stycznia. I robie 29grudnia
Ja wizytę 22go będę w 10, ale na styczen się zapisałam to bedzie już koło 12