reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Ta ciąża to moja druga, pierwszą w wieku 29l a teraz prawie 35l i faktycznie widać różnicę. Teraz mam mniej sił i szybciej się męczę, ale też staram się nie forsować bo jednak trochę się boje, wiek już robi swoje😉
to prawda...moja 3cia. Pierwsza 24 l druga 30 i teraz 37 i ewidentnie odczuwam roznice

Dzisiaj przeczytałam, że rodzice mają 21 dni po urodzeniu dziecka, żeby nadać mu imię inaczej zrobi to USC. Zawsze to jakieś wyjście 😂
Nieeeeeee to to już chyba jest totalny odchył, żeby rodzice imienia w takim czasie nie wybrali 😂

My mamy dla dziewczynki od dawna wybrane. Dla chłopaka mieliśmy parę opcji aż w końcu jedno nam przypadło do gustu, także jesteśmy przygotowani.

No mój to samo, ale ja będę na kolejnej wizycie 10+3, czyli za wcześnie na prenatalne, a potem są święta = wolne. I dobrze, ze zadzwoniłam bo kobieta powiedziała, ze to jeden z ostatnich terminów. Niby powinnam ufać lekarzowi raczej wie co robi, ale nie dawało mi to spokoju.
za wczesnie? Ja jestem 9 i 4 i moja gin powiedziala zebym zrobila prenatalne miedzy 29 grudnia a 3 stycznia. I robie 29grudnia

to prawda...moja 3cia. Pierwsza 24 l druga 30 i teraz 37 i ewidentnie odczuwam roznice
Może to nie kwestia wieku tylko innych obowiązków? [emoji6] W pierwszej donoszonej ciąży byłam w wieku 27 lat a teraz mam 29 i codziennie razem z synem padam na jego drzemce [emoji85] ale w ciągu dnia mimo, że nie pracuje tylko z maluchem się nie nudze [emoji6]

Może to nie kwestia wieku tylko innych obowiązków? [emoji6] W pierwszej donoszonej ciąży byłam w wieku 27 lat a teraz mam 29 i codziennie razem z synem padam na jego drzemce [emoji85] ale w ciągu dnia mimo, że nie pracuje tylko z maluchem się nie nudze [emoji6]
moze tez natomiast znacznie mniej energii mam.

reklama
Cześć dziewczyny
Podczytuje Was już od miesiąca, ale jakoś nie miałam odwagi napisać. Tak pięknie się wspieracie i każda z inną historią, że chciałabym dołączyć i Ja.
Jestem z rocznika 1990 i to moja pierwsza ciąża. Termin porodu wyznaczony na 9 lipca (z tego co czytałam jeszcze jedna z Was ma ten termin :) ). Pierwsze USG było 6+5 i bo już serduszko ❤ niestety w dniu kolejnej wizyty zaczęłam krwawić. Bardzo sie wystraszyłam. To było 9+5. Na szczęście z dzidzia jest wszystko dobrze, ale... mam krwiaka :( automatycznie dostałam zwolnienie i mam leżeć. Wizyta za 2 tygodnie. Czy któraś z Was, która juz może jest juz w kolejnej ciąży ma jakieś wczesniejsze doświadczenia z krwiakiem? Jakieś dobre zakończenie? Bardzo się boję.

Gratuluje wszystkim lipcowym mamom. Trzymam kciuki za same dobre wiadomości na badaniach i możliwie jak najlepsze samopoczucie.
Pozdrawiam 🤗
Moja przyjaciołka miała krwiaka i totalny nakaz leżenia. Była przestraszona i załamana, ale niepotrzebnie bo bardzo szybko się wchłonął i juz do konca ciazy bylo wszystko ok. Ale faktycznie lezala plackiem. Tak więc glowa do gory, odpoczywaj, lezakuj ile się da i będzie wszystko dobrze!

Do góry