reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

W ciąży ma nie tylko działanie przeciwzakrzepowe. Acard (a ogólnie chodzi o kwas acetylosalicylowy) zmiejsza ryzyko stanu przedrzucawkowego u kobiet z grup ryzyka i hipotrofii płodu.
Dziewczyny na co jest ten acard w ciąży ? zastanawia mnie to bo kilka z was to bierze, albo brało i lekarz wam to przepisał ...

reklama
Dziewczyny a czy któraś z Was ma problem z zatrzymującą się woda?
Myślicie ze w ciąży można pic pokrzywe?
Ja mam ten problemna codzień ale chwilowo jakimś cudem mi się to zmniejszyło.

Co do herbat to czytałam tyle różnych opinii ze już głupia z tego jestem. Na jednej stronie pisze, że herbata z pokrzywy jest wskazana bo zawiera różne cenne rzeczy jak np żelazo, a znowu na innej czytam że jest niewskazana bo może powodować poronienie ... masakra.
Najlepiej to chyba iść do apteki i tak zapytać farmaceutę ( nie wiem czy wszędzie ale np w mojej najbliższej aptece babki są bardzo obcykane i o co by je nie zapytać to od razu wiedzą co polecić albo czego nie brać ) - w aptekach też mają różne herbaty ziołowe.

Cześć wszystkim. Przeczytałam wszystkie wpisy na forum i postanowiłam do was dołączyć.
Nazywam się Ola, mam prawie 22 lata. Mieszkam w Warszawie. Jestem w 6+5 tygodniu ciąży. Termin mam na 26 lipiec 2022. Z dzidziusiem wszystko jest w porządku. Cieszę się bardzo, że jest to forum. Przynajmniej można się wygadać i wgl. Wizyty będę miała co 2 tygodnie

@Mamusia_2022 bardzo mi przykro z powodu straty. Twój mąż jest bardzo niesprawiedliwy. Mam nadzieje że już się ogarnął i wrócił do domu

A propo szczepionek na COVID to ja jestem przeciwna. Sama się nie szczepiłam i szczepić się nie zamierzam. Moja rodzina już to przechodziła i było wszystko ok

Jestem po wizycie... wczoraj dużo się działo więc nie miałam czasu się odezwać... Mam lekki zastój moczu w prawej nerce... Mam brać tabletki i dużo pić i zgłosić się do kontroli za 3 miesiące... czy któraś mamusia tak miała i jak się to skończyło?

Cześć wszystkim. Przeczytałam wszystkie wpisy na forum i postanowiłam do was dołączyć.
Nazywam się Ola, mam prawie 22 lata. Mieszkam w Warszawie. Jestem w 6+5 tygodniu ciąży. Termin mam na 26 lipiec 2022. Z dzidziusiem wszystko jest w porządku. Cieszę się bardzo, że jest to forum. Przynajmniej można się wygadać i wgl. Wizyty będę miała co 2 tygodnie

@Mamusia_2022 bardzo mi przykro z powodu straty. Twój mąż jest bardzo niesprawiedliwy. Mam nadzieje że już się ogarnął i wrócił do domu

A propo szczepionek na COVID to ja jestem przeciwna. Sama się nie szczepiłam i szczepić się nie zamierzam. Moja rodzina już to przechodziła i było wszystko ok
Witaj ;) ja jestem 6+4 wiec prawie tak samo ;)

witaj.
Ja też nie będę się sczepić i nie zamierzam, chyba że wezmą mnie siłą.
U mnie dzisiaj podobnie 6+4

witaj.
Ja też nie będę się sczepić i nie zamierzam, chyba że wezmą mnie siłą.
U mnie dzisiaj podobnie 6+4
Witam wszystkich ☺ u mnie też dzis z apki 6t+4 dni :) w czwartek mam wizytę już nie mogę się doczekać, 🥰🥰🥰 mam nadzieję że wszystko jest ok, piersi mnie już nie bolą bardzo leciutko, mąż piecze schaby i mi śmierdzi w całym mieszkaniu 🤢🤢🤢
Wczoraj byliśmy na urodzinach dzień szybko przeleciał zjadłam kawałek ciasta i potem tylko kolacje o dziwo bo ja zawsze dużo jem a wczoraj tylko troszkę. Dziewczyny jak sie dziś czujecie? Mnie męczy kaszel ale tak jest ok ☺

reklama
U mnie też kaszel się pojawił, taki suchy.
Mam wizytę u ginka we wtorek to go chcę właśnie podpytać o leki na kaszel, gorączkę, bóle głowy, ... co mogę brać w ciąży.
No i koniecznie muszę zapytać jak w moim wypadku wygląda sytuacja z seksem, bo w ostatnich paru dniach już miałam z siebie wyjść 🥴 a bez pozwolenia nie chcę ryzykować .

My wczoraj u szwagra na Barbórce byliśmy, ale się ucieszyłam gdy jego żona powiedziała że (ta-daaaam!) sernik upiekła 🤩🤩🤩

Do góry