reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny mam pytanie polecacie jakąś książkę na temat macierzyństwa, dziecka itd ? Coś godnego polecenia ? Spodziewamy się pierwszego dziecka, więc póki jest czas chcielibyśmy zasięgnąć jakiej fajnej lektury :)
Mi mąż na Mikołaja kupił taki prezent, ale nie wytrzymał i dał mi już dzisiaj 😂
Przejrzałam i wydaje się być napisana z humorem, opisuje każdy tydzień ciąży i parę spraw po porodzie.
Ja mu natomiast zamówiłam taką książkę na Święta: Link do: Jak i dlaczego żony zabijają książka PRZEDSPRZEDAŻ – Wydawnictwo Kryminalistyczne – kryminalistyczny.pl
🤪🤭

Załączniki

• 20211130_221632_HDR.jpg
    20211130_221632_HDR.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 32
@natala123456 to co opisujesz z tym piciem glukozy nie ma nic wspólnego z krzywą cukrową.
Badanie to polega na trzykrotym pobraniu krwi:
1. Na czczo
2. 1h po wypiciu roztworu wody z 75g glukozy
3. 2h po wypiciu roztworu jw.
Tego badania nie da się przeprowadzić wypijając glukozę w domu.
Robiłam to badanie już 6 razy w życiu i nigdy nie wyglądało inaczej.
Pacjent po wypiciu roztworu nie powinien opuszczać labo. Mogą się zdarzać np. omdlenia. Powinno się spokojnie siedzieć. W razie zwymiotowania należy niezwłocznie powiadomić pracownika labo. Wtedy z tego co mi tłumaczono bez wzgledu na czas powinna być pobrana krew z adnotacją o godzinie i przyczynie przerwania testu. Te wszystkie okoliczności są bardzo ważne dla lekarza.
Możliwe 🤷🏻‍♀️ Co lekarz to obyczaj 😊

reklama
Ja z doswiadczenia mogę powiedzieć żeby nie czytac i się na nic nie nastawiac :)

Potem coś nie idzie książkowo i ma się wyrzuty sumienia i myśli ze człowiek sobie nie radzi…
Tez jestem zdania, ze do dziecka książkowego podejscia mieć nie można. Każde jest inne… a później człowiek próbuje przestawić tego małego człowieka na ksiazkowe zasady i tylko się denerwuje. Tu potrzeba duuuuzo miłości, czułości @Helenka36 jedyna jaka mogę polecić to „idealny rodzic nie istnieje” Kamila Nowaka ❤️

Do góry