reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Toz to była owocna podróż [emoji16][emoji16][emoji16]
Czesc Dziewczyny :) i ja dołączam. W poniedziałek po powrocie z podróży poślubnej zrobiliśmy test i....jest dzidziuś! [emoji846] Od razu umówiłam się do lekarza, zobaczył pęcherzyk ale za wcześnie jeszcze na serduszko, kolejna wizyta za 2tyg. Termin wstępnie na 24.07.2022r[emoji3059]

Było już słychać bijące serduszko?
5+1 to bez szans żeby było widać bijącego serduszko a co dopiero słychać.

Ja też dziś po wizycie. Właściwie to po 2 wizytach. Byłam pierw na pierwszej, dr bardzo miły, ale w luxmedzie gorszy aparat usg i niewiele widać. Dr mnie skierowal do innej dr na badanie na lepszy sprzęt bo nie podobał się obraz usg i bal się czy nie mam taśm owodniowych [emoji17] z luxmedu do dr nie było terminu ale był prywatnie za 45 min w innyej klinice znalazłam na znanym lekarzu dokładnie ta co miałam mieć z lux medu a już o niej czytalam bardzo dobre opinie na wrocławskich grupach. No nic. 250 zł poszło ale przynajmniej idę spać spokojna. Z dzidzią wszystko super a serduszko pięknie bije.

Dziewczyny które już były juz w ciazy co sądzicie o kremach,oliwkach itp. Aby zapobiegać rozstepom? Rozumiem uwarunkowania genetyczne, nawadnianie się ,ale może chociaż w 1 % można wspomóc skórę?
Ja w ciąży nie byłam, ale moja pani kosmetolog radzi smarować - ale nie po wierzchu, tylko tak nieco do głębszych warstw skóry - olejkiem migdałowym. Już kupiłam. Będę testować.

A ja się właśnie załamałam, bo mój szpital przekształcili w placówkę covidowa i muszę szukać innego lekarza i szpitala, normalnie horror 🤬🤬🤬🤬 jakby było mało stresów w ciąży to jeszcze to, ta pandemia nas wykończy 😭

reklama
Aaaa no to ten... czyli prawie że normalnie. Nie no żartuję 😉 też jestem niskociśnieniowcem.
U mnie takie normalne ciśnienie to 100/ 70 .
Jak mam ponizej setki no to to czuję bo wtedy jestem oklapła. Raz do szpitala mnie wywieźli z przychodni bo miałam 70/50 , ale wtedy to naprawdę czułam się ledwo żywa.
U mnie normalne to 90/60 i plus 50 ;)

Do góry