reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny!!!!!
Mam wyniki awidnosc cytomegalii:)
Na szczescie jest wyskoczą czyli zakażenie było ponad 3 miesiące temu jeszcze przed ciąża :)
Ale ulga…
Na wyniku jest napisane ze wysoka awidnosc w pierwszych 12 tygodniach ciąży jest traktowany jako dobry wskaźnik przebytego zakażenia :)

Ale się ciesze…
Kamień z serca :)
Super. Taki traf, ze bezpośrednio przed 🤩. Zagraj w totka, może dobra passa ciągle trwa 😄 na pierwsze miesiące z niemowlakiem parę milionów przydałoby się.

Pewnie. Każdy ma inną sytuację i różne relacje z pracodawcą. Ja mam umowę stała więc właściwie ciężko mnie ruszyć, a moj stan utrudnia zycie innym pracownikom, nie mam nic do stracenia jedynie do zyskania. Tez nie chce aby moje koleżanki i koledzy nie byli zrobieni w bambuko, bo kiedyś do nich w końcu wrócę na normalnych zasadach 😆 Mamy prawo mówić lub nie, trzeba z tego korzystać aby zapewnić bezpieczeństwo sobie i dziecku, a w jaki sposób to każda wie najlepiej 😉 to teraz na stałe dostaniesz?
Tak🙂 to już będzie 4 umowa. A w sumie to jestem tutaj już 2 lata, dlatego nie mam zamiaru się przyznawać bo wiadomo jakby się to dla mnie skończyło... co innego gdybym byla np na okresie próbnym 3 miesięcznym, bo wtedy to byloby mi mega wstyd.

@Ironka co do L4, to chyba zależy od lekarza. Ja mam np takiego ( rodzinny ) że nigdy nie miał problemu żeby wystawić coś od dnia w tył czy w przód.
np raz poszłam w piątek bo wyskoczył mi nerw kulszowy a ja poprosiłam o L4 od poniedziałku bo wybierałam wtedy w piątek akurat zaległy dzień urlopu a nie chciałam się już bawić w ponowne wypisywanie karty urlopowej i nie było problemu.
Zapytasz. Już oni tam wiedzą co i jak mogą 😉

@Gryfin coś tam o snach erotycznych pisałaś. 🤣 to chyba normalne bo tak ja ja nigdy takich snów nie miałam tak teraz raz w tygodniu to norma.

@Coff ostatnio mam jazdę na tosty - z szynką z warzywami morliny, serem żółtym i sosem ogórkowym roleski [emoji85]

Już sobie wyliczyłam, że bhcg powinnam mieć minimum 5000 aby przyrost był prawidłowy. 18.11 miałam 1078,02 i teraz siedzę jak na szpilkach w oczekiwaniu na wyniki... Nie wiem po co sobie sama funduje dodatkowy stres.... [emoji2358][emoji2358]

Ja dziś leciałam do Londynu z koleżanka i synem w jakiejs dziwnej kabinie w samolocie… ale ostatecznie samolot wylądował w lesie 😂

Trzymam mocno kciuki!
Co jecie na śniadanie? Już mi się wszystko znudziło.
Ja owsianka z żurawina i orzechami:)

Na 14:45:)
Ale ja nie żadna Pani;)
Ty na która idziesz?
Dobrze 😄

reklama
Ja dziś leciałam do Londynu z koleżanka i synem w jakiejs dziwnej kabinie w samolocie… ale ostatecznie samolot wylądował w lesie 😂

Trzymam mocno kciuki!
Co jecie na śniadanie? Już mi się wszystko znudziło.
Ja owsianka z żurawina i orzechami:)

Na 14:45:)
Ale ja nie żadna Pani;)
Ty na która idziesz?
Nie wiem jeszcze. Do mnie dzwonia dwa dni lub dzień przed wizyta i mówią godzinkę

Do góry