reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Kurcze większość z was już widziały swoje kropki. Ja miałam mieć dziś wizytę z USG ale w czwartek bóle mnie zmusiły iść do innego lekarza który nie miał USG w pokoju, ale za to 100x lepszy od poprzedniej dr. . Więc wizytę u Pani doktor, u której nic nie było widać na USG bo był 4 Tc odwołałam. Musze wytrzymać do czwartku. Ale to już na 100 %.
Czy myślicie że 6+0 będzie już serduszko?
Już nie mogę się doczekać. 😉
Ja z córką byłam 5+4 i było, i przez całą ciążę wymiarami była na dolnej granicy.

Kurcze większość z was już widziały swoje kropki. Ja miałam mieć dziś wizytę z USG ale w czwartek bóle mnie zmusiły iść do innego lekarza który nie miał USG w pokoju, ale za to 100x lepszy od poprzedniej dr. . Więc wizytę u Pani doktor, u której nic nie było widać na USG bo był 4 Tc odwołałam. Musze wytrzymać do czwartku. Ale to już na 100 %.
Czy myślicie że 6+0 będzie już serduszko?
Już nie mogę się doczekać. 😉

Spokojnie, ja jestem umówiona dopiero na 7 grudnia. Według aplikacji będzie,to 7 t/5d,wiec chyba będę ostatnia. Nie ukrywam,że bardzo się denerwuje,ale pamiętam z pierwszej ciąży że strasznie panikowałam po pierwszym USG gdy nie było słychać jeszcze serduszka,dlatego teraz idę później.

reklama
Hej dziewczyny, nieśmiało dołączam do was. pierwsza ciąża stracona w 8tc 12.11.2020. Równo rok 12.11.2021 test ciążowy pozytywny jednak brałam 1 cykl duphaston od 15-25dc z powodu plamien przed @, ostatnia @ 18.10. Beta badana w ten sam dzień co test 193,75 a 16.11 1235,62. Jednak progesteron pierwszy raz 19,50, a drugi 14,60. Dziś byłam znów badać czekam na wyniki. Martwią mnie silne bóle jakby jajnika po jednej stronie, czasem aż muszę się skulić są dosyć częste, ale z przerwami. Biorę ciagle duphaston, ale myślicie ze mogę zwiększyć dawkę sama z 2x1 na 3x1? Lekarz nie odpisuje a wizyta na 29.11

Do góry