reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Hej Mamusie, wzystkim Wam gratuluję. Witam się, ale pewnie niedługo będę się z Wami żegnać. :( Z ostatniej miesiączki, termin wychodzi na 20 lipca. Natomiast prawdopodobnie ciąża nie rozwija się u mnie prawidłowo. Czytam o Waszych poziomach bety i zazdroszczę. U mnie beta dzień po spodziewanej miesiączce 80. 4 dni później 239. Do tego plamienia. Biorę Duphaston. Przyrost bety niby w graniach normy, ale sam jej poziom niski. Dzisiaj zrobilam kolejną betę, czekam na wynik.
Bardzo Was proszę dziewczyny, przestańcie widzieć wszystko w ciemnych barwach! To nie pomoga ani Wam ani innym na tym forum... Twoja beta jest w normie ja pierwszą betę miałam 30 a drugą 150 i co? Cieszę się że przyrost jest w normie i nie schizuje i nie porównuję się do innych dziewczyn! Litości! Rozumiem, że każda z Nas ma różne przeżycia za sobą, ale szukanie dziury w całym jest bezsensu.

reklama
Kwas foliowy oczywiście. Ale reszta to już zależy od naszej diety. Ja np na chwilę obecną nie muszę nic brać.
Rok temu zimą miałam kompleksowe badania i wyszło mi wszystko w normie, żelazo, potas, wit D B H itp, a wtedy jeszcze nie za bardzo dbałam o dietę.
A teraz gdy całkiem wszystko zmieniłam to nie wierzę, żebym miała mieć aż tak straszne braki.

Mój gin kazał brać kwas ( i tak zaczęłam brać wcześniej ) ale reszty witamin mam " nie dokarmiać " suplementami , chyba że badania później wskażą braki w żelazie.
Oczywiście badania są najważniejsze. Omegę 3 też badalas? Stosunek omegi 6 do omegi 3? Ja robiłam test, który wysyłałam do Norwegii, wynik tragiczny, bo 25,7:1 a powinien być 3:1 i niżej. Mój wynik oznacza ukryte stany zapalne w organizmie, które przedzej czy później doprowadza do chorób. Wielu kobietom starających się o dziecko, udało się po zniwelowaniu ukrytych stanów zapalnych. One w crp nie wyjdą

dzisiaj czuję się tragicznie. Wczoraj był najgorszy dzień jeśli chodzi o awersje pokarmowe i właściwie wczoraj wjechały tylko chipsy duszki. Nawet woda wywołuje mdłości... Czuje się jak ostatni 💩 mentalnie przez to jak słabo jem.Fizycznie nie jest lepiej, bo po prostu jestem słaba. Doszły do tego mocne zawroty głowy, biegunka i wymioty. Cycki bolą cały czas, ale to jest błahostka. A no i dzisiaj boli też brzuch, ale to pewnie przez przygody w łazience i pusty żołądek. Mój kotek nie opuszcza mnie od nocy na krok, nawet on już wie, że z mamą jest nie za wesoło 😭
Zazdroszczę tym z Was, które objawów nie mają. Serio, nie doszukujcie się, cieszcie się, że macie na razie tak dobrze...

dzisiaj czuję się tragicznie. Wczoraj był najgorszy dzień jeśli chodzi o awersje pokarmowe i właściwie wczoraj wjechały tylko chipsy duszki. Nawet woda wywołuje mdłości... Czuje się jak ostatni 💩 mentalnie przez to jak słabo jem.Fizycznie nie jest lepiej, bo po prostu jestem słaba. Doszły do tego mocne zawroty głowy, biegunka i wymioty. Cycki bolą cały czas, ale to jest błahostka. A no i dzisiaj boli też brzuch, ale to pewnie przez przygody w łazience i pusty żołądek. Mój kotek nie opuszcza mnie od nocy na krok, nawet on już wie, że z mamą jest nie za wesoło 😭
Zazdroszczę tym z Was, które objawów nie mają. Serio, nie doszukujcie się, cieszcie się, że macie na razie tak dobrze...
Ooo kochana, ja obsrana jestem dzisiaj po pachy :D Ból cyckow jak reka odjal. Zdazylam sie uplakac i upocic. Ale ja myślę, że trochę przesliśmy w klinice leczenia nieplodności i przez to reaguje jak reaguje.

reklama
Do góry