reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Super! Tym usg się nie martw na zapas, to jeszcze bardzo wcześnie, na pewno będzie wszystko dobrze 😀
Licze na to mocno. Kazda ciaza byla ok
, bez komplikcji sn . Chcialabym zeby i tym razem tak bylo. Udalo nam sie super szybko bo od decyzji jedna owulacja wiec szok 😁Nie spieszy mi sie na zwolnienie bym sobie popracowala spokojnie do kwietnia. Dzieci mam z listopada i pazdziernika to tez sie ciesze na ten lipiec bardzo. A nie odpisalam ja okolice Garwolina.

reklama
Licze na to mocno. Kazda ciaza byla ok
, bez komplikcji sn . Chcialabym zeby i tym razem tak bylo. Udalo nam sie super szybko bo od decyzji jedna owulacja wiec szok 😁Nie spieszy mi sie na zwolnienie bym sobie popracowala spokojnie do kwietnia. Dzieci mam z listopada i pazdziernika to tez sie ciesze na ten lipiec bardzo. A nie odpisalam ja okolice Garwolina.
My też w pierwszym cyklu zaskoczyliśmy, a nastawiałam się na jakies poł roku ze względu na wiek 😁

Z Łodzi, a Ty? Ja miałam usg w 5+2 i też tylko pęcherzyk z ciałkiem żółtym. W poniedziałek mam kolejną wizytę, mam nadzieję, ze juz zobaczę małego człowieka 😍. A jak u Ciebie w otoczniu? Dużo jest rodzin 2+3? U nas tylko jedni znajomi ale to w sumie przez to ze blizniaki się trafiły w drugiej ciąży. Będzie zaskoczenie, bo mamy i chłopca i dziewczynkę więc stereotypowo już się obrobiliśmy 😅
Ooo do jakiego lekarza chodzisz? Ja też z Łodzi 🙂

Ja już po wizycie w końcu miałam na 19:30 muszę zwiększyć bardzo dawkę progesteronu z 50 na 400, bo przez moje problemy ze zdrowiem endometrium troszkę jest niejednorodne i dawkę clexanu na 0,6, ale powiedziała że jest dobrej myśli i wyglada to dobrze [emoji85] Z usg wszystko się zgadza 5 tc nawet widziałam malutki zarodek w pęcherzyku ciążowym [emoji3590] Teraz tylko, żeby się serduszko pokazało - kolejna wizyta 3.12. Moja pani doktor jest najlepsza tak się ucieszyła, że nie wiedziałam, że lekarz się może tak ucieszyć na ciąże pacjentki i powiedziała, że jestem idealnym przykładem, że się da nawet przy prawie wszystkich możliwych problemach, ale że przez nie trzeba na tą ciąże bardzo uważać. Już mi założyła kartę ciąży, mam wypisane badania na kolejną wizytę i teraz czekamy [emoji4]
Ale super podejście lekarza! Sama bym wyściskała Panią doktor za tak mile podejście.

Wiesz co jakoś szczególnie nie dopytywałam bardzo jej ufam, bo wiem że jest super lekarzem, ale to pewnie przez moje problemy z krzepliwością mam PAI-1 homo, dwie mthfr hetero, no i te podstawowe parametry krzepliwości też mi wychodziły już poza normą jak ostatnio badałam przed włączeniem heparyny [emoji848]
Aaaa ok
Ja też z mutacją PAI1 ;-)

Chodzę do luxmedu do dr Lipeckiej-Kidawskiej i dodatkowo umowiłam się po raz pierwszy do dr Szczerby, podobno jest świetna. A Ty do kogo chodzisz?
Ja do luxmedu też do dr Izabeli nowobilska kaufamn ale coś mi się nie podoba i szukam innego. Co powiesz o swojej dr? Jaki ma stosunek do zwolnienia i badania wczesnych ciąż i czy daje leki na początku?

reklama
Ale super podejście lekarza! Sama bym wyściskała Panią doktor za tak mile podejście.

Na prawdę jest świetna [emoji4] każdemu mogę ją polecić kto jest z Warszawy niestety raczej z tego co kojarze nie przyjmuje nowych pacjentek, a już szczególnie w ciąży trzeba się u niej leczyć, żeby prowadziła

Do góry