reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

Ja się przywitam w końcu ;)
12+5, termin na 8.07.2021, wczorajsze prenatalne USG bardzo ładne, a miałam obawy, bo mam 33 lata.
Dla większego spokoju zostawiłam jeszcze wczoraj krew na NIFTY Pro.
Zaczęłam się w końcu cieszyć ciążą i powiedziałam bliższym osobom. Najbliższa rodzina dowiedziała się w święta. Które prawie całe przespałam, bo jestem naprawdę bardzo zmęczona. Wpływ pewnie ma tez naturalne niskie ciśnienie, wersja 90/60 mmH

Pracę mam stresującą, bo bardzo odpowiedzialną, klimat bez urlopu 4 lata, ale szefowi powiedziałam o ciąży już w 6tc i trochę zwolniłam swojego tempa. Szukamy nowej osoby za mnie, bo nie ma sensu, żebym wracała za 1,5 r. Tempo rozwoju firmy level turbo szybki :)
Zaliczyłam już tydzień L4 z mega mocnymi bólami głowy i skokiem ciśnienia. To pewnie ze stresu. A teraz chwilka urlopu i mam czas na badania i czytanie o ciąży. Kupiłam tez ciążowe ubrania, bo w spodnie się nie mieszczę :/
Biust powiększony z B do C - to miłe oku zjawisko ;)

zatem kłaniam się na powitanie i będę sobie Was tutaj czytać.

reklama
Przywitam się i ja 🙂 Mam 24 lata i jestem w pierwszej ciąży, termin na 10.07.2021. Ciąża troszkę Nas zaskoczyła bo zaszłam w nią zaraz po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, z PCOS i sugestii ginekologa, że będzie trudno 🙂 Objawów jako takich nie miałam od początku. Czasami lekkie nudności. Bólu piersi nie miałam wcale. Na każdą wizytę idę z duszą na ramieniu 😃 jestem już po prenatalnych i teście PAPPA, wszystko z dzidzią okej, może w końcu wyluzuję 😅
W związku z tym, że to moja pierwsza ciąża chętnie dołączyłabym do wątku prywatnego 🙂
Miło Was poznać wszystkie przyszłe mamy ☺️

Drugi dzień z rzędu męczą mnie wymioty, wcześniej miałam tylko mdłości :( liczyłam że będzie lepiej bo jutro już będzie skończony 12ty tydzień ale coś się nie zapowiada :(

Drugi dzień z rzędu męczą mnie wymioty, wcześniej miałam tylko mdłości :( liczyłam że będzie lepiej bo jutro już będzie skończony 12ty tydzień ale coś się nie zapowiada :(
Współczuję. U mnie 12+5 i mdłości na szczęście trochę mniejsze, chociaż nadal są. Za to cały czas mam kapcia w buzi, na chwilę pomaga mi żucie gumy owocowej.

Ja tylko raz na szczęście wymiotowałam, ale do 10 tc było mi słabo a teraz na szczęście jest o niebo lepiej

reklama
Ja nie wymiotowałam do 11 tygodnia i jak mnie wzięło w 12 to tydzień pomęczyło. A tak narzekałam, że nie wymiotuję bo naczytalam się, że dziecko jest bardziej inteligentne jak mama wymiotuje 😅 oj ja głupia żałowałam tych słów nad muszlą 😃

Do góry