reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Ja się przywitam w końcu ;)
12+5, termin na 8.07.2021, wczorajsze prenatalne USG bardzo ładne, a miałam obawy, bo mam 33 lata.
Dla większego spokoju zostawiłam jeszcze wczoraj krew na NIFTY Pro.
Zaczęłam się w końcu cieszyć ciążą i powiedziałam bliższym osobom. Najbliższa rodzina dowiedziała się w święta. Które prawie całe przespałam, bo jestem naprawdę bardzo zmęczona. Wpływ pewnie ma tez naturalne niskie ciśnienie, wersja 90/60 mmH

Pracę mam stresującą, bo bardzo odpowiedzialną, klimat bez urlopu 4 lata, ale szefowi powiedziałam o ciąży już w 6tc i trochę zwolniłam swojego tempa. Szukamy nowej osoby za mnie, bo nie ma sensu, żebym wracała za 1,5 r. Tempo rozwoju firmy level turbo szybki :)
Zaliczyłam już tydzień L4 z mega mocnymi bólami głowy i skokiem ciśnienia. To pewnie ze stresu. A teraz chwilka urlopu i mam czas na badania i czytanie o ciąży. Kupiłam tez ciążowe ubrania, bo w spodnie się nie mieszczę :/
Biust powiększony z B do C - to miłe oku zjawisko ;)

zatem kłaniam się na powitanie i będę sobie Was tutaj czytać.

reklama
Przywitam się i ja 🙂 Mam 24 lata i jestem w pierwszej ciąży, termin na 10.07.2021. Ciąża troszkę Nas zaskoczyła bo zaszłam w nią zaraz po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, z PCOS i sugestii ginekologa, że będzie trudno 🙂 Objawów jako takich nie miałam od początku. Czasami lekkie nudności. Bólu piersi nie miałam wcale. Na każdą wizytę idę z duszą na ramieniu 😃 jestem już po prenatalnych i teście PAPPA, wszystko z dzidzią okej, może w końcu wyluzuję 😅
W związku z tym, że to moja pierwsza ciąża chętnie dołączyłabym do wątku prywatnego 🙂
Miło Was poznać wszystkie przyszłe mamy ☺️

Drugi dzień z rzędu męczą mnie wymioty, wcześniej miałam tylko mdłości :( liczyłam że będzie lepiej bo jutro już będzie skończony 12ty tydzień ale coś się nie zapowiada :(

Drugi dzień z rzędu męczą mnie wymioty, wcześniej miałam tylko mdłości :( liczyłam że będzie lepiej bo jutro już będzie skończony 12ty tydzień ale coś się nie zapowiada :(
Współczuję. U mnie 12+5 i mdłości na szczęście trochę mniejsze, chociaż nadal są. Za to cały czas mam kapcia w buzi, na chwilę pomaga mi żucie gumy owocowej.

Ja tylko raz na szczęście wymiotowałam, ale do 10 tc było mi słabo a teraz na szczęście jest o niebo lepiej

reklama
Ja nie wymiotowałam do 11 tygodnia i jak mnie wzięło w 12 to tydzień pomęczyło. A tak narzekałam, że nie wymiotuję bo naczytalam się, że dziecko jest bardziej inteligentne jak mama wymiotuje 😅 oj ja głupia żałowałam tych słów nad muszlą 😃

Do góry