reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Drugi dzień z rzędu męczą mnie wymioty, wcześniej miałam tylko mdłości :( liczyłam że będzie lepiej bo jutro już będzie skończony 12ty tydzień ale coś się nie zapowiada :(
Mnie wymioty męczą już prawie 2 miesiąc równolegle z mdłościami. Czasem mam przerwy takie nawet dwu, trzy dniowe od wymiotów i jednodniowe od mdłości. Najgorsze to te wieczorne mdłości. Oczywiście był już płacz i załamki ale jak idę na usg i za każdym razem widze jak coraz większa ta moja dzidzia to dostaję mega motywacji, żeby te mdłości i wymioty znosić.

Ostatnia edycja:
reklama
Mnie wymioty męczą już prawie 2 miesiąc równolegle z mdłościami. Czasem mam przerwy takie nawet dwu, trzy dniowe od wymiotów i jednodniowe od mdłości. Najgorsze to te wieczorne mdłości. Oczywiście był już płacz i załamki ale jak idę na usg i za każdym razem widze jak coraz większa ta moja dzidzia to dostaję mega motywacji, żeby te mdłości i wymioty znosić.
Ojej dwa miesiące to już długo współczuję, u mnie wcześniej były tylko mdłości popołudniowo-wieczorne. Dzisiaj mam usg i mam nadzieję że widok dzieciaczka osłodzi mi te niedogodności 😁

Cześć! Ja się witam z 12tyg + 5 dni dziś, termin na 11 lipca :) ale co USG to większy szkrab i wcześniejsza data prosi, wiec możliwe ze będzie wczesniej.

To moja druga ciąża, w pierwszej niestety serduszko przestało bić w 6 tyg :(

Obecnie mdłości wróciły po kilku dniach przerwy :(

Hej. Mam pytanie o badania prenatalne bo pewnie cześć z Was ma już je za sobą. Czy miałyście w jednym dniu robione i usg i pobierana krew do pappa?
Bo mam przyjść po prostu 15 stycznia a nie dopytała czy to będzie tylko badanie czy tez krew, a koleżanka mówi ze najpierw miała pobierana krew a dopiero po dwóch tyg usg.

Hej. Mam pytanie o badania prenatalne bo pewnie cześć z Was ma już je za sobą. Czy miałyście w jednym dniu robione i usg i pobierana krew do pappa?
Bo mam przyjść po prostu 15 stycznia a nie dopytała czy to będzie tylko badanie czy tez krew, a koleżanka mówi ze najpierw miała pobierana krew a dopiero po dwóch tyg usg.
Ja miałam jednego dnia. Myślę, że to zależy od przychodni, najlepiej dopytać w rejestracji. Ja miałam usg na 18 i w rejestracji pytałam o pobieranie krwi to usłyszałam, że pani doktor oceni na usg czy tydzień jest właściwy. Po usg poszłam na pobranie do zabiegowego.

Miałam jednego dnia usg a potem pobranie krwi. Ale przez to musze czekać na wyniki badań prenatalnych, aż lekarz ktory robił usg zobaczy wyniki z krwi.
Lepiej zadzwoń do przychodni i dopytaj sie czy wszystko jest jednego dnia.

Ja mam wszystko jednego dnia, najpierw usg a potem mam pójść na pobranie krwi 😊

Ja mam przyjść na pobranie w piątek a w poniedziałek mam USG i lekarz będzie miał już wyniki krwi też

reklama
Do góry