reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Ma któraś z was może pakiet w medicover a prowadzi ciszę prywatnie? Chce żeby lekarz z Medicoveru dał mi skierowanie na tę badania które mam do zrobienia na następną wizytę, ale wszystkie najbliższe teleporady u ginekologów są w godzinach mojej pracy... Myślicie że internista (też z medicover) też mógłby mi wystawić takie skierowanie czy nie bardzo? Generalnie mam mega słabe doświadczenia z ginami stamtąd więc ogólnie mam obawy czy w ogóle nie będzie robienia mi laski, że te badania mogłabym za darmo zrobić. Mimo że przecież sama za ten pakiet opieki place co miesiąc... [emoji1751]
Mam pakiet. Ciążę prowadzę przez nfz - z prostej przyczyny, wszystkie badania jakie trzeba wykonać będą bezpłatne, natomiast z medicovera, w ramach pakietu mogę zrobić test pappa z krwi + usg 11-14. Rozmawiałam z moim ginem przyjmuje na nfz + w innej przychodni na medi. Myk jest taki że jeżeli nie jesteś z dużego miasta tj. Warszawa, Wrocław, gdzie są centra Medicover, placówki partnerskie mogą mieć gorszy sprzęt niż te co przyjmują na nfz (jak jest w moim przypadku, gin powiedział że mam przycjodzić na nfz bo bo tutaj ma lepszy sprzęt). Nadwyżkę zaoszczędzonych funduszy przeznaczę na dodatkowe badania jak będzie potrzeba np. nifty.

Jeżeli chodzi o teleporadę jak masz nr karty, to przez internet umawiasz wizytę, to jest teleporada weź sprawdź z innych miast. Ja ginekolog załatwiłam na 17 30.11, aby dostać skierowanie na pappa +usg

Dziewczyny co na zapalenie pęcherza w 1 trymiescie? Co wam pomagało? Zaczyna mnie boleć pęcherz jutro spróbuję skonsultować z moją ginekolog ale boję się że nie obejdzie się bez lekarstw :(

Ja co prawda dopiero 6 tydz ale bardzo często, głównie wieczorami. Kłucie, ciągniecie. Dopóki nie odczuwasz tego jako skurcze i nie jest to upierdliwy ból, przechodzi po położeniu się to nie ma czym się martwić. :)
Bóle miałam od terminu miesiączki do 6tc. Takie przypominające te okresowe. Teraz 8tc leci i te bóle znów się zaczęły ale w nocy. Podobno to normalne bo macica się rozciąga i ja mam wrażenie że mi się podbrzusze zaokrągliło juz. Taka jestem wrażliwa na te bóle, że się budzę.

A ja dzisiaj dziewczyny tak się wystraszyłam rano że leżałam cały dzień 😩 mąż wolne do chłopców nawet wziął. Idę rano do łazienki a tu dwie krople dość duże jakby starej krwi,nie był to już śluz podbarwiony tylko jakby sam płyn i po zrobieniu siku na muszli taka struga też brązowej krwi. Omało nie umarłam ze strachu (7+4) usg już z serduszek widziałam. A wszystko przez moje wczorajsze nerwy i dzwiganie 3 latka do domu na rękach bo mi w histerię wpadł. Ja to zawsze myślałam że ze mnie niezniszczalny "terminator" nawet w ciąży a tu akuku 😬 Także dziewczyny oszczędzajcie się jak tylko możecie.

Dziewczyny co na zapalenie pęcherza w 1 trymiescie? Co wam pomagało? Zaczyna mnie boleć pęcherz jutro spróbuję skonsultować z moją ginekolog ale boję się że nie obejdzie się bez lekarstw :(
Nie przeziębiaj stóp to najważniejsze.... wygrzej stopy w ciepłej wodzie. Dużo pij żeby wypukać bakterie i jedz żurawinę. Szwagierka kiedyś od gina dostała takie tabletki nturalne na bazie żurawiny, które jej bardzo pomogły, niestety nie pamiętam nazwy pamiętam tylko że były dość drogie ;)

A ja dzisiaj dziewczyny tak się wystraszyłam rano że leżałam cały dzień 😩 mąż wolne do chłopców nawet wziął. Idę rano do łazienki a tu dwie krople dość duże jakby starej krwi,nie był to już śluz podbarwiony tylko jakby sam płyn i po zrobieniu siku na muszli taka struga też brązowej krwi. Omało nie umarłam ze strachu (7+4) usg już z serduszek widziałam. A wszystko przez moje wczorajsze nerwy i dzwiganie 3 latka do domu na rękach bo mi w histerię wpadł. Ja to zawsze myślałam że ze mnie niezniszczalny "terminator" nawet w ciąży a tu akuku 😬 Także dziewczyny oszczędzajcie się jak tylko możecie.
Nie dziwię się, że wpadłaś w panikę. Uważaj na siebie. Jak dziś się czujesz?
Ja powiem wam, że często jak jestem w ubikacji to sprawdzam czy czysty papier...

reklama
Ma któraś z was może pakiet w medicover a prowadzi ciszę prywatnie? Chce żeby lekarz z Medicoveru dał mi skierowanie na tę badania które mam do zrobienia na następną wizytę, ale wszystkie najbliższe teleporady u ginekologów są w godzinach mojej pracy... Myślicie że internista (też z medicover) też mógłby mi wystawić takie skierowanie czy nie bardzo? Generalnie mam mega słabe doświadczenia z ginami stamtąd więc ogólnie mam obawy czy w ogóle nie będzie robienia mi laski, że te badania mogłabym za darmo zrobić. Mimo że przecież sama za ten pakiet opieki place co miesiąc...
emoji1751.png

Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie pielęgniarka przepisuje skierowanie. Nie trzeba umawiać wizyty. Dla pewności zadzwoń na infolinię

Do góry