K
Katijah
Gość
Dziewczyny chciałam pofarbować włosy ale przeczytałam, że moja farba zawiera amoniak. Która poleci jakąś fajną kolor chłodny brąz...?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jedz suszona zurawine, ja z corka mialam zapalenie pecherza i gin ostatecznie przepisala mi urosept, jest ziolowy. Z tym, ze tylko na dwa dni, w 1 trymestrzebciezko o leki, niektórzy przepisuja furagine, ale nie bierz tego! Podobno uszkadza wzrok dziecka. Zurawina, wygrzewanie sie i "cieple majty". Koniecznie zrob badanie moczuDziewczyny co na zapalenie pęcherza w 1 trymiescie? Co wam pomagało? Zaczyna mnie boleć pęcherz jutro spróbuję skonsultować z moją ginekolog ale boję się że nie obejdzie się bez lekarstw
Mam to samo...sprawdzam czy papier czystyNie dziwię się, że wpadłaś w panikę. Uważaj na siebie. Jak dziś się czujesz?
Ja powiem wam, że często jak jestem w ubikacji to sprawdzam czy czysty papier...
Tez chcialam pofarbowac z tym, ze ja rozjasniam i stwierdzilam ze poczekam do 2 trymestru. A w swieta bedzie "sombre"Dziewczyny chciałam pofarbować włosy ale przeczytałam, że moja farba zawiera amoniak. Która poleci jakąś fajną kolor chłodny brąz...?
Ja urosept w ciąży też brałam, ale nie pamiętam czy w 1 trymestrze.Jedz suszona zurawine, ja z corka mialam zapalenie pecherza i gin ostatecznie przepisala mi urosept, jest ziolowy. Z tym, ze tylko na dwa dni, w 1 trymestrzebciezko o leki, niektórzy przepisuja furagine, ale nie bierz tego! Podobno uszkadza wzrok dziecka. Zurawina, wygrzewanie sie i "cieple majty". Koniecznie zrob badanie moczu
Ja muszę, bo ślub za tydz a siwe przebijająTez chcialam pofarbowac z tym, ze ja rozjasniam i stwierdzilam ze poczekam do 2 trymestru. A w swieta bedzie "sombre"
Ja tez sprawdzam czy czysty papier.Nie dziwię się, że wpadłaś w panikę. Uważaj na siebie. Jak dziś się czujesz?
Ja powiem wam, że często jak jestem w ubikacji to sprawdzam czy czysty papier...
Mnie cos po poludniu zaczęło ćmić podbrzusze i tak do tej pory..
Macie jeszcze takie bole na tym etapie?
U mnie takie ćmienie pojawia się raz na jakiś czas i podobnie jak pisze @Elmirka91 najbardziej w nocy (jestem 7+4)Bóle miałam od terminu miesiączki do 6tc. Takie przypominające te okresowe. Teraz 8tc leci i te bóle znów się zaczęły ale w nocy. Podobno to normalne bo macica się rozciąga i ja mam wrażenie że mi się podbrzusze zaokrągliło juz. Taka jestem wrażliwa na te bóle, że się budzę.
Dzisiaj już jest ok, tylko odrobinę śluzu jakby jasno brązowy. Po całym dniu leżenia i nic nie robienia odpoczęłam na pół roku nigdy mi się nie zdarza taki "urlop" bo ja z tych co cały dzień coś muszą robić. Niby z dziećmi w domu ale roboty jest. Rano nakarmić stado później do 10 ogarniam cały dom łącznie z odkurzaniem całości, jeszcze raz w tygodniu pieczenie chleba (6 dużych bochenków) później na 12 muszę mieć obiad gotowy bo mąż przyjeżdża na przerwę, chwila przerwy na kawę/herbatę a potem pranie, nauka z najstarszym bo jest w Edukacji Domowej czasem idziemy jeszcze na spacer, podwieczorek, kompanię przytulanki i położyć zstadko i mogę się położyć najwcześniej o 21 jak ogarne po kolacjiNie dziwię się, że wpadłaś w panikę. Uważaj na siebie. Jak dziś się czujesz?