reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Ma któraś z was może pakiet w medicover a prowadzi ciszę prywatnie? Chce żeby lekarz z Medicoveru dał mi skierowanie na tę badania które mam do zrobienia na następną wizytę, ale wszystkie najbliższe teleporady u ginekologów są w godzinach mojej pracy... Myślicie że internista (też z medicover) też mógłby mi wystawić takie skierowanie czy nie bardzo? Generalnie mam mega słabe doświadczenia z ginami stamtąd więc ogólnie mam obawy czy w ogóle nie będzie robienia mi laski, że te badania mogłabym za darmo zrobić. Mimo że przecież sama za ten pakiet opieki place co miesiąc... [emoji1751]
Mam pakiet. Ciążę prowadzę przez nfz - z prostej przyczyny, wszystkie badania jakie trzeba wykonać będą bezpłatne, natomiast z medicovera, w ramach pakietu mogę zrobić test pappa z krwi + usg 11-14. Rozmawiałam z moim ginem przyjmuje na nfz + w innej przychodni na medi. Myk jest taki że jeżeli nie jesteś z dużego miasta tj. Warszawa, Wrocław, gdzie są centra Medicover, placówki partnerskie mogą mieć gorszy sprzęt niż te co przyjmują na nfz (jak jest w moim przypadku, gin powiedział że mam przycjodzić na nfz bo bo tutaj ma lepszy sprzęt). Nadwyżkę zaoszczędzonych funduszy przeznaczę na dodatkowe badania jak będzie potrzeba np. nifty.

Jeżeli chodzi o teleporadę jak masz nr karty, to przez internet umawiasz wizytę, to jest teleporada weź sprawdź z innych miast. Ja ginekolog załatwiłam na 17 30.11, aby dostać skierowanie na pappa +usg

Dziewczyny co na zapalenie pęcherza w 1 trymiescie? Co wam pomagało? Zaczyna mnie boleć pęcherz jutro spróbuję skonsultować z moją ginekolog ale boję się że nie obejdzie się bez lekarstw :(

Ja co prawda dopiero 6 tydz ale bardzo często, głównie wieczorami. Kłucie, ciągniecie. Dopóki nie odczuwasz tego jako skurcze i nie jest to upierdliwy ból, przechodzi po położeniu się to nie ma czym się martwić. :)
Bóle miałam od terminu miesiączki do 6tc. Takie przypominające te okresowe. Teraz 8tc leci i te bóle znów się zaczęły ale w nocy. Podobno to normalne bo macica się rozciąga i ja mam wrażenie że mi się podbrzusze zaokrągliło juz. Taka jestem wrażliwa na te bóle, że się budzę.

A ja dzisiaj dziewczyny tak się wystraszyłam rano że leżałam cały dzień 😩 mąż wolne do chłopców nawet wziął. Idę rano do łazienki a tu dwie krople dość duże jakby starej krwi,nie był to już śluz podbarwiony tylko jakby sam płyn i po zrobieniu siku na muszli taka struga też brązowej krwi. Omało nie umarłam ze strachu (7+4) usg już z serduszek widziałam. A wszystko przez moje wczorajsze nerwy i dzwiganie 3 latka do domu na rękach bo mi w histerię wpadł. Ja to zawsze myślałam że ze mnie niezniszczalny "terminator" nawet w ciąży a tu akuku 😬 Także dziewczyny oszczędzajcie się jak tylko możecie.

Dziewczyny co na zapalenie pęcherza w 1 trymiescie? Co wam pomagało? Zaczyna mnie boleć pęcherz jutro spróbuję skonsultować z moją ginekolog ale boję się że nie obejdzie się bez lekarstw :(
Nie przeziębiaj stóp to najważniejsze.... wygrzej stopy w ciepłej wodzie. Dużo pij żeby wypukać bakterie i jedz żurawinę. Szwagierka kiedyś od gina dostała takie tabletki nturalne na bazie żurawiny, które jej bardzo pomogły, niestety nie pamiętam nazwy pamiętam tylko że były dość drogie ;)

A ja dzisiaj dziewczyny tak się wystraszyłam rano że leżałam cały dzień 😩 mąż wolne do chłopców nawet wziął. Idę rano do łazienki a tu dwie krople dość duże jakby starej krwi,nie był to już śluz podbarwiony tylko jakby sam płyn i po zrobieniu siku na muszli taka struga też brązowej krwi. Omało nie umarłam ze strachu (7+4) usg już z serduszek widziałam. A wszystko przez moje wczorajsze nerwy i dzwiganie 3 latka do domu na rękach bo mi w histerię wpadł. Ja to zawsze myślałam że ze mnie niezniszczalny "terminator" nawet w ciąży a tu akuku 😬 Także dziewczyny oszczędzajcie się jak tylko możecie.
Nie dziwię się, że wpadłaś w panikę. Uważaj na siebie. Jak dziś się czujesz?
Ja powiem wam, że często jak jestem w ubikacji to sprawdzam czy czysty papier...

reklama
Ma któraś z was może pakiet w medicover a prowadzi ciszę prywatnie? Chce żeby lekarz z Medicoveru dał mi skierowanie na tę badania które mam do zrobienia na następną wizytę, ale wszystkie najbliższe teleporady u ginekologów są w godzinach mojej pracy... Myślicie że internista (też z medicover) też mógłby mi wystawić takie skierowanie czy nie bardzo? Generalnie mam mega słabe doświadczenia z ginami stamtąd więc ogólnie mam obawy czy w ogóle nie będzie robienia mi laski, że te badania mogłabym za darmo zrobić. Mimo że przecież sama za ten pakiet opieki place co miesiąc...
emoji1751.png

Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie pielęgniarka przepisuje skierowanie. Nie trzeba umawiać wizyty. Dla pewności zadzwoń na infolinię

Do góry