reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Witaj, ja czasem nie mam siły czytać jak dziewczyny przez dzień wyprodukują 10 stron ;)
Ja właśnie jem, zawsze znajdzie się coś co jesteś w stanie zjeść. Mam 29lat i również pierwsze dziecko. Mdłości od 1,5tyg. Od rana do wieczora, zamiast głodu czuje mdłości. Mi z początku chleb z masłem pomagał, potem tosty z samym serem, była nagła ochota na frytki, na pomidorową zupkę chińską, dzisiejszy dzień przeleciał na kanapkach z chrupiącej bułki z serkiem topionym. I właśnie gotuję rosół i sama nie wiem na co bardziej mam chęć czy pomidorową czy rosół.
U mnie na szczęście regularnie zaczęły się rano wymioty, z reguły jak wymiotuje rano to w dzień te mdłości jakoś mocno nie męczą. Dzisiaj na siłę rano jadłam kanapkę i wypilam kropelki i mdłości się uspokoiły. Nie wiem czy to zasługa kanapki czy kropelwk ale jakbyś chciała spróbować to nazywają się Anaketon.
Jakbyś pisała o mnie ! Dokładnie mam to samo , a wczoraj chłop mi robił rosół a później jednak nie chce zupkę chińska , na koniec zjadłam pomidorowa :/ dzięki ! Na pewno sprawdzę, bo u mnie to zazwyczaj cały dzień :(

Ja to znowu wam dziewczyny zazdroszczę nawet troszkę tych objawów, pełniejsze piersi, mdłości. Może gdyby coś mi było to bym nie panikowała, że ciąża się nie rozwija. U mnie praktycznie nic nadzwyczajnego, jak wczesniej jeszcze miałam zawroty głowy to teraz przeszły.
Z tego wszystkiego poleciałam na betę dzisiaj, wynik z soboty 4,5 tys a z dzisiaj 20tys (5t+5dni) więc chyba dobrze, chociaż też te wszystkie normy i przyrosty później się zmieniają powyżej 6tys. Oszaleję do wizyty. 😅

Ma któraś z was może pakiet w medicover a prowadzi ciszę prywatnie? Chce żeby lekarz z Medicoveru dał mi skierowanie na tę badania które mam do zrobienia na następną wizytę, ale wszystkie najbliższe teleporady u ginekologów są w godzinach mojej pracy... Myślicie że internista (też z medicover) też mógłby mi wystawić takie skierowanie czy nie bardzo? Generalnie mam mega słabe doświadczenia z ginami stamtąd więc ogólnie mam obawy czy w ogóle nie będzie robienia mi laski, że te badania mogłabym za darmo zrobić. Mimo że przecież sama za ten pakiet opieki place co miesiąc... [emoji1751]

reklama
Do góry