reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Spokojnie ja tez miałam krwiaki i to dwa. Jeden nad a drugi pod pęcherzykiem ciążowym. Dodam że cały czas miałam plamienia a nawet krwawienia i dostalam duphaston. Miałam się oszczędzać. Na następnej wizycie krwiak który był blisko ujścia sam się oczyścił i nie ma po nim śladu. Został mi tylko jeden 8mm i lekarz powiedział ze jest malutki i powinien się wchłonąć. Plamienia także ustaly. Takze odpoczywaj, nie dźwigaj. Będzie wszystko dobrze. Pozdrawiam.
Hej dziewczyny,
Byłam dzisiaj u lekarza, zrobił usg, widziałam bijące serduszko i z fasolką wszystko w porządku ale zrobił mi się krwiak 14mm. Czy któraś z Was to przechodziła? Lekarz mi powiedział ze może pęknąć i sama wyjdzie krew żebym się nie przestraszyła wtedy. Jednak dostałam leki na podtrzymanie ciąży. Nie ukrywam ze stresuje mnie ta sytuacja

U mnie też syfki się pojawiają nie tak dużo bo jeden ,dwa ale nieraz takie duże podskórne 😡które nie da się wycisnąć , na początku myślałam że to przez maseczkę ale ja ostatnio bardzo rzadko wychodzę więc i maseczkę nie zakładam często a jak wychodzę z psem to tylko chustę mam .
A mnie się cera poprawiła. Walczyłam że zmianami przez dobre 11 miesięcy aż tu nagle najpierw wysypka a na drugi dzień dużo dużo lepiej. Tylko strasznie mi cera wysycha...

Ja nigdy nie miałam problemów z cerą, ale wydaje mi się że też mi sie odrobinę poprawiła, bo nie zauważam różnicy przed i po nałożeniem podkładu [emoji28][emoji848]
A mnie się cera poprawiła. Walczyłam że zmianami przez dobre 11 miesięcy aż tu nagle najpierw wysypka a na drugi dzień dużo dużo lepiej. Tylko strasznie mi cera wysycha...

Moim skromnym zdaniem nie ma co przepłacać i wydawać milionów na ciuchy ciążowe, bo najtrudniejszy okres, kiedy będziemy miały naprawdę duże brzuszki przypadnie na wiosnę i lato, a wtedy luźne sukienki i heja. Ja ze swojej strony polecam legginsy ciążowe z Allegro. Materiał jakościowo może nie jest na lata, ale kosztują naprawdę niewiele i na ten krótki okres wystarczą. Mi się sprawdziły w poprzedniej ciąży. Ale oczywiście każdy decyduje sam 🙂

Ja właśnie wyvzailam trzy pary legginsów ciążowych na Allegro za 40zl. Potrzebuje takich do chodzenia po domu wiec jakie by nie były ale cena zachecajaca. :)

Na Zalando jest dział dla kobiet w ciąży, bardzo duży wybór. Ja na pewno zainwestuje w jeansy, kupię ze dwie pary i tyle. Z racji ze niemala ze mnie kobieta to w mojej szafie mam sporo workowatych bluzek wiec brzuch upchnę :D

Ja nieskromnie powiem, ze wyglądam w ciąży ładnie na buzi. Jakas taka promienna i włosy lśniące. W poprzedniej ciąży tez się czułam dobrze ze sobą, wiec ogólnie ciąże mi sluza. Dopiero po porodzie wypadają mi garściami, a paznokcie się łamią i czar pryska. 🤷🏼‍♀️
Ja strasznie puchłam w poprzednich ciążach i ogólnie nie wyglądałam jak panie z reklam albo aktorki w ciąży 😂😂😂

reklama
Jejku ja już jutro mam wizytę o 8, czuję stressss... No ale w sumie poza wymiotami i bólem głowy, więcej nic mi nie dolega...
Ja mam cerę masakryczną, na lewym policzku jakiś rozlany rumień, na brodzie takie bolące głębokie wypryski. Czuję się z tym masakrycznie, cieszę się, że nigdzie nie chodzę, bo nie mam siły się malować.
Ja w poprzednich ciążach kupowałam ciuchy z hm mama i w sumie ze wszystkiego byłam zadowolona, muszę zrobić rozeznanie, co mam. Na pewno nowe jeansy muszę kupić, bo w poprzednich 3 parach przebiegałam obie ciążę, więc już są raczej styrane 😉. Inna rzecz, że ja w obu ciążach miałam mały brzuch, przybierałam 6-7 kg, więc nosiłam niektóre swoje zwykłe ubrania. Ale teraz termin idealnie zgrywa mi się ze starszakiem bo on jest z lipca 2017 więc będę mogła w sukienkach letnich pochodzić trochę 😁

Do góry