reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Ostatnio mąz wychodzil z takiego samego zalozenia...niestety ciaza obumarla. Mialam lyzeczkowanie, moja mama strasznie przezywala, bo nie mogla byc blisko, mieszkam w De. A po czasie reszta, ktora wiedziala po prostu nie poruszała tematu jakby ciazy nigdy nie bylo. Moze maz z nimi rozmawial nie wiem. W kazdym razie tym razem nie chce mowic. Wierze, ze bedzie dobrze i bede mogla w nowym roku pochwalic sie w 2 trymestrze cudowna nowina. Zamierzam po badaniach prenatalnych.
Ja też się zastanawialam kiedy powiedzieć, bo ostatnio wszyscy wiedzieli a wyszło jak wyszło. Moja mama też się bardzo cieszyła ale z drugiej strony miałam duże wsparcie od wszystkich i gdyby nie to, to nie wiem jakbym zniosła poronienie. Teraz wie tylko mój mąż i nikt z rodziny. Czekam do świąt chyba, że nie wytrzymam tyle czasu z tajemnicą.

reklama
Hej :) chciałabym się ze wszystkimi nieśmiało przywitać bo to mój pierwszy post. Dziewczyny mam do was pytanie, jak to jest z tym przyrostem bety? Zrobiłam badanie w czwartek i wynik 1930, dzisiaj o tej samej godzinie powtórzyłam i 4504, wychodzi na to że przyrost co 48h to 132% to nie za dużo? Gdzieś tu czytałam że powinno być około 66%. Martwię się, że może to oznaczać jakieś wady u zarodka.
To norma, nie martw się ładny przyrost

Ja mialam 3 dni od zrobienia testu progesteron 15 ginekolog nic mi nie dala 😐😐

Możliwe, że zależy od ginekologa, ja niestety mam niskie białko S, mutacje MTHFR, NWPN i mam od początku starań też acard więc może ginekolog dołączył do tego proga ,, na wszelki wypadek”. Koleżanka znowu miała na początku ciąży progesteron 14 i bez duphastonu jest tersz przy końcówce ciąży.😃😗 Myśle, że jak masz zaufanie do swojego lekarza a lekarz mądry to wie co robi. Też zależy jaka jednostka wyniku bo przecież są różne i jednostki i normy. :)

Być może był już tutaj taki temat ale jest 290 stron konwersacji dlatego przepraszam jeśli coś mnie ominęło. 😅Mam pytanko czy jest może tutaj któraś z was która jest na początku 6 tygodnia i nie odczuwa żadnych objawów ciążowych?
Przyznam, że gdyby nie brak miesiączki lekkie zawroty głowy i niechęć do kawy to nawet nie wiedziałabym, że jestem w ciąży i trochę mnie to martwi.
Chyba wariuje 😂😅
No trochę tych objawów masz ja oprócz miesiączki i bolących piersi nic

Możliwe, że zależy od ginekologa, ja niestety mam niskie białko S, mutacje MTHFR, NWPN i mam od początku starań też acard więc może ginekolog dołączył do tego proga ,, na wszelki wypadek”. Koleżanka znowu miała na początku ciąży progesteron 14 i bez duphastonu jest tersz przy końcówce ciąży.😃😗 Myśle, że jak masz zaufanie do swojego lekarza a lekarz mądry to wie co robi. Też zależy jaka jednostka wyniku bo przecież są różne i jednostki i normy. :)
o matko ja nawet nie wiem co to jest te mutacje o ktorych mowisz, Jednostka to ng/ml . Nie wiem czy mam zaufanie 🤣🤣 Poprostu jest to moja pierwsza ciaza i Pani przyjmuje w Salusie prywatnie a ja mam za darmo z firmy.

o matko ja nawet nie wiem co to jest te mutacje o ktorych mowisz, Jednostka to ng/ml . Nie wiem czy mam zaufanie 🤣🤣 Poprostu jest to moja pierwsza ciaza i Pani przyjmuje w Salusie prywatnie a ja mam za darmo z firmy.

Hmm... wiesz co, ja ginekologiem nie jestem 😅 mogę Ci tylko napisać tyle co mówi mój gin, że najlepiej w 1 trym jest mieć progesteron min 20 i wtedy można czuć się bezpiecznie. Tylko ile w tym prawdy, to Ci nie powiem bo się na tym nie znam 😂u mnie są normy 11-40 jakoś a pomimo 16 dał proga, aczkolwiek ja do swojego ginekologa mam bardzo duże zaufanie i to mądra kobieta jest. Jeśli nic się nie dzieje, brzuch nie boli, plamien nie ma to widocznie Twój ginekolog nie widzi może potrzeby. ❤️ Przepraszam, jeśli Cię zmartwiłam.

Hej mogę u Was zacumowac na chwilę? Termin mam na 3sierpnia ale nie ma jeszcze wątku sierpniowki. To moja czwarta ciąża. Mam dwoje dzieci. Tym razem wygląda na to że udało się w pierwszym cyklu starań. Niestety w lipcu poronilam w 8 tyg (wg USG 6) i teraz planuje wstrzymać się z informowanie o ciazy min do drugiego trymestru. W pierwszej ciazy pochwaliłam się zanim poszłam na pierwsza wizytę bo był 6 grudnia i po dwóch latach starań nie mogłam się powstrzymac. Druga ciąża też szybko ogłoszona, trzecia po wizycie u lekarza jak było widać już zarodek. W poniedziałek muszę powtórzyć beta hcg i zobaczyć czy rośnie :-)

Progesteron wystarczy by był większy niż 12 zresztą z tego co mi giń mówił to organizm ma jakieś wyrzuty progesteronu i w ciągu dnia mogą być różne wartości. Skoro lekarz uznał że jest ok to bym mu ufała :-) Ja teraz biorę luteine że względu na wcześniejsze poronienie. Ale poziomu progesteronu nie badałam teraz.

reklama
Hej mogę u Was zacumowac na chwilę? Termin mam na 3sierpnia ale nie ma jeszcze wątku sierpniowki. To moja czwarta ciąża. Mam dwoje dzieci. Tym razem wygląda na to że udało się w pierwszym cyklu starań. Niestety w lipcu poronilam w 8 tyg (wg USG 6) i teraz planuje wstrzymać się z informowanie o ciazy min do drugiego trymestru. W pierwszej ciazy pochwaliłam się zanim poszłam na pierwsza wizytę bo był 6 grudnia i po dwóch latach starań nie mogłam się powstrzymac. Druga ciąża też szybko ogłoszona, trzecia po wizycie u lekarza jak było widać już zarodek. W poniedziałek muszę powtórzyć beta hcg i zobaczyć czy rośnie :-)
Zostań u nas pewnie urodzisz szybciej 😘

Do góry