reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Kiedy informujecie rodzinę? W sensie chodzi mi o rodziców ? Bo ja to bym zaczekała, ale mój M mowi ze rodzice muszą wiedzieć, nie ważne co będzie... sama nie wiem :)
Ostatnio mąz wychodzil z takiego samego zalozenia...niestety ciaza obumarla. Mialam lyzeczkowanie, moja mama strasznie przezywala, bo nie mogla byc blisko, mieszkam w De. A po czasie reszta, ktora wiedziala po prostu nie poruszała tematu jakby ciazy nigdy nie bylo. Moze maz z nimi rozmawial nie wiem. W kazdym razie tym razem nie chce mowic. Wierze, ze bedzie dobrze i bede mogla w nowym roku pochwalic sie w 2 trymestrze cudowna nowina. Zamierzam po badaniach prenatalnych.

reklama
Bardzo ładny przyrost. Minimum to 66% ale i poniżej zdążają się udane ciąże. Duży przyrost może świadczyć o ciąży mnogiej ale to 132% to jest jeszcze w normie ;)
Hej! Bardzo Ci dziękuje za odpowiedź! Przyznam, że jestem lekko zmartwiona bo progesteron niestety tylko 17 i lekarka wdrożyła mi duphaston 3x1. Mam nadzieje, że to pomoże. Na usg byłam w 4+6 i lekarka uwidoczniła jeden 😀 pęcherzyk ciążowy i zoltkowy, bo podobno na zarodek za wcześnie. Człowiek głupi to się naczyta w internetach o wadach genetycznych i się doszukuje złego w każdym odchyleniu od normy.

Kiedy informujecie rodzinę? W sensie chodzi mi o rodziców ? Bo ja to bym zaczekała, ale mój M mowi ze rodzice muszą wiedzieć, nie ważne co będzie... sama nie wiem :)
my za pierwszym razem powiedzieliśmy rodzica o ciąży po usg. teraz mam przeczucie, że lepiej poczekać na 12 tydzień. u nas to 1 stycznia więc będzie miły początek roku

Być może był już tutaj taki temat ale jest 290 stron konwersacji dlatego przepraszam jeśli coś mnie ominęło. 😅Mam pytanko czy jest może tutaj któraś z was która jest na początku 6 tygodnia i nie odczuwa żadnych objawów ciążowych?
Przyznam, że gdyby nie brak miesiączki lekkie zawroty głowy i niechęć do kawy to nawet nie wiedziałabym, że jestem w ciąży i trochę mnie to martwi.
Chyba wariuje 😂😅

Być może był już tutaj taki temat ale jest 290 stron konwersacji dlatego przepraszam jeśli coś mnie ominęło. 😅Mam pytanko czy jest może tutaj któraś z was która jest na początku 6 tygodnia i nie odczuwa żadnych objawów ciążowych?
Przyznam, że gdyby nie brak miesiączki lekkie zawroty głowy i niechęć do kawy to nawet nie wiedziałabym, że jestem w ciąży i trochę mnie to martwi.
Chyba wariuje 😂😅
Ja mam dzis 5+3, nie bola mnie piersi no moze minimalnie. Wczoraj meczyla zgaga, poza tym jedynym objawem jest brak miesiaczki i po wysilku wiekszym ciagnie brzuch. Pierwsze usg bede miec w pt i tez zadawalam na poczatku podobne pytanie, bo sie niepokoilam. Ale kazda ciaza inna, objawy moga sie nasilic pozniej :)
Na kiedy wyliczylas sobie termin??? Mi pokazuje kalkulator 21.07.21

Ja mam dzis 5+3, nie bola mnie piersi no moze minimalnie. Wczoraj meczyla zgaga, poza tym jedynym objawem jest brak miesiaczki i po wysilku wiekszym ciagnie brzuch. Pierwsze usg bede miec w pt i tez zadawalam na poczatku podobne pytanie, bo sie niepokoilam. Ale kazda ciaza inna, objawy moga sie nasilic pozniej :)

Hej! Dziękuje za odpowiedz, ja już usg miałam 4tc+5 dni wiem że to za wcześnie bo nie jestem z Polski i akurat byłam tu przejazdem. Betę miałam wtedy 1900 to widać było póki co tylko pęcherzyk ciążowy i żółtko, ale zalezalo mi na tym żeby wiedzieć że to nie ektopowa bo w na codzień mieszkam w Szwajcarii i tam do 13 tyg lekarze nie ratują ciąż ani nie robią usg i badań. Gin wyliczył mi na usg tp z om 24.07 chociaż z usg 22.07 i twierdzi że ciąża jest starsza o 2 dni (co też mnie lekko martwi bo to niemożliwe 🤣) mi poza zawrotami głowy głównie w nocy nic kompletnie nie dolega, mało tego nawet cera mi się poprawiła a z tego co czytałam wszystkie ciężaróweczki raczej narzekają w tych pierwszych tygodniach. Mam więcej energii, nie potrzebuje dużo snu, mam apetyt, nic mi nie przeszkadza. 😅 Gin jak to usłyszał to stwierdził, że trzeba oznaczyć betę co 48h bo może ciąża się nie rozwija skoro brak objawów. No ale beta urosła więc już lekko głupieję. 😂

reklama

Ja tez mam dziś 5+3 i nie mam żadnych objawów oprócz uczucia ze mi słabo jak chodzę na spacer.

Do góry