reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

Kiedy informujecie rodzinę? W sensie chodzi mi o rodziców ? Bo ja to bym zaczekała, ale mój M mowi ze rodzice muszą wiedzieć, nie ważne co będzie... sama nie wiem :)
Ostatnio mąz wychodzil z takiego samego zalozenia...niestety ciaza obumarla. Mialam lyzeczkowanie, moja mama strasznie przezywala, bo nie mogla byc blisko, mieszkam w De. A po czasie reszta, ktora wiedziala po prostu nie poruszała tematu jakby ciazy nigdy nie bylo. Moze maz z nimi rozmawial nie wiem. W kazdym razie tym razem nie chce mowic. Wierze, ze bedzie dobrze i bede mogla w nowym roku pochwalic sie w 2 trymestrze cudowna nowina. Zamierzam po badaniach prenatalnych.

reklama
Bardzo ładny przyrost. Minimum to 66% ale i poniżej zdążają się udane ciąże. Duży przyrost może świadczyć o ciąży mnogiej ale to 132% to jest jeszcze w normie ;)
Hej! Bardzo Ci dziękuje za odpowiedź! Przyznam, że jestem lekko zmartwiona bo progesteron niestety tylko 17 i lekarka wdrożyła mi duphaston 3x1. Mam nadzieje, że to pomoże. Na usg byłam w 4+6 i lekarka uwidoczniła jeden 😀 pęcherzyk ciążowy i zoltkowy, bo podobno na zarodek za wcześnie. Człowiek głupi to się naczyta w internetach o wadach genetycznych i się doszukuje złego w każdym odchyleniu od normy.

Kiedy informujecie rodzinę? W sensie chodzi mi o rodziców ? Bo ja to bym zaczekała, ale mój M mowi ze rodzice muszą wiedzieć, nie ważne co będzie... sama nie wiem :)
my za pierwszym razem powiedzieliśmy rodzica o ciąży po usg. teraz mam przeczucie, że lepiej poczekać na 12 tydzień. u nas to 1 stycznia więc będzie miły początek roku

Być może był już tutaj taki temat ale jest 290 stron konwersacji dlatego przepraszam jeśli coś mnie ominęło. 😅Mam pytanko czy jest może tutaj któraś z was która jest na początku 6 tygodnia i nie odczuwa żadnych objawów ciążowych?
Przyznam, że gdyby nie brak miesiączki lekkie zawroty głowy i niechęć do kawy to nawet nie wiedziałabym, że jestem w ciąży i trochę mnie to martwi.
Chyba wariuje 😂😅

Być może był już tutaj taki temat ale jest 290 stron konwersacji dlatego przepraszam jeśli coś mnie ominęło. 😅Mam pytanko czy jest może tutaj któraś z was która jest na początku 6 tygodnia i nie odczuwa żadnych objawów ciążowych?
Przyznam, że gdyby nie brak miesiączki lekkie zawroty głowy i niechęć do kawy to nawet nie wiedziałabym, że jestem w ciąży i trochę mnie to martwi.
Chyba wariuje 😂😅
Ja mam dzis 5+3, nie bola mnie piersi no moze minimalnie. Wczoraj meczyla zgaga, poza tym jedynym objawem jest brak miesiaczki i po wysilku wiekszym ciagnie brzuch. Pierwsze usg bede miec w pt i tez zadawalam na poczatku podobne pytanie, bo sie niepokoilam. Ale kazda ciaza inna, objawy moga sie nasilic pozniej :)
Na kiedy wyliczylas sobie termin??? Mi pokazuje kalkulator 21.07.21

Ja mam dzis 5+3, nie bola mnie piersi no moze minimalnie. Wczoraj meczyla zgaga, poza tym jedynym objawem jest brak miesiaczki i po wysilku wiekszym ciagnie brzuch. Pierwsze usg bede miec w pt i tez zadawalam na poczatku podobne pytanie, bo sie niepokoilam. Ale kazda ciaza inna, objawy moga sie nasilic pozniej :)

Hej! Dziękuje za odpowiedz, ja już usg miałam 4tc+5 dni wiem że to za wcześnie bo nie jestem z Polski i akurat byłam tu przejazdem. Betę miałam wtedy 1900 to widać było póki co tylko pęcherzyk ciążowy i żółtko, ale zalezalo mi na tym żeby wiedzieć że to nie ektopowa bo w na codzień mieszkam w Szwajcarii i tam do 13 tyg lekarze nie ratują ciąż ani nie robią usg i badań. Gin wyliczył mi na usg tp z om 24.07 chociaż z usg 22.07 i twierdzi że ciąża jest starsza o 2 dni (co też mnie lekko martwi bo to niemożliwe 🤣) mi poza zawrotami głowy głównie w nocy nic kompletnie nie dolega, mało tego nawet cera mi się poprawiła a z tego co czytałam wszystkie ciężaróweczki raczej narzekają w tych pierwszych tygodniach. Mam więcej energii, nie potrzebuje dużo snu, mam apetyt, nic mi nie przeszkadza. 😅 Gin jak to usłyszał to stwierdził, że trzeba oznaczyć betę co 48h bo może ciąża się nie rozwija skoro brak objawów. No ale beta urosła więc już lekko głupieję. 😂

reklama

Ja tez mam dziś 5+3 i nie mam żadnych objawów oprócz uczucia ze mi słabo jak chodzę na spacer.

Do góry