reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
A wit. C można w ciąży ? Ostatnio mi szwagierka robiła przyuczenie co można a co nie to mówiła, że wit C ani cytryny nie można. Rzekomo tak jej mówił gin.
Ja biorę 100% wit C. Jest to inaczej zwany kwas askorbinowy.
989DF67A-01C1-4DF0-832C-E0E5B3B277B9.png
989DF67A-01C1-4DF0-832C-E0E5B3B277B9.png
Nie ta z apteki ze słodzikami.

Ja biorę 100% wit C. Jest to inaczej zwany kwas askorbinowy. Zobacz załącznik 1204108Zobacz załącznik 1204108Nie ta z apteki ze słodzikami.
Kiedys ogladalam filmik na ktorym lekarz opisywal jak uzupelnic niedobor witaminy C. Najlepiej kwas askorbinowy w czystej postaci lyzeczka co jakis czas az do momentu wystapienia rozwolnienia bo organizm wtedy nadmiar usuwa z organizmy wlasnie w ten sposob jest calkowicie wtedy nasycony🤭🤔😅

Hejka. Mam już wyniki z krzywej i tak jak myślałam, na czczo powyżej normy a po 1h i 2h w normie. Zamówiłam już glukometr i teraz pozostaje mi zapisać się do diabetologa. No i TSH za wysokie, przed ciążą i przed braniem eltroxinu było 3,5 a teraz przy braniu tabletek 3,98 gdzie w ciązy chyba tsh spada :( W środę wizyta u gina, zobaczymy co mi powie.. Mam nadzieję, że zobaczę już fasolkę z bijącym serduszkiem, będzie to 7+1. :)

Mnie już zgaga opuściła, podbrzusze rzadko kiedy pobolewa, jedynie piersi bolą ale też jakoś tak delikatnie. I szczerze to wolałabym już mieć jakieś mdłości czy coś, bo tak to się cały czas zastanawiam czy wszystko jest ok. Pewnie te z was, które wymiotują pukają się w czoło, co ta baba pisze. :D
W ciąży TSH właśnie rośnie bo hormony szaleją

Kiedys ogladalam filmik na ktorym lekarz opisywal jak uzupelnic niedobor witaminy C. Najlepiej kwas askorbinowy w czystej postaci lyzeczka co jakis czas az do momentu wystapienia rozwolnienia bo organizm wtedy nadmiar usuwa z organizmy wlasnie w ten sposob jest calkowicie wtedy nasycony🤭🤔😅
Rozwolnienia to nie miałam nigdy. Jak jest za dużo wit C w organizmie to jest ona usuwana wraz z moczem (wtedy mocz ma żółty kolor)

A jaką pracę wykonujesz jeśli mogę spytać? Na innym wątku dowiedziałam się, że lekarz nie wystawi L4 bez potwierdzonej ciąży czyli usg zarodka i bicie serca. A to dopiero mnie czeka za ok 3 tyg.
Pracuję w Spółdzielni Mieszkaniowej, mimo , że przez ten covid miałam kontakty z interesantami przez okienko i telefonicznie to i tak często zdarzały się stresujące sytuację. Dodatkowo miałam bezpośrednie kontakty z konserwatorami którzy chodzili na różne awarie do lokatorów i bezpośrednie kontakty z kontrahentami. Moja pani doktor uznała, że bezpieczniej będzie w domku.

reklama
Co to za segregator? [emoji4]
Dziewczyny ja właśnie zamówiłam ten segregator od mamy ginekolog - mam nadzieję że nie zapesze, pierwsza wizyta dopiero we wtorek...

Co do prenatalnych, ja jestem młodą i zdrowa, mój partner to samo ale nie wybaczyłabym sobie ewentualnej niepewności dlatego na pewno będę robić nifty albo panoramę, żeby wykluczyć praktycznie na 100% ryzyka. Koszt jak dla mnie nieporównywalny do stresu podczas oczekiwania na malucha.

Do góry