K
Katijah
Gość
O to prawdaco lekarz to inne pomysły
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O to prawdaco lekarz to inne pomysły
Ja czytałam ze cytryna pomaga na mdłości.A wit. C można w ciąży ? Ostatnio mi szwagierka robiła przyuczenie co można a co nie to mówiła, że wit C ani cytryny nie można. Rzekomo tak jej mówił gin.
Ja biorę 100% wit C. Jest to inaczej zwany kwas askorbinowy.A wit. C można w ciąży ? Ostatnio mi szwagierka robiła przyuczenie co można a co nie to mówiła, że wit C ani cytryny nie można. Rzekomo tak jej mówił gin.
Kiedys ogladalam filmik na ktorym lekarz opisywal jak uzupelnic niedobor witaminy C. Najlepiej kwas askorbinowy w czystej postaci lyzeczka co jakis czas az do momentu wystapienia rozwolnienia bo organizm wtedy nadmiar usuwa z organizmy wlasnie w ten sposob jest calkowicie wtedy nasyconyJa biorę 100% wit C. Jest to inaczej zwany kwas askorbinowy. Zobacz załącznik 1204108Zobacz załącznik 1204108Nie ta z apteki ze słodzikami.
W ciąży TSH właśnie rośnie bo hormony szalejąHejka. Mam już wyniki z krzywej i tak jak myślałam, na czczo powyżej normy a po 1h i 2h w normie. Zamówiłam już glukometr i teraz pozostaje mi zapisać się do diabetologa. No i TSH za wysokie, przed ciążą i przed braniem eltroxinu było 3,5 a teraz przy braniu tabletek 3,98 gdzie w ciązy chyba tsh spada W środę wizyta u gina, zobaczymy co mi powie.. Mam nadzieję, że zobaczę już fasolkę z bijącym serduszkiem, będzie to 7+1.
Mnie już zgaga opuściła, podbrzusze rzadko kiedy pobolewa, jedynie piersi bolą ale też jakoś tak delikatnie. I szczerze to wolałabym już mieć jakieś mdłości czy coś, bo tak to się cały czas zastanawiam czy wszystko jest ok. Pewnie te z was, które wymiotują pukają się w czoło, co ta baba pisze.
Rozwolnienia to nie miałam nigdy. Jak jest za dużo wit C w organizmie to jest ona usuwana wraz z moczem (wtedy mocz ma żółty kolor)Kiedys ogladalam filmik na ktorym lekarz opisywal jak uzupelnic niedobor witaminy C. Najlepiej kwas askorbinowy w czystej postaci lyzeczka co jakis czas az do momentu wystapienia rozwolnienia bo organizm wtedy nadmiar usuwa z organizmy wlasnie w ten sposob jest calkowicie wtedy nasycony
W ciąży TSH właśnie rośnie bo hormony szaleją
Pracuję w Spółdzielni Mieszkaniowej, mimo , że przez ten covid miałam kontakty z interesantami przez okienko i telefonicznie to i tak często zdarzały się stresujące sytuację. Dodatkowo miałam bezpośrednie kontakty z konserwatorami którzy chodzili na różne awarie do lokatorów i bezpośrednie kontakty z kontrahentami. Moja pani doktor uznała, że bezpieczniej będzie w domku.A jaką pracę wykonujesz jeśli mogę spytać? Na innym wątku dowiedziałam się, że lekarz nie wystawi L4 bez potwierdzonej ciąży czyli usg zarodka i bicie serca. A to dopiero mnie czeka za ok 3 tyg.
Dziewczyny ja właśnie zamówiłam ten segregator od mamy ginekolog - mam nadzieję że nie zapesze, pierwsza wizyta dopiero we wtorek...
Co do prenatalnych, ja jestem młodą i zdrowa, mój partner to samo ale nie wybaczyłabym sobie ewentualnej niepewności dlatego na pewno będę robić nifty albo panoramę, żeby wykluczyć praktycznie na 100% ryzyka. Koszt jak dla mnie nieporównywalny do stresu podczas oczekiwania na malucha.