reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Hej dziewczyny.
Witam nowe przyszłe mamy.
Gratulacje udanych wizyt i powodzenia na dzisiejszych.
U mnie pojawiło się zmęczenie, bezsenność zniknęła, jak się położę to natychmiast zasypiam.
Jak to jest teraz z położną? Kiedyś była przydzielona na dany obszar a teraz podobno trzeba wybierać i to jeszcze przed porodem?.

reklama
@Sarciasta a mi się śniła taką piękna dziewczynka z ciemną karnacją, brązowe grube włosy z kucykami po bokach, no taka jak ja będąc małą dziewczynka tylko ładniejsza ;) Siedziała przy stole i rysowała i zapytałam "Jezu czy Ty mi dasz córkę?" i ona spojrzała na mnie z takim pięknym uśmiechem i mi powiedziała "oczywiście że Ci dam" 🥰

Chciałam dziś umówić pierwsze prenatalne i tak do dupy wypada ten termin że dramat, wypada mi zrobić pomiędzy 22 grudniem a 2 styczniem, a wtedy święta, nowy rok... Lekarz do którego mam ogromne zaufanie nie ma już terminów i pierwszy dostępny termin to 13 styczeń czyli dużo za późno. Nie wiem co teraz robić :(

@kolor nadzieji gratuluje udanej wizyty i pięknego zdjęcia ♡

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :) ja jutro mam tylko wizytę... Na wyspach magia ciążę prowadzi na początku rodzinny (zwany GP) :) A na usg zaproszą bliżej 8-10 tygodnia :)
U mnie ciążę prowadzi położna :) W większości Anglii tak jest, ogólnie GP służy jako pośrednik rejestracji ale też już nie wszędzie.

Dziewczyny a ile USG macie w Polsce na fundusz zdrowia tak podstawowo?
Bo tu niby są tylko dwa.. ale w Polsce też większość chodzi prywatnie przecież ..

Dziewczyny, ile z Was jest na L4? Mam strasznie stresująca pracę, dojazdy komunikacją w czasach covida dodatkowo mnie stresują... Z jednej strony głupio mi prosić ginekolog o L4, bo jest to bardzo wczesna ciąża i wszystko się może zdarzyć, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie wyrabiać planu, skoro bez ciąży zajmowało mi to dłużej niż 8 godzin dziennie i kosztowało wiele nerwów.
Ja jestem od 16.11 na zwolnieniu.
Z aplikacji zaczęłam 8tc. Wcześniej o tym już pisałam. Pani doktor zwolnienie chciała mi dać już 2 tyg temu na pierwszej wizycie ale chciałam najpierw dokończyć to co zaczęłam w pracy i porozdzielać swoje obowiązki wśród współpracowników.

Chciałam dziś umówić pierwsze prenatalne i tak do dupy wypada ten termin że dramat, wypada mi zrobić pomiędzy 22 grudniem a 2 styczniem, a wtedy święta, nowy rok... Lekarz do którego mam ogromne zaufanie nie ma już terminów i pierwszy dostępny termin to 13 styczeń czyli dużo za późno. Nie wiem co teraz robić :(
Idz pomiędzy świętami a nowym rokiem :)
Ja mialam swój skan 20 tygodnia - czyli poznanie płci w UK 24 grudnia:D. Miałam 12 osób z rodziny w gościach ale trzeba było jechać!

@kolor nadzieji gratuluje udanej wizyty i pięknego zdjęcia ♡

U mnie ciążę prowadzi położna :) W większości Anglii tak jest, ogólnie GP służy jako pośrednik rejestracji ale też już nie wszędzie.

Dziewczyny a ile USG macie w Polsce na fundusz zdrowia tak podstawowo?
Bo tu niby są tylko dwa.. ale w Polsce też większość chodzi prywatnie przecież ..
Na nfz są 3 usg a prywatnie co wizytę.

Hej dziewczyny.
Witam nowe przyszłe mamy.
Gratulacje udanych wizyt i powodzenia na dzisiejszych.
U mnie pojawiło się zmęczenie, bezsenność zniknęła, jak się położę to natychmiast zasypiam.
Jak to jest teraz z położną? Kiedyś była przydzielona na dany obszar a teraz podobno trzeba wybierać i to jeszcze przed porodem?.
No właśnie też nie wiem

reklama
@Sarciasta a mi się śniła taką piękna dziewczynka z ciemną karnacją, brązowe grube włosy z kucykami po bokach, no taka jak ja będąc małą dziewczynka tylko ładniejsza ;) Siedziała przy stole i rysowała i zapytałam "Jezu czy Ty mi dasz córkę?" i ona spojrzała na mnie z takim pięknym uśmiechem i mi powiedziała "oczywiście że Ci dam" 🥰
No to trzymamy kciuki za córkę 😋😋😋

Do góry