reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2021

Hej dziewczyny.
Witam nowe przyszłe mamy.
Gratulacje udanych wizyt i powodzenia na dzisiejszych.
U mnie pojawiło się zmęczenie, bezsenność zniknęła, jak się położę to natychmiast zasypiam.
Jak to jest teraz z położną? Kiedyś była przydzielona na dany obszar a teraz podobno trzeba wybierać i to jeszcze przed porodem?.

reklama
@Sarciasta a mi się śniła taką piękna dziewczynka z ciemną karnacją, brązowe grube włosy z kucykami po bokach, no taka jak ja będąc małą dziewczynka tylko ładniejsza ;) Siedziała przy stole i rysowała i zapytałam "Jezu czy Ty mi dasz córkę?" i ona spojrzała na mnie z takim pięknym uśmiechem i mi powiedziała "oczywiście że Ci dam" 🥰

Chciałam dziś umówić pierwsze prenatalne i tak do dupy wypada ten termin że dramat, wypada mi zrobić pomiędzy 22 grudniem a 2 styczniem, a wtedy święta, nowy rok... Lekarz do którego mam ogromne zaufanie nie ma już terminów i pierwszy dostępny termin to 13 styczeń czyli dużo za późno. Nie wiem co teraz robić :(

@kolor nadzieji gratuluje udanej wizyty i pięknego zdjęcia ♡

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :) ja jutro mam tylko wizytę... Na wyspach magia ciążę prowadzi na początku rodzinny (zwany GP) :) A na usg zaproszą bliżej 8-10 tygodnia :)
U mnie ciążę prowadzi położna :) W większości Anglii tak jest, ogólnie GP służy jako pośrednik rejestracji ale też już nie wszędzie.

Dziewczyny a ile USG macie w Polsce na fundusz zdrowia tak podstawowo?
Bo tu niby są tylko dwa.. ale w Polsce też większość chodzi prywatnie przecież ..

Dziewczyny, ile z Was jest na L4? Mam strasznie stresująca pracę, dojazdy komunikacją w czasach covida dodatkowo mnie stresują... Z jednej strony głupio mi prosić ginekolog o L4, bo jest to bardzo wczesna ciąża i wszystko się może zdarzyć, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie wyrabiać planu, skoro bez ciąży zajmowało mi to dłużej niż 8 godzin dziennie i kosztowało wiele nerwów.
Ja jestem od 16.11 na zwolnieniu.
Z aplikacji zaczęłam 8tc. Wcześniej o tym już pisałam. Pani doktor zwolnienie chciała mi dać już 2 tyg temu na pierwszej wizycie ale chciałam najpierw dokończyć to co zaczęłam w pracy i porozdzielać swoje obowiązki wśród współpracowników.

Chciałam dziś umówić pierwsze prenatalne i tak do dupy wypada ten termin że dramat, wypada mi zrobić pomiędzy 22 grudniem a 2 styczniem, a wtedy święta, nowy rok... Lekarz do którego mam ogromne zaufanie nie ma już terminów i pierwszy dostępny termin to 13 styczeń czyli dużo za późno. Nie wiem co teraz robić :(
Idz pomiędzy świętami a nowym rokiem :)
Ja mialam swój skan 20 tygodnia - czyli poznanie płci w UK 24 grudnia:D. Miałam 12 osób z rodziny w gościach ale trzeba było jechać!

@kolor nadzieji gratuluje udanej wizyty i pięknego zdjęcia ♡

U mnie ciążę prowadzi położna :) W większości Anglii tak jest, ogólnie GP służy jako pośrednik rejestracji ale też już nie wszędzie.

Dziewczyny a ile USG macie w Polsce na fundusz zdrowia tak podstawowo?
Bo tu niby są tylko dwa.. ale w Polsce też większość chodzi prywatnie przecież ..
Na nfz są 3 usg a prywatnie co wizytę.

Hej dziewczyny.
Witam nowe przyszłe mamy.
Gratulacje udanych wizyt i powodzenia na dzisiejszych.
U mnie pojawiło się zmęczenie, bezsenność zniknęła, jak się położę to natychmiast zasypiam.
Jak to jest teraz z położną? Kiedyś była przydzielona na dany obszar a teraz podobno trzeba wybierać i to jeszcze przed porodem?.
No właśnie też nie wiem

reklama
@Sarciasta a mi się śniła taką piękna dziewczynka z ciemną karnacją, brązowe grube włosy z kucykami po bokach, no taka jak ja będąc małą dziewczynka tylko ładniejsza ;) Siedziała przy stole i rysowała i zapytałam "Jezu czy Ty mi dasz córkę?" i ona spojrzała na mnie z takim pięknym uśmiechem i mi powiedziała "oczywiście że Ci dam" 🥰
No to trzymamy kciuki za córkę 😋😋😋

Do góry