reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Rozumiem cię. zrobiłam z 10 testów wszystkie pozytywne...A jak ostatnio rodzinnej wyszedł negatywny zgupiałam. Tłumaczyły, że często się zdarza. że testymedyczne są mniej czule niż te z apteki i pewno potrzeba porannego moczu. Ze zapraszają z probka porannego w piątek rano... A ja już zdążyłam sobie w mówić, że mam:
- pozamaciczna,
- torbiel na jajniku
-albo spadła ciąża a hcg jeszcze nie.
Mój mąż mówi, że do piątku prawdopodobnie przy mnie oszaleje. A do końca ciąży to już na pewno :)
Jak widzisz większość z nas tak ma :)
Będzie dobrze :) Trzymam kciuki za Was
Dziękuję za dobre slowa 😘😘😘
Ja sama uważam, że za 9 mc będę w wariatkowie a moje cycki będą jak u krowy bo non stop je dotykam czy aby napewno dalej bolą 🤦‍♀️

reklama
Ja już po wizycie . Jest zarodek ale niestety nie ma serduszka . Mam przyjść za tydzień , lekarz twierdzi że ciąża może być młodsza ale pierwszy blady test wyszedł mi 20 października. Oczywiście gdyby się coś zaczęło dziać to mam do niego dzwonić . To będzie ciężki i długi tydzień.
Ja na pierwszej wizycie miałam według OM 5+3 , serduszka nie było i lekarz mówił że ciąża według USG jest młodsza niż 5tc ale jak już będzie serduszko się pojawi to to się może wyrównać . Poszłam wczoraj 6+3 serduszko już było i już USG się pokryło z OM 😊 te aparaty świrują jak nie mają wszystkich pomiarów :)

Ostatnia edycja:
Cześć wam. 🙋🏼‍♀️ Właśnie siedzę pod gabinetem w Diagnostyce, uraczona niezwykle obrzydliwym ulepem glukozowym. Teraz 2h czekania. Ja już wiem, ze będzie cukrzyca bo na czczo z palca w gabinecie wyszło mi 125 a norma ciążowa 70-90 także ten. 😏 załamka.
O kurde, w sobotę pójdę sobie tsh zbadać i cukier właśnie...
Aaa przypomniało mi się jak ostatnio zabieg miałam i potrzebny był wynik tsh to nie wzięłam tabletki rano i mnie położna poinformowala, że trzeba.... Zgłupiałam brać ją czy nie?

Cześć wam. 🙋🏼‍♀️ Właśnie siedzę pod gabinetem w Diagnostyce, uraczona niezwykle obrzydliwym ulepem glukozowym. Teraz 2h czekania. Ja już wiem, ze będzie cukrzyca bo na czczo z palca w gabinecie wyszło mi 125 a norma ciążowa 70-90 także ten. 😏 załamka.
spokojnie dadzą dietę :) A w najgorszym razie insulinę :) ciut częściej będą zapraszać na wizyty ale wszystko będzie dobrze :)

reklama
Dzień dobry wszystkim! W piątek (4+6) idę na pierwszą wizytę u ginekologa. Myślicie, że na usg będzie coś widać? Wyczytałam gdzieś, że chociaż pęcherzyk powinien być widoczny.

Ostatnia edycja:
Do góry