Na prenatalne oczywiście pójdę, do tejsamej kliniki więc sprzęt mają super tylko niestety innego lekarza, i tu wiem ze takie usg mnie niestety nie uspokoi.rozumiem, bym ja ednak poszla do tego który jest dostępny, dla świętego spokoju
Ja z GP w ciąży styczności wcale nie mialam. Położna tylko po prostu przyjmuje w ich klinice... Dużo zależy od rejonu.. no dziwnie hah
Ja chodziłam państwowo ale mialam duzo skanow wtedy po ciąża podwyższonego ryzyka.. Teraz ide raz prywatnie a na rozmowie z położną zobacze czy da mi wiecej USG ze względu na poprzednia ciąże Zobaczymy...
reklama
K
Katijah
Gość
A może jakaś lista rezerwowa jest, jakby się zwolniło miejsce.?Na prenatalne oczywiście pójdę, do tejsamej kliniki więc sprzęt mają super tylko niestety innego lekarza, i tu wiem ze takie usg mnie niestety nie uspokoi.
Paulinaggg
Fanka BB :)
Ja jestem od 16.11 na zwolnieniu.
Z aplikacji zaczęłam 8tc. Wcześniej o tym już pisałam. Pani doktor zwolnienie chciała mi dać już 2 tyg temu na pierwszej wizycie ale chciałam najpierw dokończyć to co zaczęłam w pracy i porozdzielać swoje obowiązki wśród współpracowników.
A jaką pracę wykonujesz jeśli mogę spytać? Na innym wątku dowiedziałam się, że lekarz nie wystawi L4 bez potwierdzonej ciąży czyli usg zarodka i bicie serca. A to dopiero mnie czeka za ok 3 tyg.
D
doublimam
Gość
Właśnie Jak chciałam się umówić prywatnie do Polskiego ginekologa (chodzę do niego jak coś się dzieje niepokojącego). Mowil, że lepiej kolo 8 tygodnia bo będzie więcej widać. Poza tym coś napomykl, że w związku z przebiegiem końcówki ostatniej ciąży może się okazać, że zaproszą mnie wcześniej na usg i będę ich miała tak jak wtedy dużo więcej... zobaczymy co to będzie i jak będzierozumiem, bym ja ednak poszla do tego który jest dostępny, dla świętego spokoju
Ja z GP w ciąży styczności wcale nie mialam. Położna tylko po prostu przyjmuje w ich klinice... Dużo zależy od rejonu.. no dziwnie hah
Ja chodziłam państwowo ale mialam duzo skanow wtedy po ciąża podwyższonego ryzyka.. Teraz ide raz prywatnie a na rozmowie z położną zobacze czy da mi wiecej USG ze względu na poprzednia ciąże Zobaczymy...
Też czytałam takie info w necie, że póki nie widać zarodka to nie wystawiaja zwolnien. Podejrzewam, że prywatnie jest to bez znaczenia i wypisuja.A jaką pracę wykonujesz jeśli mogę spytać? Na innym wątku dowiedziałam się, że lekarz nie wystawi L4 bez potwierdzonej ciąży czyli usg zarodka i bicie serca. A to dopiero mnie czeka za ok 3 tyg.
Ja narazie na zwolnienie nie idę ani nic w pracy nie mówię, dopiero od nowego roku bo mam takiego pierd....lnietego szefa i Panią Dyrektor, że gdzie jeszcze po złości rzuca jakiś czar i coś będzie nie tak z ciążą.
Nie prowadzą listy rezerwowej, ale mam dzwonić od czasu do czasu i może się zwolni, bo wychodzi na to że dziewczyny u nich rezerwują terminy jak 2 kreski na teście zobaczą. Moja panika wzięła się z tego że ostatnio na tym forum trafiłam na wątek gdzie kobieta dopiero w 26tyg ciąży dowiedziała się ze dziecko będzie chore, 1 prenatalne jej wyszło dobre a mimo to dziecko urodziło się z zespołem dauna, siedzi mi to w głowie i niby wiem że stres szkodzi ale jakoś czuje wewnętrzny lęk.A może jakaś lista rezerwowa jest, jakby się zwolniło miejsce.?
K
Katijah
Gość
Chyba jak każda z nas panikę czuje i strach......Nie prowadzą listy rezerwowej, ale mam dzwonić od czasu do czasu i może się zwolni, bo wychodzi na to że dziewczyny u nich rezerwują terminy jak 2 kreski na teście zobaczą. Moja panika wzięła się z tego że ostatnio na tym forum trafiłam na wątek gdzie kobieta dopiero w 26tyg ciąży dowiedziała się ze dziecko będzie chore, 1 prenatalne jej wyszło dobre a mimo to dziecko urodziło się z zespołem dauna, siedzi mi to w głowie i niby wiem że stres szkodzi ale jakoś czuje wewnętrzny lęk.
Mysle, ze jeśli inny ci zrobi prenatalne a Twój powtórzy za tydz to nic się nie stanie....
Sechmet
No to teraz rozumiem.. Myślę, ze musisz też sama zasugerować GP od razu, zechciałabyś wiecej wizyt jeśli mozliwe.Właśnie Jak chciałam się umówić prywatnie do Polskiego ginekologa (chodzę do niego jak coś się dzieje niepokojącego). Mowil, że lepiej kolo 8 tygodnia bo będzie więcej widać. Poza tym coś napomykl, że w związku z przebiegiem końcówki ostatniej ciąży może się okazać, że zaproszą mnie wcześniej na usg i będę ich miała tak jak wtedy dużo więcej... zobaczymy co to będzie i jak będzie
D
doublimam
Gość
coz najpierw niech jutrzejszą poranna wizyta zakończy się sukcesemNo to teraz rozumiem.. Myślę, ze musisz też sama zasugerować GP od razu, zechciałabyś wiecej wizyt jeśli mozliwe.
reklama
Sarciasta
u mnie tez to byla dziewczynka, tez ciemna karnacja.. ja tez mam ciemna karnacje ciemne oczy i wlosy moj tez ciemne wlosy oczy , ale musze przyznac szczerze ze za kazdym razem jak snilam o ciazy za kazdym tysiecznym razem jest to dziewczynka@Sarciasta a mi się śniła taką piękna dziewczynka z ciemną karnacją, brązowe grube włosy z kucykami po bokach, no taka jak ja będąc małą dziewczynka tylko ładniejsza Siedziała przy stole i rysowała i zapytałam "Jezu czy Ty mi dasz córkę?" i ona spojrzała na mnie z takim pięknym uśmiechem i mi powiedziała "oczywiście że Ci dam"