reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2021

rozumiem, bym ja ednak poszla do tego który jest dostępny, dla świętego spokoju

Ja z GP w ciąży styczności wcale nie mialam. Położna tylko po prostu przyjmuje w ich klinice... Dużo zależy od rejonu.. no dziwnie hah

Ja chodziłam państwowo ale mialam duzo skanow wtedy po ciąża podwyższonego ryzyka.. Teraz ide raz prywatnie a na rozmowie z położną zobacze czy da mi wiecej USG ze względu na poprzednia ciąże 🤔🤔🤔🤔 Zobaczymy...
Na prenatalne oczywiście pójdę, do tejsamej kliniki więc sprzęt mają super tylko niestety innego lekarza, i tu wiem ze takie usg mnie niestety nie uspokoi.

reklama
Ja jestem od 16.11 na zwolnieniu.
Z aplikacji zaczęłam 8tc. Wcześniej o tym już pisałam. Pani doktor zwolnienie chciała mi dać już 2 tyg temu na pierwszej wizycie ale chciałam najpierw dokończyć to co zaczęłam w pracy i porozdzielać swoje obowiązki wśród współpracowników.

A jaką pracę wykonujesz jeśli mogę spytać? Na innym wątku dowiedziałam się, że lekarz nie wystawi L4 bez potwierdzonej ciąży czyli usg zarodka i bicie serca. A to dopiero mnie czeka za ok 3 tyg.

rozumiem, bym ja ednak poszla do tego który jest dostępny, dla świętego spokoju

Ja z GP w ciąży styczności wcale nie mialam. Położna tylko po prostu przyjmuje w ich klinice... Dużo zależy od rejonu.. no dziwnie hah

Ja chodziłam państwowo ale mialam duzo skanow wtedy po ciąża podwyższonego ryzyka.. Teraz ide raz prywatnie a na rozmowie z położną zobacze czy da mi wiecej USG ze względu na poprzednia ciąże 🤔🤔🤔🤔 Zobaczymy...
Właśnie :) Jak chciałam się umówić prywatnie do Polskiego ginekologa (chodzę do niego jak coś się dzieje niepokojącego). Mowil, że lepiej kolo 8 tygodnia bo będzie więcej widać. Poza tym coś napomykl, że w związku z przebiegiem końcówki ostatniej ciąży może się okazać, że zaproszą mnie wcześniej na usg i będę ich miała tak jak wtedy dużo więcej... zobaczymy co to będzie i jak będzie :)

A jaką pracę wykonujesz jeśli mogę spytać? Na innym wątku dowiedziałam się, że lekarz nie wystawi L4 bez potwierdzonej ciąży czyli usg zarodka i bicie serca. A to dopiero mnie czeka za ok 3 tyg.
Też czytałam takie info w necie, że póki nie widać zarodka to nie wystawiaja zwolnien. Podejrzewam, że prywatnie jest to bez znaczenia i wypisuja.
Ja narazie na zwolnienie nie idę ani nic w pracy nie mówię, dopiero od nowego roku bo mam takiego pierd....lnietego szefa i Panią Dyrektor, że gdzie jeszcze po złości rzuca jakiś czar i coś będzie nie tak z ciążą.

A może jakaś lista rezerwowa jest, jakby się zwolniło miejsce.?
Nie prowadzą listy rezerwowej, ale mam dzwonić od czasu do czasu i może się zwolni, bo wychodzi na to że dziewczyny u nich rezerwują terminy jak 2 kreski na teście zobaczą. Moja panika wzięła się z tego że ostatnio na tym forum trafiłam na wątek gdzie kobieta dopiero w 26tyg ciąży dowiedziała się ze dziecko będzie chore, 1 prenatalne jej wyszło dobre a mimo to dziecko urodziło się z zespołem dauna, siedzi mi to w głowie i niby wiem że stres szkodzi ale jakoś czuje wewnętrzny lęk.

Nie prowadzą listy rezerwowej, ale mam dzwonić od czasu do czasu i może się zwolni, bo wychodzi na to że dziewczyny u nich rezerwują terminy jak 2 kreski na teście zobaczą. Moja panika wzięła się z tego że ostatnio na tym forum trafiłam na wątek gdzie kobieta dopiero w 26tyg ciąży dowiedziała się ze dziecko będzie chore, 1 prenatalne jej wyszło dobre a mimo to dziecko urodziło się z zespołem dauna, siedzi mi to w głowie i niby wiem że stres szkodzi ale jakoś czuje wewnętrzny lęk.
Chyba jak każda z nas panikę czuje i strach......
Mysle, ze jeśli inny ci zrobi prenatalne a Twój powtórzy za tydz to nic się nie stanie....

Właśnie :) Jak chciałam się umówić prywatnie do Polskiego ginekologa (chodzę do niego jak coś się dzieje niepokojącego). Mowil, że lepiej kolo 8 tygodnia bo będzie więcej widać. Poza tym coś napomykl, że w związku z przebiegiem końcówki ostatniej ciąży może się okazać, że zaproszą mnie wcześniej na usg i będę ich miała tak jak wtedy dużo więcej... zobaczymy co to będzie i jak będzie :)
No to teraz rozumiem.. :) Myślę, ze musisz też sama zasugerować GP od razu, zechciałabyś wiecej wizyt jeśli mozliwe.

reklama
@Sarciasta a mi się śniła taką piękna dziewczynka z ciemną karnacją, brązowe grube włosy z kucykami po bokach, no taka jak ja będąc małą dziewczynka tylko ładniejsza ;) Siedziała przy stole i rysowała i zapytałam "Jezu czy Ty mi dasz córkę?" i ona spojrzała na mnie z takim pięknym uśmiechem i mi powiedziała "oczywiście że Ci dam" 🥰
u mnie tez to byla dziewczynka, tez ciemna karnacja.. ja tez mam ciemna karnacje ciemne oczy i wlosy moj tez ciemne wlosy oczy , ale musze przyznac szczerze ze za kazdym razem jak snilam o ciazy za kazdym tysiecznym razem jest to dziewczynka 🤣

Do góry