reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

ja dlatego żeby się nie stresować umówiłam się na późniejszy termin - 26.11, obecnie 6+4. Na tym etapie będę już dokładnie wiedziała co się dzieje, a takie chodzenie co 2 tygodnie i zastanawianie się czy będzie serduszko, to nie na moje nerwy. Tak samo z betą - nie chodziłam bo niestety prawda jest taka, że raczej w utrzymaniu ciąży to nie pomoże, a jak czytam posty to jedynie więcej stresów przyniesie.
Ja bety też nie robiłam i najchętniej poszłabym na wizytę za 2 tyg ale odstawiłam metformine i boję się co dalej....

reklama
Kobietki czy Was tez się tak kręci w głowie? mam tak od 3 tygodni, momentami czuje jak krew napływać mi do głowy. Poza tym bardzo się stresuje. Mam pierwsza wizyta u lekarza o 15 :( czyli 16 polskiego czasu. jestem zainteresowana, ciut przerażona... nawet odbierając ziemniaki zaczęłam się zastanawiać czy ja oby nie mam jakiś urojen... co powie Pani doktor czy potwierdzi pozytywny wynik testu. wczoraj też zrobiłam niby pozytywny ale jakiś blady mnie się wydaje. Mój mąż mówi, że mam być spokojna i nie pić tyle przed jego wykonaniem (tzn. testu) może ma rację...sama już nie wiem... głupieje a myślałam, że w drugiej ciąży będą spokojniejsza ehh idę dokończyć obiad
Spokój kochana, spokój 😘😘😘

Hej dziewczyny:) mam pytanko:) pierwszy pozytywny test pokazał mi się w piątek (5 dni przed okresem) próbowałam umówić się do lekarza tak żeby być w 6 tygodniu chociaż żeby można było potwierdziić ,ale ponieważ jest jak jest teminy mają albo przed samymi świętami albo jeden zwolniony w ten piątek ... Ten piątek wg obliczeń to byłby 5 tydzień 3 dzień . Czy warto iść ? Dodam że zależy mi bardzo na zwolnieniu ponieważ pracuje w piekarni gdzie nie dość że mnóstwo klientów to jeszcze temperatury od pieca dość wysokie ,pracując w masce brakuje mi tlenu ,a nie ukrywam że dopóki w ciąży nie byłam to tak nie myślałam, ale techniczna obsługa wypieku to dość ciężka praca ,no i praca od 4 rano... Szefostwo wolałoby zobaczyć moje zwolnienie bo nie ma możliwości zmiany stanowiska ,ja też bym wolała ,ale jak myślicie co na to lekarz ?

Hej dziewczyny:) mam pytanko:) pierwszy pozytywny test pokazał mi się w piątek (5 dni przed okresem) próbowałam umówić się do lekarza tak żeby być w 6 tygodniu chociaż żeby można było potwierdziić ,ale ponieważ jest jak jest teminy mają albo przed samymi świętami albo jeden zwolniony w ten piątek ... Ten piątek wg obliczeń to byłby 5 tydzień 3 dzień . Czy warto iść ? Dodam że zależy mi bardzo na zwolnieniu ponieważ pracuje w piekarni gdzie nie dość że mnóstwo klientów to jeszcze temperatury od pieca dość wysokie ,pracując w masce brakuje mi tlenu ,a nie ukrywam że dopóki w ciąży nie byłam to tak nie myślałam, ale techniczna obsługa wypieku to dość ciężka praca ,no i praca od 4 rano... Szefostwo wolałoby zobaczyć moje zwolnienie bo nie ma możliwości zmiany stanowiska ,ja też bym wolała ,ale jak myślicie co na to lekarz ?
W 5 tyg powinnien już być pęcherzyk i myślę że lekarz da ci L4 ja byłam w 4 tyg i mnie się zapytała czy chce L4 ale odmówiłam i teraz 5t5d już wzięłam bo ja pracuję w sklepie i mam kontakt z klientami . Myślę że jak lekarz będzie w porządku to ci je da .

Ja byłam na pierwszej wizycie jakoś 4t4d, wcześniej zrobiłam tylko dwa razy betę żeby sprawdzić przyrosty. Na wizycie nie było jeszcze pęcherzyka, gin stwierdziła tylko że szyjka i endo typowo ciążowe. L4 normalnie dostałam ciążowe, bo beta była dla niej wystarczającym potwierdzeniem ciąży (też zależało mi na zwolnieniu i głównie dlatego tak wcześnie poszłam)

Ja byłam na pierwszej wizycie jakoś 4t4d, wcześniej zrobiłam tylko dwa razy betę żeby sprawdzić przyrosty. Na wizycie nie było jeszcze pęcherzyka, gin stwierdziła tylko że szyjka i endo typowo ciążowe. L4 normalnie dostałam ciążowe, bo beta była dla niej wystarczającym potwierdzeniem ciąży (też zależało mi na zwolnieniu i głównie dlatego tak wcześnie poszłam)
W 5 tyg powinnien już być pęcherzyk i myślę że lekarz da ci L4 ja byłam w 4 tyg i mnie się zapytała czy chce L4 ale odmówiłam i teraz 5t5d już wzięłam bo ja pracuję w sklepie i mam kontakt z klientami . Myślę że jak lekarz będzie w porządku to ci je da .
Kochane jesteście :) w pierwszej ciąży też był u mnie pęcherzyk już widoczny w tym czasie ,ale nie wiedziałam jak ze zwolnieniem bo wtedy pracowałam do 7mc ,ale praca była inna . No i właśnie tej korony u nas w firmie sporo ,przez kontakt z klientem.... Bardzo mi pomoglyscie bo biłam się z myślami czy sam pęcherzyk może być powodem zwolnienia:):*

reklama
Do góry