reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

Ja betę robiłam tylko dwa razy by sprawdzić przyrost. Przyrost był ale niskie wartości, postanowiłam jednak nie brać sobie tego do głowy, bo serio można zwariowac. W poprzedniej ciąży tez tylko dwukrotnie robiłam betę. Nigdy nie straciłam ciąży wiec może dlatego tak tez się nie denerwuje. Zreszta na nic już nie mam wpływu, co ma być to będzie, a stres w tym wypadku raczej nie jest sprzymierzeńcem. No ale wiadomo pisze to z perspektywy osoby która nie ma żadnych przykrych doświadczeń.

Kurde, nie mogę znaleźć cennika na stronie diagnostyki. Lekarz zlecił mi kilka badań i nie wiem jak się z kasa przygotować. Oprócz morfologii, moczu, krzywej cukrowej mam jeszcze toxo, HIV, tsh, wr, hbs, hcv. Może któraś robiła podobne i przybliży orientacyjnie kwotę?

reklama
Kobietki czy Was tez się tak kręci w głowie? mam tak od 3 tygodni, momentami czuje jak krew napływać mi do głowy. Poza tym bardzo się stresuje. Mam pierwsza wizyta u lekarza o 15 :( czyli 16 polskiego czasu. jestem zainteresowana, ciut przerażona... nawet odbierając ziemniaki zaczęłam się zastanawiać czy ja oby nie mam jakiś urojen... co powie Pani doktor czy potwierdzi pozytywny wynik testu. wczoraj też zrobiłam niby pozytywny ale jakiś blady mnie się wydaje. Mój mąż mówi, że mam być spokojna i nie pić tyle przed jego wykonaniem (tzn. testu) może ma rację...sama już nie wiem... głupieje a myślałam, że w drugiej ciąży będą spokojniejsza ehh idę dokończyć obiad
Mi sie czesto kołuje w glowie, może czasem z glodu. Ale np jak na spacer wyjdę tez mi sie to zdarza

Ja betę robiłam tylko dwa razy by sprawdzić przyrost. Przyrost był ale niskie wartości, postanowiłam jednak nie brać sobie tego do głowy, bo serio można zwariowac. W poprzedniej ciąży tez tylko dwukrotnie robiłam betę. Nigdy nie straciłam ciąży wiec może dlatego tak tez się nie denerwuje. Zreszta na nic już nie mam wpływu, co ma być to będzie, a stres w tym wypadku raczej nie jest sprzymierzeńcem. No ale wiadomo pisze to z perspektywy osoby która nie ma żadnych przykrych doświadczeń.

Kurde, nie mogę znaleźć cennika na stronie diagnostyki. Lekarz zlecił mi kilka badań i nie wiem jak się z kasa przygotować. Oprócz morfologii, moczu, krzywej cukrowej mam jeszcze toxo, HIV, tsh, wr, hbs, hcv. Może któraś robiła podobne i przybliży orientacyjnie kwotę?
Na stronie diagnostyki musisz wybrac miejsce w którym robisz i wtedy widac ceny

Dziewczyny mam pytanie. Byłam w zeszłym tyg na pierwszej wizycie. Kazała przyjść drugi raz po mniej więcej 3 tygodniach, czyli wychodzi na to ze początek grudnia. Mieszkam w UK i chciałabym na druga wizytę iść już do lekarza w Polsce (bo właśnie w Polsce zamierzam rodzic) jednak będę tuż przed świetami. Umówiłam się na wizytę 21 grudnia. Będzie to 12 tydz ciąży. Pytanie do tych kobiet co już raczej maja dzieci: czy nie będzie to zbyt późny termin? Co myślicie?

Dziewczyny mam pytanie. Byłam w zeszłym tyg na pierwszej wizycie. Kazała przyjść drugi raz po mniej więcej 3 tygodniach, czyli wychodzi na to ze początek grudnia. Mieszkam w UK i chciałabym na druga wizytę iść już do lekarza w Polsce (bo właśnie w Polsce zamierzam rodzic) jednak będę tuż przed świetami. Umówiłam się na wizytę 21 grudnia. Będzie to 12 tydz ciąży. Pytanie do tych kobiet co już raczej maja dzieci: czy nie będzie to zbyt późny termin? Co myślicie?
12 tydzień to właśnie kiedy w UK masz pierwsza wizyte i wtedy też robią wszystkie badania. Myślę , że bedzie ok jeśli będziesz robila je w Polsce w tym czasie.

A ja nie wiem bo co mnie ta moja ginekolog zleciła mi kolejną betę. Miałam jeszcze ją powtórzyć dziś lub jutro a wizyta w piątek. Nic tylko biegam do luxmedu... dziś nie dałam rady ale jutro pójdę dla świetego spokoju. Mnie pierwsze bety uspokoiły bo był ładny przyrost, teraz nadal przyrost jest super ale poprostu nie mam siły tyle się kłuć. Z objawów mam metaliczny posmak.

Miałaś już serduszko? 12 tygodnia to już wypadałoby robić prenatalne badania o ile takie zamierzasz zrobić.

Dziewczyny ja też już po wizycie. Niestety nie było widać serduszka 😞 ale pocieszeniem jest to że z kosmówka wszystko ok . Z USG 5 w5d a z miesiączki 6w6d .Powiedziała żeby było widać serduszko zarodek musi mieć minimum 3mm , u mnie było 0,22cm . Za 2 tyg kolejna wizyta i wtedy dopiero założy kartę ciąży . Także teraz znowu czekam do 1.12 jak na szpilkach .
Szybko minie 😘
Fajnie, że wieści dobre

reklama
Na pewno będzie w porządku? Może masz długie cykle albo miałaś później owulację?

Ja niestety wiem dokładnie kiedy była owulacja i zapłodnienie, więc aż drze na myśl jeśli się okaże że ciąża jest młodsza, bo to niemożliwe w naszym przypadku (mąż był później tydzień w delegacji więc nie było możliwości) [emoji17]
Ja też dokładnie wiem kiedy było 😂

Do góry