reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Tak, aby pracodawca miał obowiązek przedłużenia musi w dniu końca umowy być skończony 3 miesiąc. Może przedłużyć ale to będzie tylko i wyłącznie jego dobra wola. Jeżeli praca nie jest bardzo ciężka polecam poczekać z informowaniem i l4 do otrzymania nowej umowy.
Pracuje w supermarkecie na kasie/przy dostawie i w sumie 8 godz na nogach . Narazie nie mam jako takich objawów ale to omdlenie mnie martwi . A stracić robotę i to teraz to też kiepska sprawa .

Dziewczyny mam pytanie umowa kończy mi się z końcem grudnia i wtedy będę 10-11 TC więc jak już teraz powiem o ciąży to mi nie przedłuża umowy ??

Jeśli umowa wygasa a Ty masz ukończone 3 miesiące to muszą Ci przedłużyć umowę nawet jeśli teraz powiesz. Chyba że czekasz na umowę na czas nieokreślony tak jak ja to siedź cicho;)

A probowalas np zblendowac jakis owoc ktory lubi i dodac do mleka?

U mnie teraz faza na jajka na twardo z majo
jego ulubiony owoc to... Mięso 😂 więc może jakbym mu kabanosy zmiksowała 🤔 a tak serio to nie próbowałam, ale on taki mało owocowo warzywny
Ja dziś obaliłam mit porannych mdłości, rano było ok, o 19 okupowałam WC, żegnając się nawet z obiadem... Tak mnie wymęczyło, że po wszystkim jeszcze przez jakiś czas mnie trzęsło z zimna. A że od piątku mi zanikły wszystkie objawy, to na jutro zapisałam się do jakiegoś ginekologa co miał wolny termin, na USG bo już się stresowałam. Ale że mnie tak dziś wymęczyło, to chyba poczekam grzecznie do wizyty 27.11 u mojej ginekolog 😉

Cześć wychodzi na to że do Was dołączam o ciąży dowiedziałam się przypadkiem 🤦 . W czwartek bardzo źle się poczułam w pracy i szefowa się zapytała czy w ciąży nie jestem powiedziałam że nie bo właściwie to mam okres . ( Krwawiłam ale tak troszkę mniej niż zwykle ale ja często mam jakieś rewolucje z okresem) Kierowniczka powiedziała żebym dla pewności zrobiła test bo tu praca ciężka . Zwolniłam się i na odczepnego zrobiłam test potem jeszcze dwa i wszystkie pozytywne . W piątek zrobiłam hcg i wynik to 741 😲😲 . W piątek przestałam krwawić czuje się ok czyli wychodzi że ostatni okres miałam 15 października. Jutro idę jeszcze raz na hcg .A mam już troje dzieci i 35 lat . I myślałam że już tylko na wnuki będę czekała 😊😊😂😂
gratulacje :)

No właśnie z wyliczeń wychodzi że będę w 11+1 więc nie 12 TC a mam duże szanse na umowę na czas nieokreślony .
Ja bym w takiej sytuacji poczekała bo tak jeżeli nie przedłużą umowy mogłabyś chyba pójść na płatne z Zusu l4 ale już macierzyńskiego nie dostaniesz a to jednak dodatkowy rok pensji, zostaje wtedy Kosiniakowe. Wszystko zależy od tego jak się będziesz czuła, sama już musisz podjąć decyzje co dla Was teraz będzie najlepsze.

Ja bym w takiej sytuacji poczekała bo tak jeżeli nie przedłużą umowy mogłabyś chyba pójść na płatne z Zusu l4 ale już macierzyńskiego nie dostaniesz a to jednak dodatkowy rok pensji, zostaje wtedy Kosiniakowe. Wszystko zależy od tego jak się będziesz czuła, sama już musisz podjąć decyzje co dla Was teraz będzie najlepsze.
Narazie czuje się super żadnych objawów nic , gdyby nie testy i hcg to nawet bym nie pomyślała o ciąży . Myślę że poczekam do stycznia z informacją . A na L4 narazie niechce iść póki dam radę pracować to pracuje zdążę jeszcze w domu posiedzieć .

reklama
Cześć wychodzi na to że do Was dołączam o ciąży dowiedziałam się przypadkiem 🤦 . W czwartek bardzo źle się poczułam w pracy i szefowa się zapytała czy w ciąży nie jestem powiedziałam że nie bo właściwie to mam okres . ( Krwawiłam ale tak troszkę mniej niż zwykle ale ja często mam jakieś rewolucje z okresem) Kierowniczka powiedziała żebym dla pewności zrobiła test bo tu praca ciężka . Zwolniłam się i na odczepnego zrobiłam test potem jeszcze dwa i wszystkie pozytywne . W piątek zrobiłam hcg i wynik to 741 😲😲 . W piątek przestałam krwawić czuje się ok czyli wychodzi że ostatni okres miałam 15 października. Jutro idę jeszcze raz na hcg .A mam już troje dzieci i 35 lat . I myślałam że już tylko na wnuki będę czekała 😊😊😂😂
Hehe a tu ci niespodzianka 😁 gratulacje 😁 też mam 35 lat i syna 11 lat 😊

Do góry