reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Tak jak się chwalilam, że zero objawów tak dziś ta ciąża dała mi popalić. Mdłości i co chwila zimno i gorąco ale tak gorąco że rozbieralam się do bielizny a stary okna otwierał. Cały dzień leżenia, wstałam tylko obiad zrobić. Dopiero co mi trochę się lepiej zrobiło
Który to TC? :) Przepraszam nie śledziłam Was na bieżąco, nie chciałam się nakręcać. Teraz się zastanawiam kiedy mnie dopadły mdłości w pierwszej ciąży 🧐

reklama
Tak jak się chwalilam, że zero objawów tak dziś ta ciąża dała mi popalić. Mdłości i co chwila zimno i gorąco ale tak gorąco że rozbieralam się do bielizny a stary okna otwierał. Cały dzień leżenia, wstałam tylko obiad zrobić. Dopiero co mi trochę się lepiej zrobiło
Mnie też się zaczyna :/ jeszcze nie wymiotowałam ale czuje posmak metalu, na myśl o jedzeniu mnie mdli a ostatni tydzień to miałam gastro ;) Chciałabym leżeć ale nie ma takiej możliwości.

spokojnie dasz radę. w większości przypadków przejdzie w 4 miesiącu :)

Dam radę, najgorsze te uczucia gorąca 😞
Do tej pory dopadaly mnie w nocy ale nie były tak intensywne.

Który to TC? :) Przepraszam nie śledziłam Was na bieżąco, nie chciałam się nakręcać. Teraz się zastanawiam kiedy mnie dopadły mdłości w pierwszej ciąży 🧐

Tc5+6, myślałam, że jeszcze trochę obejdzie się bez objawów.

Mnie też się zaczyna :/ jeszcze nie wymiotowałam ale czuje posmak metalu, na myśl o jedzeniu mnie mdli a ostatni tydzień to miałam gastro ;) Chciałabym leżeć ale nie ma takiej możliwości.
A ja na mdłości to bym właśnie jadła i jadła. Najchętniej chleb z masłem 😉

Dam radę, najgorsze te uczucia gorąca 😞
Do tej pory dopadaly mnie w nocy ale nie były tak intensywne.

Tc5+6, myślałam, że jeszcze trochę obejdzie się bez objawów.

A ja na mdłości to bym właśnie jadła i jadła. Najchętniej chleb z masłem 😉
Ja mam tak że nie zjem jest jeszcze gorzej ale jak do tej pory miałam smaki na różne rzeczy tak teraz sama nie wiem co zjeść by było dobrze. W poprzedniej ciąży 2 miesiące się nie zbliżyłam do kuchni, mąż wszystko mi podawał teraz tak się nie da bo muszę dziecko nakarmić ;) Bez objawów źle bo mało ciażowo a z nimi również nie jest komfortowo, nie dogodzisz kobiecie.

A probowalas np zblendowac jakis owoc ktory lubi i dodac do mleka?
muszę spróbować, może jakoś załapie smak. Ja i z kakao próbowałam, ale w sumie ani Szymek ani Kuba nie lubią tego smaku. Chyba po mężu, bo ja kakao uwielbiam 😁
U mnie teraz faza na jajka na twardo z majo
Ja mam tak że nie zjem jest jeszcze gorzej ale jak do tej pory miałam smaki na różne rzeczy tak teraz sama nie wiem co zjeść by było dobrze. W poprzedniej ciąży 2 miesiące się nie zbliżyłam do kuchni, mąż wszystko mi podawał teraz tak się nie da bo muszę dziecko nakarmić ;) Bez objawów źle bo mało ciażowo a z nimi również nie jest komfortowo, nie dogodzisz kobiecie.

Ja mam to samo, apety słaby, na nic nie mam ochoty . W domu to już wg nic zjeść nie moge bo po prostu nie mam ochoty ! To nie jest tak ze mnie odrzuca, ja po prostu nie mam na nic ochoty i odruch wymiotny jak jestem głodna ..

reklama
Cześć wychodzi na to że do Was dołączam o ciąży dowiedziałam się przypadkiem 🤦 . W czwartek bardzo źle się poczułam w pracy i szefowa się zapytała czy w ciąży nie jestem powiedziałam że nie bo właściwie to mam okres . ( Krwawiłam ale tak troszkę mniej niż zwykle ale ja często mam jakieś rewolucje z okresem) Kierowniczka powiedziała żebym dla pewności zrobiła test bo tu praca ciężka . Zwolniłam się i na odczepnego zrobiłam test potem jeszcze dwa i wszystkie pozytywne . W piątek zrobiłam hcg i wynik to 741 😲😲 . W piątek przestałam krwawić czuje się ok czyli wychodzi że ostatni okres miałam 15 października. Jutro idę jeszcze raz na hcg .A mam już troje dzieci i 35 lat . I myślałam że już tylko na wnuki będę czekała 😊😊😂😂

Załączniki

• IMG_20201115_200156.jpg
    IMG_20201115_200156.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 82
Do góry