reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

Dziewczyny co pijecie? Naczytałam się że nie należy przesadzać z herbata, a ja ostatnio nic innego jak wlasnie herbatę z miodem cytryna pomarańczem i goździkiem bym tylko piła 😁 próbowałam wodę z imbirem sobie parzyć i popijac przez cały dzień ale słabo mi to wchodzi 🤨 @kolor nadzieji wpisz mnie proszę z terminem porodu na 12 lipca i 17 pierwsze usg 😁

reklama
Dziewczyny co pijecie? Naczytałam się że nie należy przesadzać z herbata, a ja ostatnio nic innego jak wlasnie herbatę z miodem cytryna pomarańczem i goździkiem bym tylko piła 😁 próbowałam wodę z imbirem sobie parzyć i popijac przez cały dzień ale słabo mi to wchodzi 🤨 @kolor nadzieji wpisz mnie proszę z terminem porodu na 12 lipca i 17 pierwsze usg 😁

W pierwszych dniach gdy jeszcze nie wiedziałam czy jestem w ciąży jak i w pierwszych gdy już o niej widziałam smakowała mi zwykła woda. Strasznie chciało mi się pić ale to chyba dlatego, że nie czułam że wszystko za mocno sole. A woda wydawała mi się słodka. Generalnie ja nie lubię samej wody.
Najlepiej herbatka z sokiem malinowym albo woda z sokiem malinowym.
Moja gin jak ją pytałam to powiedziała, że herbatę można ale tak do 5 dziennie

Ja pije glownie wode , ale pozwalam sobie na jakis soczek czy czasem na szklanke coli uwazam ze wszystko z umiarem. Pije rowniez lekka kawe raz dziennie (ktora i tak nic nie daje 😅) .

W pierwszych dniach gdy jeszcze nie wiedziałam czy jestem w ciąży jak i w pierwszych gdy już o niej widziałam smakowała mi zwykła woda. Strasznie chciało mi się pić ale to chyba dlatego, że nie czułam że wszystko za mocno sole. A woda wydawała mi się słodka. Generalnie ja nie lubię samej wody.
Najlepiej herbatka z sokiem malinowym albo woda z sokiem malinowym.
Moja gin jak ją pytałam to powiedziała, że herbatę można ale tak do 5 dziennie
ja tez tak moalam okropnie chcialo mi sie pic .. a woda tez smakowala jakby byla slodzona 🤣

U mnie bylo tak samo. Nawet myslalam ze zbiera mnie jakieś przeziebienie- bylam troche oslabiona, temperatura 37 stopni [emoji12]
He he... U nas w pracy była kontrola temperatury bo były przypadki covid
więc trochę szefowa dziwnie na mnie patrzyła gdy widziała na termometrze 37.6 a nawet 37.8... a ja żadnych objawów przeziębienia [emoji846], ale wtedy już podejrzewałam, że mogę być [emoji1768] mimo , że było jeszcze wcześnie [emoji4].

Dokładnie jeśli jest krócej niż 3 miesiąc to nie mają obowiązku przedłużyć, jeśli dłużej niż 3 miesiąc to umowa z automatu przedłuża się do dnia porodu.
Z tego co wiem, przedłużą do dnia porodu, chyba że to będzie krócej niż 3 miesiąc ciąży, to chyba wtedy nie. Ale może się mylę, więc niech ktoś jeszcze się wypowie.

Hehe a tu ci niespodzianka 😁 gratulacje 😁 też mam 35 lat i syna 11 lat 😊
Ja mam syna 12 , córka 10 i najmłodsza 6 lat 😁😁 . Zawsze chciałam mieć dużą rodzinę ale teraz myślę sobie znowu pieluchy , nieprzespane noce itd . Mąż jeszcze nie wie powiem pewnie na święta nie miałam pomysłu na prezent to sam sobie ,, zrobił,, 😁😁 Zresztą jak się dowie to zaraz będzie jęczał żebym na L4 poszła . A na kiedy termin ??

Ja piję wodę z sokiem lub soki owocowe. Odrzuciło mnie od coli i tym podobnych.

Czy Wy też nie możecie spać? Wieczorem padam wcześnie, a później się budzę i nie mogę usnąć przez co rano ledwo żyje i wszystko mnie boli przez to przewracanie się z boku na bok.

reklama
Ja piję wodę i kawę, czasem jakiś soczek. Dzisiaj chcę właśnie zacząć pić wodę z imbirem bo podobno działa na mdłości ale z 7 dniowym opóźnieniem więc wolę wcześnie zacząć to może uda się tego uniknąć 🙉 mam roczną córeczkę i nie wyobrażam sobie jakby miało mnie mdlić całymi dniami jak z Nią w ciąży 🤢
Ja piję wodę z sokiem lub soki owocowe. Odrzuciło mnie od coli i tym podobnych.

Czy Wy też nie możecie spać? Wieczorem padam wcześnie, a później się budzę i nie mogę usnąć przez co rano ledwo żyje i wszystko mnie boli przez to przewracanie się z boku na bok.
To ja się dołączam. Nie wiem czy dzisiaj to z podekscytowania wczorajszym testem czy jak. Obudziłam się z mężem jak wstawał do pracy przed 5 i teraz tak się gapie w telefon, nie wiem co ze sobą zrobić 🤦🏼‍♀️ to zupełnie do mnie nie podobne bo kocham spać 😂 ale już jestem głodna więc pewnie zaraz wstanę coś zjeść

Do góry