reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2021

Cześć wychodzi na to że do Was dołączam o ciąży dowiedziałam się przypadkiem 🤦 . W czwartek bardzo źle się poczułam w pracy i szefowa się zapytała czy w ciąży nie jestem powiedziałam że nie bo właściwie to mam okres . ( Krwawiłam ale tak troszkę mniej niż zwykle ale ja często mam jakieś rewolucje z okresem) Kierowniczka powiedziała żebym dla pewności zrobiła test bo tu praca ciężka . Zwolniłam się i na odczepnego zrobiłam test potem jeszcze dwa i wszystkie pozytywne . W piątek zrobiłam hcg i wynik to 741 😲😲 . W piątek przestałam krwawić czuje się ok czyli wychodzi że ostatni okres miałam 15 października. Jutro idę jeszcze raz na hcg .A mam już troje dzieci i 35 lat . I myślałam że już tylko na wnuki będę czekała 😊😊😂😂
Wow ale historia! 😍 Gratulacje!

reklama
Cześć wychodzi na to że do Was dołączam o ciąży dowiedziałam się przypadkiem 🤦 . W czwartek bardzo źle się poczułam w pracy i szefowa się zapytała czy w ciąży nie jestem powiedziałam że nie bo właściwie to mam okres . ( Krwawiłam ale tak troszkę mniej niż zwykle ale ja często mam jakieś rewolucje z okresem) Kierowniczka powiedziała żebym dla pewności zrobiła test bo tu praca ciężka . Zwolniłam się i na odczepnego zrobiłam test potem jeszcze dwa i wszystkie pozytywne . W piątek zrobiłam hcg i wynik to 741 😲😲 . W piątek przestałam krwawić czuje się ok czyli wychodzi że ostatni okres miałam 15 października. Jutro idę jeszcze raz na hcg .A mam już troje dzieci i 35 lat . I myślałam że już tylko na wnuki będę czekała 😊😊😂😂
Gratuluję

Cześć Dziewczyny!
Nadrobiłam Was, w końcu.
Sporo nowych Koleżanek dołączyło, fajnie 😃

Ja mam wizytę dopiero 19 listopada, a póki co ogarniam rzeczywistość już 3 tygodnie jako słomiana wdowa, bo mój Men cały czas w covidowej izolacji 🤦🏻‍♀️

Pisałyście o kp. Ja karmię już 22 miesiące i liczę na samoodstawienie, kiedy córcia będzie gotowa. Póki co nie mam ciśnienia. Mam czas, więc mogę jej to dać skoro potrzebuje. Wiadomo, karmienie nocne daje w kość, tym bardziej, że karmię 3-5 w nocy. Ale ja to bardzo lubię i jestem przekonana, że będzie mi brakowało.

Jeśli chodzi o dolegliwości, to poza spadkiem energii w dzień jest jako tako, natomiast wieczorem okropne mdłości. Ale tak miałam przez pierwszy trymestr każdej ciąży, więc, trzeba przetrwać.

Spokojnego wieczoru Babeczki!

Dziewczyny mam pytanie umowa kończy mi się z końcem grudnia i wtedy będę 10-11 TC więc jak już teraz powiem o ciąży to mi nie przedłuża umowy ??

Witaj 😊ja tez ostatni okres 15 pazdziernika 😅

Dziewczyny mam pytanie umowa kończy mi się z końcem grudnia i wtedy będę 10-11 TC więc jak już teraz powiem o ciąży to mi nie przedłuża umowy ??
Z tego co wiem, przedłużą do dnia porodu, chyba że to będzie krócej niż 3 miesiąc ciąży, to chyba wtedy nie. Ale może się mylę, więc niech ktoś jeszcze się wypowie.

reklama
Tak, aby pracodawca miał obowiązek przedłużenia musi w dniu końca umowy być skończony 3 miesiąc. Może przedłużyć ale to będzie tylko i wyłącznie jego dobra wola. Jeżeli praca nie jest bardzo ciężka polecam poczekać z informowaniem i l4 do otrzymania nowej umowy.

Do góry