reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

A no wiesz... Miałam mdłości okropne przez 5 dni, testy pozytywne, mega senność, wrażliwe sutki i nagle w jeden dzień wszystko ustąpiło. Mimo brania dhupastonu znowu plamienia, testy już nie wychodzą.
Super, że będziesz miała bliźniaki, będziesz miała co robić! [emoji7]
To w takim razie trzymam kciuki i czekam razem z Toba na badanie i wyniki . I naprawdę mam nadzieję, że beta poszybowala w kosmos a dzidzia postanowila Ciebie nie męczyć dolegliwościami (jeszcze ❤ )

reklama
Tak, odstawiłam zupełnie cukier i slodkosci, co było nie lada wyzwaniem. Ale to tylko dlatego, że w poprzedniej ciąży miałam cukrzyce ciążowa a i w tej już zmierzyłam sobie z ciekawosci cukier i na czczo lekkie przekroczenia.
Ginekolog każe czekać do 10 tygodnia z krzywa cukrowa i ew działaniem.

Poza tym robię sobie codziennie smoothie na drugie śniadanie z dawka kwasu foliowego :) zazwyczaj z bananem, szpinakiem i tym co akurat w domu.

I staram sie jeść i gotować zdrowo aby wspomóc zdrowy rozwoj dzieciątka.
Na szczęście nie mam mdłości w 3ciej juz ciąży :)

A wy?
Ja ogólnie nie słodzę, do słodyczy mnie nie ciągnie - bardziej jest problem z regularnością jedzenia. Ogólnie należę do tej grupy preepersów co słoikuje wszystko z ogródka, także większość warzyw mam swoje, od ziemniaków po jarmuż. Jedynie owoce staram się dokupować

Tak, odstawiłam zupełnie cukier i slodkosci, co było nie lada wyzwaniem. Ale to tylko dlatego, że w poprzedniej ciąży miałam cukrzyce ciążowa a i w tej już zmierzyłam sobie z ciekawosci cukier i na czczo lekkie przekroczenia.
Ginekolog każe czekać do 10 tygodnia z krzywa cukrowa i ew działaniem.

Poza tym robię sobie codziennie smoothie na drugie śniadanie z dawka kwasu foliowego :) zazwyczaj z bananem, szpinakiem i tym co akurat w domu.

I staram sie jeść i gotować zdrowo aby wspomóc zdrowy rozwoj dzieciątka.
Na szczęście nie mam mdłości w 3ciej juz ciąży :)

A wy?
U mnie poza bólem piersi i wieczną ochotą na wędzone i słone jedzenie nie ma innych objawów 😉

A propo ziemniaków, żeby rozluźnić się trochę.
Mam działkę, posadziliśmy ziemniaki rok temu, nie wyrosły, więc przekopaliśmy wszystko. Zdziwko było jak w tym roku zobaczyłam ziemniaki, które wyrosły po takim czasie. Jakim cudem, nie wiem [emoji38]
Ja ogólnie nie słodzę, do słodyczy mnie nie ciągnie - bardziej jest problem z regularnością jedzenia. Ogólnie należę do tej grupy preepersów co słoikuje wszystko z ogródka, także większość warzyw mam swoje, od ziemniaków po jarmuż. Jedynie owoce staram się dokupować

reklama
Do góry