reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Na pewno lekarz by powiedział, nie masz się czym martwić. Spokojnie :)
PS. Byłam na becie, czekam na wynik do wieczora, jak nic nie będzie, albo będzie mega niska to żegnam się niestety z wami. Oczywiście będę was niekiedy podczytywać, bo lubię czytać co się dzieje i pewnie będę przeżywać z wami [emoji38]
A skąd ten pesymizm, nastaw się pozytywnie, ja też na początku się denerwowałam i na betę szłam jak na ścięcie, tylko niepotrzebnie stresowałam moje fasoleczki, teraz już wyluzowałam. Zrobisz betę i już więcej nie uprawiaj czarnowidztwa ❤

A no wiesz... Miałam mdłości okropne przez 5 dni, testy pozytywne, mega senność, wrażliwe sutki i nagle w jeden dzień wszystko ustąpiło. Mimo brania dhupastonu znowu plamienia, testy już nie wychodzą.
Super, że będziesz miała bliźniaki, będziesz miała co robić! [emoji7]
A skąd ten pesymizm, nastaw się pozytywnie, ja też na początku się denerwowałam i na betę szłam jak na ścięcie, tylko niepotrzebnie stresowałam moje fasoleczki, teraz już wyluzowałam. Zrobisz betę i już więcej nie uprawiaj czarnowidztwa [emoji173]

To i ja się nieśmiało z Wami przywitam😊 w weekend testy pokazały dwie kreseczki
Beta 2.11-123, dzisiaj 209. Ja jestem po in vitro, więc dokładnie znam moment zapłodnienia. Termin porodu prawdopodobnie 12.07.2021.
Krótka historia o mnie - to moja pierwsza ciąża, mam 35 lat, 9 lat starań, w tym roku zdecydowaliśmy się na in vitro i wreszcie się udało. Dziś 4t2d😊
Oczywiście gratuluję wszystkim mamusiom😁
Super gratuluję 👍

Ja jutro idę na wizytę, to będzie 5+7, zobaczymy czy coś będzie widać. Trochę się stresuję, mimo że beta ładnie rosła jak sprawdzałam, nie mam żadnych plamień itp, ale w dwóch poprzednich ciążach też odżywałam po 12 tygodniu i fizycznie i psychicznie. Ogólnie pierwszy trymestr poprzednio mnie nie oszczędzał i chyba tym razem też tak będzie...
Miłego dnia, dziewczyny 😉

Ja się dzisiaj dopiero będę umawiać na wizytę, ale właśnie tego się boję że od razu będzie chciał mnie posłać, zwłaszcza że u mnie w pracy już były zakażenia. Swoją drogą dziewczyny, zmieniacie już swoje nawyki żywieniowe? Ja zmuszam się do śniadań a nigdy nie jadłam :D
Tak, odstawiłam zupełnie cukier i slodkosci, co było nie lada wyzwaniem. Ale to tylko dlatego, że w poprzedniej ciąży miałam cukrzyce ciążowa a i w tej już zmierzyłam sobie z ciekawosci cukier i na czczo lekkie przekroczenia.
Ginekolog każe czekać do 10 tygodnia z krzywa cukrowa i ew działaniem.

Poza tym robię sobie codziennie smoothie na drugie śniadanie z dawka kwasu foliowego :) zazwyczaj z bananem, szpinakiem i tym co akurat w domu.

I staram sie jeść i gotować zdrowo aby wspomóc zdrowy rozwoj dzieciątka.
Na szczęście nie mam mdłości w 3ciej juz ciąży :)

A wy?

reklama
Do góry