reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Polecacie jakieś książki o ciąży? Dzieciach? Dla mamy i cos dla taty żeby też poczytał co nieco? 😉 Wiem, że w internecie jest wszystko ale lubie formy papierowe 😁🙈

reklama
Mnie najbardziej urzekły książki z serii Natuli. Porod naturalny, karmienie piersią, noszenie dzieci, jak zrozumiec male dziecko, rozwoj seksualny dzieci i wiele innych. Madre, wartościowe, propagują rodzicielstwo bliskości :)

Mój mi od razu zapowiedzial że większość kociet czuje ciągnięcie, albo bóle podobne do miesiączkowych i żebym się nie martwila
Ja też wolałabym zeby brzuch mnie nie bolał jutro wy pytam ginekologa czy to normalne
U mnie z tego wszystkiego bezsenność się pojawiła, wiecie czy w ciąży można brać melatoninę?

Teraz byłam za szybko, ale duphaston mi się skończył więc musiałam iść.
Przy synu byłam w 7 tyg. było serduszko, kazał zrobić badania w i 9 tygodniu miałam wizytę i zakładał kartę ciąży.
Ja w
Teraz byłam za szybko, ale duphaston mi się skończył więc musiałam iść.
Przy synu byłam w 7 tyg. było serduszko, kazał zrobić badania w i 9 tygodniu miałam wizytę i zakładał kartę ciąży.
Mi nic nie przepisała mimo że wiedziała że poprzednia ciąża była zagrożona i byłam na podtrzymaniu (założyłam kartę w 6 tyg jak już było serduszko )Dodam że ciążę prowadził inny lekarz ale z tej samej przychodni. Powiedziala że w poprzedniej ciąży nawet jak bym leżała plackiem to nie utrzymałbym jej bo kosmówka się odklejała i najwidoczniej płód był uszkodzony 😞Teraz wszystko ok . Mówiła że jak ciąża ma się utrzymać to się utrzymie. Dała tylko badania na TSH i ft4 bo mam Hashimoto.

Będzie dobrze dziewczyny.
U mnie też objawów tyle co kot napłakał, aczkolwiek większość chyba przychodzi w okolicy 6-7 tygodnia więc jeszcze się okaże.
Pierwsza ciąża też była bez objawów u mnie. Mialam tylko ssanie w brzuchu zaraz po wstaniu, musialam zjeść coś na szybko. Teraz nic a nic się nie dzieje jeszcze.
Staram się nie martwić i myśleć pozytywnie.
Ja też nie mam za wiele objawów brzuch mnie od czasu do czasu pobolewa i piersi bolą ,mam je wrazliwe . No i częściej jestem głodna .Ja też z synem nie miałam żadnych objawów tylko w późniejszym czasie piersi się powiększyły i to wszystko. O dziwo w tej ciąży jestem spokojna mimo że poprzednią straciłam 😞 Może to dobry znak ?

Ja też nie mam za wiele objawów brzuch mnie od czasu do czasu pobolewa i piersi bolą ,mam je wrazliwe . No i częściej jestem głodna .Ja też z synem nie miałam żadnych objawów tylko w późniejszym czasie piersi się powiększyły i to wszystko. O dziwo w tej ciąży jestem spokojna mimo że poprzednią straciłam 😞 Może to dobry znak ?
Trzeba być dobrej myśli :) faktycznie jak napisałaś o głodzie to też mam tak że bym coś jadła, a zwłaszcza jak obudzę się w nocy do toalety to bym pół lodówki ograbiła :) ja zdecydowałam się zmienić ginekologa na czas ciąży, jutro będę dzwonić, patrząc na to co piszecie zastanawiam się jakie terminy będą

reklama
Do góry