reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

Gratuluję
Hej już po wizycie u Dowcipnej.
Jest pęcherzyk. [emoji4] Kolejna wizyta 16.11.
Dziewczyny nie martwcie się wynikami bety u mnie myślałam, że jest słabo ale Dowcipna mi powiedziała , że jest ok. To początek 6 tc.
30.10 - 138 mlU/ml , 28dc (mam krótkie cykle 26 dni)
02.11 - 355 mlU/ml
04.11 - 836 mlU/ml
TSH : 2.52 (biorę od ok. roku letrox 50 na niedoczynność)
Progesteron :
04.11 - 18 mg/ml.

Zaproponowała mi L4 ze względu na sytuację z covidem i duże ryzyko zarażenia ale najpierw chciałabym powiedzieć szefowej i dokończyć rozpoczęte sprawy w pracy i myślę , że po 16.11 zdecyduję się.

A tu poniżej przedstawiam swój pęcherzyk.Zobacz załącznik 1197211Zobacz załącznik 1197212

reklama
Super! Mnie lekarz tez sie pytał czy potrzebuje zwolnienie ake stwierdziłam, ze wezmę od następnej wizyty [emoji6]

Ja w 26 dniu cyklu miałam betę 233,70 jutro ide znowu na betę i inne badania zlecone od lekarza, aoe podobno bety nie na co porównywać bo widełki normy sa ogromne
Dziewczynki nie martwcie się o to , że każda z Was ma inną betę (niższa czy wyższa) tak jak ktoś tu już pisał ważny jest przyrost czyli po 48h -66%, po 72h - 114%.
I czy mieście się w tych widełkach. [emoji4]

Cześć dziewczyny, u mnie beta cały czas rośnie ale jest jeszcze za niska aby udać się do ginekologa, według moich wyliczeń pójdę dopiero w przyszły czwartek ☺️

No to faktycznie trzeba iść na L4. [emoji4] Ja przez te maseczki też mam zadyszkę jak w niech gdzieś chodzę... [emoji40]. Zdrówka życzę [emoji4]
Ja jestem fryzjerka i od nastepnej wizyty pójdę na l4 [emoji6] ze względu na covid, prace stojąca i pracę w maseczce przez tyle godzin a mam. Zadyszkę jak chodzę i mówię [emoji85][emoji85][emoji85]

Ja mam pracę biurową z tym , że nie pracuje zdalnie a rotacyjnie i już mam radę od pani ginekolog , że powinnam iść na zwolnienie ze względu na ten cały covid i duże ryzyko zarażenia się w pracy.
Ja się dzisiaj dopiero będę umawiać na wizytę, ale właśnie tego się boję że od razu będzie chciał mnie posłać, zwłaszcza że u mnie w pracy już były zakażenia. Swoją drogą dziewczyny, zmieniacie już swoje nawyki żywieniowe? Ja zmuszam się do śniadań a nigdy nie jadłam :D

Mamba, dzięki właśnie chodzi mi o to by się dowiedzieć czy jest serduszko, nie muszę słuchać. :)
Jejku, to ja nie pisze jaka mam niską bętę bo zeschizuje.
Super! Mnie lekarz tez sie pytał czy potrzebuje zwolnienie ake stwierdziłam, ze wezmę od następnej wizyty 😉

Ja w 26 dniu cyklu miałam betę 233,70 jutro ide znowu na betę i inne badania zlecone od lekarza, aoe podobno bety nie na co porównywać bo widełki normy sa ogromne
Ja wiem,że nie powinno się porównywać, jednak moja ostatnia beta nie daje mi spokoju :(
Właśnie czekam na powtórzenie badania, jutro wynik mam nadzieję,że będzie dobrze❤️ póki co brzuszek pobolewa jak na @ , jajniki bolą naprzemian i plamien nie mam, więc nadziei nie tracę 🥰 dziś 30dc :)
Dużo zdrówka dla Was 🥰♥️

reklama
Ja się dzisiaj dopiero będę umawiać na wizytę, ale właśnie tego się boję że od razu będzie chciał mnie posłać, zwłaszcza że u mnie w pracy już były zakażenia. Swoją drogą dziewczyny, zmieniacie już swoje nawyki żywieniowe? Ja zmuszam się do śniadań a nigdy nie jadłam :D
Ja byłam na diecie ponad rok, schudłam około 40 kg I teraz wreszcie moge wyjsc na zero kaloryczne, jeść wiecej :) ja staram się jeść 500-600 gram owoców i warzyw dziennie. Nie zawsze sie uda czasem jest pizza heh.. W pierwszej ciąży mialam ogromna nadwage .. jadłam słodkie bułki i piłam soczki ale juz sie nauczyłam..

Do góry