reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny :) jak dziś samopoczucie?
U mnie dzisiaj ok, tylko ciągle bym spala. Na szczęście praca zdalna, także nikt nie zobaczy jak zafunduje sobie drzemkę :) kurcze zastanawiam się co z pracą, z jednej strony biurowa a z drugiej dużo stresu no i ten covid nieszczęsny. Wcześniej planowałam jak się da zostać w pracy jak najdłużej ale teraz się zastanawiam

Przystopuj trochę. Ja rozumiem że się martwisz o swoją ciążę ale jak tylko wejdę poczytać to są same twoje wpisy a jak dziewczyny między sobą gadają to już się wtrcasz. Wszyscy wiemy że przyrost jest najważniejszy ale może dziewczyna chciała wiedzieć po prostu wynik bety. Przyznam szczerze że przez te wpisy niezbyt miło się w grupie czuje a że termin mam na 2 lipca to rozważam przejście do czerwcowych właśnie ze względu na jedną osobę.
Nie rozumiem was dziewczyny... Po co się pytacie o wynik bety, jak przyrost jest najważniejszy

Hej już po wizycie i Dowcipnej.
Jest pęcherzyk.
emoji4.png
Kolejna wizyta 16.11.
Dziewczyny nie martwcie się wynikami bety u mnie myślałam, że jest słabo ale Dowcipna mi powiedziała , że jest ok. To początek 6 tc.
30.10 - 138 mlU/ml , 28dc (mam krótkie cykle 26 dni)
02.11 - 355 mlU/ml
04.11 - 836 mlU/ml
TSH : 2.52 (biorę od ok. roku letrox 50 na niedoczynność)
Progesteron :
04.11 - 18 mg/ml.

Zaproponowała mi L4 ze względu na sytuację z covidem i duże ryzyko zarażenia ale najpierw chciałabym powiedzieć szefowej i dokończyć rozpoczęte sprawy w pracy i myślę , że po 16.11 zdecyduję się.

A tu poniżej przedstawiam swój pęcherzyk.Zobacz załącznik 1197211Zobacz załącznik 1197212
Super! Mnie lekarz tez sie pytał czy potrzebuje zwolnienie ake stwierdziłam, ze wezmę od następnej wizyty 😉
Hej. Jaki miałaś wynik bety i w którym dniu cyklu,jeśli mogę zapytac?
Gratuluję ♥dużo zdrówka dla Was 🥰
Ja w 26 dniu cyklu miałam betę 233,70 jutro ide znowu na betę i inne badania zlecone od lekarza, aoe podobno bety nie na co porównywać bo widełki normy sa ogromne

Ja mam pracę biurową z tym , że nie pracuje zdalnie a rotacyjnie i już mam radę od pani ginekolog , że powinnam iść na zwolnienie ze względu na ten cały covid i duże ryzyko zarażenia się w pracy.
U mnie dzisiaj ok, tylko ciągle bym spala. Na szczęście praca zdalna, także nikt nie zobaczy jak zafunduje sobie drzemkę :) kurcze zastanawiam się co z pracą, z jednej strony biurowa a z drugiej dużo stresu no i ten covid nieszczęsny. Wcześniej planowałam jak się da zostać w pracy jak najdłużej ale teraz się zastanawiam

Ja mam pracę biurową z tym , że nie pracuje zdalnie a rotacyjnie i już mam radę od pani ginekolog , że powinnam iść na zwolnienie ze względu na ten cały covid i duże ryzyko zarażenia się w pracy.
Ja jestem fryzjerka i od nastepnej wizyty pójdę na l4 😉 ze względu na covid, prace stojąca i pracę w maseczce przez tyle godzin a mam. Zadyszkę jak chodzę i mówię 🙈🙈🙈

Moje samopoczucie wporzadku... W ogóle nie mam zbytnio objawów ciąży jedynie co ti zgaga doszła i mam ci jakiś czas os 3 dni... Właśnie zjadłam śniadanie musli i juz zgaga 😫 brzuch lekko pobolewa i to tle z objawów narazie

Pisałam nie tylko ja, że przyrost jest najważniejszy
Przystopuj trochę. Ja rozumiem że się martwisz o swoją ciążę ale jak tylko wejdę poczytać to są same twoje wpisy a jak dziewczyny między sobą gadają to już się wtrcasz. Wszyscy wiemy że przyrost jest najważniejszy ale może dziewczyna chciała wiedzieć po prostu wynik bety. Przyznam szczerze że przez te wpisy niezbyt miło się w grupie czuje a że termin mam na 2 lipca to rozważam przejście do czerwcowych właśnie ze względu na jedną osobę.

reklama
I nic dziewczynom nie zrobiłam, nie obraziłam. Po prostu napisałam, że nie rozumiem i, że najważniejszy jest przyrost. Mogłaś ominąć :)
Miłego dnia

Do góry