reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Ja właśnie po wizycie jest pecherzyk ale nie ma jeszcze nic w srodku. Dziś 5 t 2 d czyli zaczął się 6 tydzień. Beta w sobotę wynosiła 8619. Kurcze martwię się... Lekarz mówi że może tak być że nie widać jesCze zarodka. Pecherzyk ma 1.24 cm.
U mnie też tylko pęcherzyk.

Nieśmiało i jeszcze niepewnie ale już się przywitam. 2 kreseczki wyszły mi już 22dc i malutka beta 15 a dziś 27dc beta 187,70 w środę idę sprawdzić przyrost po 48h a 10tego mam umówionego ginekologa, będzie wtedy 5+2 więc może chociaż wykluczy pozamaciczną. Jestem po dwóch stratach ale mam 1,5roczną córę więc mam nadzieje że i tym razem się uda :)
Termin wg Preglife 11.07

A który tydzień jesteś i na kiedy termin? Chyba za szybko ide na tą wizytę w środę 🙈
Z apki 5+1 czyli początek 6 tygodnia ale gin mowił że wygląda na 5 tydzień.
Taka czarna kropeczka

Załączniki

• IMG_20201102_181127.jpg
    IMG_20201102_181127.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 68
Dziewczyny, muszę coś napisać.
Używałam wcześniej testów Pink, jak nie byłam w ciąży, to pokazywały cień cienia, jakoś tak dziwnie.
Wczoraj robiłam test z domowe labolatorium i normalnie widać kreskę, za to dzisiaj z Pink w ogóle nic, kompletnie nic, nawet nie ma cieniutkiej kreseczki. Dzisiaj mdłości się nasiliły, ból lewego jajnika był, sutki mega wrażliwe, a tu na teście nie ma nic...
Co prawda jeszcze 5 dni temu robiłam test z facelle, 3 dni pod rząd i kreska ciemniała (te same testy).
Przecież jakby beta spadała, to wątpię żebym miała te objawy nasilające się i brak kreski.
Już wcześniej najechałam się na pinkach, bo fałszują i jakby mniej mają barwnika.
Wizyte mam w tym tygodniu prawdopodobnie, ale nie wiem co myśleć. Chyba pisze tylko żeby się komuś wyżalić, wiem, wariuje i to w ogóle nie jest potrzebne, na ciul w ogóle te testy robię, mogłam w ogóle jeden zrobić i mieć wywalone jak w tamtej ciąży i byłby spokój. Nie wiem co się ze mną podziało..
Czy wy też tak miałyście? Że np. Kreska nie wychodziła? No na innych wychodzą, a tym nie.
Niektóre testy mają inny poziom czułości i we wczesnej ciąży mogą nie wykryć tego hormonu hCG.

reklama
Hej, chciałabym się nieśmiało przywitać. Dzisiaj 5 tydz + 5 dni i na USG tylko pęcherzyk ciążowy, 10.40 mm, termin na 1.06.2021. To moja 3 ciąża, z pierwszej mam 5 letniego synka, druga ciąża niestety biochemiczna (koniec maja tego roku). W zeszły poniedziałek beta 3526, w środę 6825. Miałam nadzieję że na dzisiejszej wizycie zobaczę już zarodek, ale niestety ciąża młodsza niż wynika z ostatniej miesiączki, lekarz mówił żeby się nie martwić, to całkiem normalne i kolejna wizyta za 2 tygodnie. Chociaż po przeżyciach w maju, strasznie się boję i szczerze nie wiem jak wysiedzę te 2 tygodnie [emoji848] od pozytywnego testu biorę duphaston 2 razy dziennie.

Przepraszam, że tak się rozpisałam [emoji6][emoji10]

Do góry