Czy ten lekarz GP jest e przychodni NHS? Ja mieszkam w Anglii, ale nigdy nie byłam jeszcze u lekarza. Zapisałam się tylko kiedyś do najbliższej przychodni NHS. A na USG byłam prywatnie w polskiej klinice@kolor nadzieji gratuluje udanej wizyty i pięknego zdjęcia ♡
U mnie ciążę prowadzi położna W większości Anglii tak jest, ogólnie GP służy jako pośrednik rejestracji ale też już nie wszędzie.
Dziewczyny a ile USG macie w Polsce na fundusz zdrowia tak podstawowo?
Bo tu niby są tylko dwa.. ale w Polsce też większość chodzi prywatnie przecież ..
reklama
pyzatka
Fanka BB :)
Tak chce iść tylko nie ma terminów do lekarza do którego chciałam a tylko do niego takie zaufanie że może samo prenatalne by mnie uspokoiło. Ja panicznie w tej ciąży się boje że dziecko będzie chore, mam ochotę zrobić te genetyczne badania bo inaczej mnie stres zje.
Ja mam to samo w tej ciąży. Na początku w ogóle byłam jakoś nastawiona pesymistycznie, ze się nie uda, ze serduszka nie będzie. Teraz dochodzą jakieś obawy o zdrowie maleństwa. Ale ja będę robiła tylko prenatalne i zaufam lekarzowi, nie chce się stresować tymi genetycznymi bo podobno niezle potrafią namieszać.
A ta Połozna to muszę wybierać? Jest przymus by taka środowiskowa przychodziła na wizyty? Bo ja mam taka zagwozdke. Jestem zameldowana w moim rodzinnym mieście z którego wyprowadziłam się w czerwcu do mniejszego miasteczka. Moja córka jest zapisana w przychodni w tym większym mieście i chciałabym drugie dziecko tez do tego lekarza zapisać. Tyle, ze jak wybiorę ta przychodnie to Połozna mi przecież nie przyjedzie 50km do aktualnego miejsca zamieszkania.
Honka30
@Sarciasta Ja mam kurde prorocze sny. Jak szwagierka zeszła w ciążę sniła mi się teściowa z bliźniakami (dziewczynka i chłopczyk). Po miesiącu dowiedziałam się że ja też jestem w ciąży szwagierka urodziła dziewczynkę a ja chłopca i jest między nimi 6 dni różnicy bo ja urodziłam miesiąc wcześniej Teraz mają po 5 lat i bawią się od rana do nocy (mieszkamy 20metrów od siebie) wszyscy mówią na nich bliźniaki. Kiedyś śnił mi się test ciążowy pozytywny który nagle zalał się krwią za jakiś czas poroniłam... Ostatnio drugą szwagierka zaszła w ciążę i śnił mi się chłopczyk w bańce mydlanej blondynek. Urodził się chłopczyk ale z czarnymi włoskami na początku się zdziwiłam ale teraz ma roczek i ma włosy białe jakby mu ktoś wyfarbował
Pappa potrafi namieszać bo tam trochę statystka daje popalić czyli im jesteś starsza tym gorsze wyniki. Te genetyczne o których myśle dają 99% tylko kosztują dużo bo 2tys. Ogólnie chyba za dużo rozkminiam na tym etapie, muszę przestać czytać smutne historie na forum.Ja mam to samo w tej ciąży. Na początku w ogóle byłam jakoś nastawiona pesymistycznie, ze się nie uda, ze serduszka nie będzie. Teraz dochodzą jakieś obawy o zdrowie maleństwa. Ale ja będę robiła tylko prenatalne i zaufam lekarzowi, nie chce się stresować tymi genetycznymi bo podobno niezle potrafią namieszać.
A ta Połozna to muszę wybierać? Jest przymus by taka środowiskowa przychodziła na wizyty? Bo ja mam taka zagwozdke. Jestem zameldowana w moim rodzinnym mieście z którego wyprowadziłam się w czerwcu do mniejszego miasteczka. Moja córka jest zapisana w przychodni w tym większym mieście i chciałabym drugie dziecko tez do tego lekarza zapisać. Tyle, ze jak wybiorę ta przychodnie to Połozna mi przecież nie przyjedzie 50km do aktualnego miejsca zamieszkania.
Co do położnej, ja w ciąży nie korzystałam dopiero po porodzie zapisałam się do przychodni rejonowej i z tamtąd przyszła pare razy pomoc z kąpielą maluszka i obejrzeć kikut. Wydaje mi się że w szpitalu zbierali informacje gdzie wysłać książeczkę szczepień więc już wtedy musisz podać przychodnie.
Sechmet
Tak, to jest ten GP w przychodni w której się zapisałas.Czy ten lekarz GP jest e przychodni NHS? Ja mieszkam w Anglii, ale nigdy nie byłam jeszcze u lekarza. Zapisałam się tylko kiedyś do najbliższej przychodni NHS. A na USG byłam prywatnie w polskiej klinice
Jeśli masz problemy np. z angielskim czy sama się boisz isc, możesz poprosić o tłumacza albo może bliska osoba zadzwonic w Twoim imieniu.
Honka30
Z pierwszym synem 8 lat temu robiłam w Ultramedica na Dietla111 wtedy mieli jeden z najlepszych sprzętów i ceny też... na tamte czasy 280,- gdzie wszędzie to był koszt 100-150,- .Ale jakość usługi perfecto Teraz Będę robić u dr Wojdaka przyjmuje albo w Bochni albo w ŻegocinieCzy któraś z Was robiła albo będzie robić badania prenatalne w Krakowie? Jeśli tak to gdzie?
K
Katijah
Gość
No właśnie ja z racji wieku, wiem że mi wyjdzie pappa źle ale czy robić genetyczne, nie wiem, będę też opierała się na usg....Pappa potrafi namieszać bo tam trochę statystka daje popalić czyli im jesteś starsza tym gorsze wyniki. Te genetyczne o których myśle dają 99% tylko kosztują dużo bo 2tys. Ogólnie chyba za dużo rozkminiam na tym etapie, muszę przestać czytać smutne historie na forum.
Co do położnej, ja w ciąży nie korzystałam dopiero po porodzie zapisałam się do przychodni rejonowej i z tamtąd przyszła pare razy pomoc z kąpielą maluszka i obejrzeć kikut. Wydaje mi się że w szpitalu zbierali informacje gdzie wysłać książeczkę szczepień więc już wtedy musisz podać przychodnie.
reklama
K
Katijah
Gość
No ale czy to jest przychodnia do której ja należę czy dzieci.... Bo moje należą do innej przychodni niż ja i teraz dziecko zapiszę do tej przychodni gdzie moje obecnie dziewczyny....Pappa potrafi namieszać bo tam trochę statystka daje popalić czyli im jesteś starsza tym gorsze wyniki. Te genetyczne o których myśle dają 99% tylko kosztują dużo bo 2tys. Ogólnie chyba za dużo rozkminiam na tym etapie, muszę przestać czytać smutne historie na forum.