reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Hej hej hej,

Na razie o imionach myślę luźno, dla chłopca wchodzą w grę trzy: Jonasz, Witek i Wojtek.
Dla dziewczynki będę miała problem zapewne, ale na pewno rozważę Rozalię. Czekam na propozycje rodzinki, w sensie męża i córek, ale z doświadczenia wiem, że jedności nie będzie 😂dlatego ostateczna decyzja należy do mnie, w końcu to ja noszę ciężki brzuszek przez 9 miesięcy 😁

Wszystkim dzisiaj wizytującym powodzenia! ✊

Miłego dzionka!
Ja to mówię do mojego ty dajesz nazwisko, więc ja mam ostateczny głos co do imienia 😂😂😂

Dziewczyny, a czy którejś z was lekarz zapisał tak bardziej zapobiegawczo luteinę albo duphason? Ja biorę od pozytywnego testu bo miałam dwa opakowania w domu (dwa miesiące temu poroniłam w 5tyg), teraz problemu z progesteronem raczej nie mam bo tydzień temu wynosił 38ng, ale biorę tak czy siak 2x1. Zastanawiam się co na to powie ginekolog na wizycie za tydzień (idę do innego, bo ma bardzo dobre opinie, więc powiem mu że poprzedni lekarz zalecił)

Witam, test pozytywny zrobiony 13 w piatek, w sierpniu poronilam w 12 tc. Teraz bedzie dobrze musi byc :) termin wyliczylam na 21.07. Dopiero odkrylam ten temat, niepotrzebnie zakladalam swoj.
Troszke niepokoi mnie brak nabrzmialych i bolesnych piersi. Ostatnio to byl pierwszy znak ciazy, a teraz sa miekkie, zwyczajne. Czuje czasem lekkie klucia w brodawkach, bola moze minimalnie po boku. To dopiero 4t6d. Pozdrowienia dla wszystkich!!

Jak sama napisałaś to młodziutka ciąża wiec dolegliwości przyjdą z czasem. Ja jestem 6+0 i tez objawy skąpe. :)

Powodzenia dziewczyny na wizytach, trzymam kciuki &&& :)

Dziewczyny, a czy którejś z was lekarz zapisał tak bardziej zapobiegawczo luteinę albo duphason? Ja biorę od pozytywnego testu bo miałam dwa opakowania w domu (dwa miesiące temu poroniłam w 5tyg), teraz problemu z progesteronem raczej nie mam bo tydzień temu wynosił 38ng, ale biorę tak czy siak 2x1. Zastanawiam się co na to powie ginekolog na wizycie za tydzień (idę do innego, bo ma bardzo dobre opinie, więc powiem mu że poprzedni lekarz zalecił)
Tak, ja biorę. Tez byłam u innego ginekologa i tylko potwierdził decyzje wcześniejszego.

W zależności jaki ma się cykl miesiączkowy. Lecz z reguły do dnia pierwszego dnia ostatniej miesiączki dodaje się 7 dni i 9 miesięcy i to jest wstępna data porodu
Albo można tak : data ostatniej miesiączki odejmujesz 3 miesiące i dodajesz 7 dni ;) wychodzi na to samo z tym że to wzór dla cykli 28 dniowych wiec jak ktoś ma dłuższe to się nie sprawdzi dokładnie...

reklama
Informacja dla dziewczyn co interesują się segregatorem od mamyginekolog. Zadzwoniłam do sklepu internetowego i dostałam informację że do końca tygodnia powinny już być :)

Oo dzięki za wiadomość bo właśnie chciałam tu napisać z prośba, ze jak któraś zauważy, ze segregatory znowu są w sprzedaży to niech da znac. 💜

Do góry