reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

U Nas pomału w domu szpital.... mnie rozebralo konkretnie, Kacper dostal gorączkę a dziś mają w przedszkolu Dzień Babci i Dziadka, moją mamę również coś rozbiera.

Zrobilam sobie kanapki z czosnkiem - a właśnie dziewczyny mozna czosnek w ciąży? Bo do tej pory uważalam, że można a kiedyś moja ciocia stwierdziła, że nie....

Co do określania plci ze zdjęcia to ja nigdy nic nie widzę :)

Powodzenia na wizytach :)

reklama
U Nas pomału w domu szpital.... mnie rozebralo konkretnie, Kacper dostal gorączkę a dziś mają w przedszkolu Dzień Babci i Dziadka, moją mamę również coś rozbiera.

Zrobilam sobie kanapki z czosnkiem - a właśnie dziewczyny mozna czosnek w ciąży? Bo do tej pory uważalam, że można a kiedyś moja ciocia stwierdziła, że nie....

Mi lekarz kazał jeść czosnek jak byłam przeziębiona ale nie więcej niż 3 ząbki:)

Dobry

ja zaraz zwlekam sie z łóżka i dzieciaki do szkoły zaprowadzam. Później zero jakichkolwiek planów... młode zaczęło wczoraj wieczorem szaleć w brzuchu, normalnie jak jakiś wariat, chyba przez dobrych kilka minut czułam i oczywiście kopniaka na pęcherz dostałam [emoji16][emoji16] a jeszcze rano położnej mówiłam że raczej nic nie czuję.

Renisus powodzenia dzisiaj! O której wizyta?

No to pora wstać. U mnie taki luksus tylko w tym tygodniu z okazji urlopu. Ale trzeba korzystać póki trwa[emoji1]

Oczywiście, że czosnek można w ciąży, to naturalny antybiotyk. Mnie ostatnio jak rozkladalo to tylko czosnek na tosty i wierzę, że to on pomógł, bo na drugi dzień było już lepiej.

I ten sinupret też napewno można bo w poprzedniej ciąży lekarz mi przepisał jak byłam chora. Ale na zatoki też pomagają inhalacje i płukanie tych zatok.

Zdrówka dla wszystkich [emoji8]
Mam to samo podejście co do poranka [emoji23]. Mąż zawiózł dzieci do przedszkoli, a ja się wyleguję w łóżku. Zaraz muszę wstać - puścić pralkę, o stercie prasowania nie wspomnę. Ale na razie rozkoszuję się chwilą [emoji173]️. Szczególnie, że rano już zaliczyłam apap. Zatoki mnie bolą. Niestety mam problematyczne. Muszę pogadać z lekarzem, co mogłabym wziąć. Pamiętam, że moja bratowa, jak była w ciąży, to na problemy z zatokami brała Sinupret. Ale wolę najpierw spytać lekarza, samowolki robić nie będę ;-). W końcu też zapisałam się do fryzjera, mam kilometrowe odrosty, ale wstyd. Patrzeć w lustrze na siebie nie mogę [emoji23]. Swój naturalny kolor mam taki kasztanowo - ciemnorudo- mysi plus siwe gdzieniegdzie, a farbuję się na jasny blond. Także z tymi odrostami wyglądam jak pół dupy zza krzaka [emoji23][emoji23][emoji23].
Miłego dnia Dziewczyny! I udanych wizyt!
Nie ma jak fryzjer i odrazu samopoczucie będzie lepsze. Ja to akurat co trzy tygodnie scinam włosy a ostatnio po scieciu nie zafarbowalam tak jakoś wyszło i dopiero w ubiegłym tygodniu, to przez ten czas czułam się też jak pół dupy z zza krzaka[emoji1787]

Dobry

ja zaraz zwlekam sie z łóżka i dzieciaki do szkoły zaprowadzam. Później zero jakichkolwiek planów... młode zaczęło wczoraj wieczorem szaleć w brzuchu, normalnie jak jakiś wariat, chyba przez dobrych kilka minut czułam i oczywiście kopniaka na pęcherz dostałam [emoji16][emoji16] a jeszcze rano położnej mówiłam że raczej nic nie czuję.

Renisus powodzenia dzisiaj! O której wizyta?
To na którą Twoje dzieci chodzą do szkoły?

@renisus daj koniecznie znać co tam na usg

Kciukasy za dzisiejsze wizyty, dobre wieści, siurki i pipcie! [emoji4]

Ja po 6 wyjechalam z G do Ciechanowa na dwa auta. Muszę popakować nasze rzeczy ze służbowego mieszkania, bo G wczoraj dostał białej gorączki, powiedział, ze rezygnuje z tej pracy. Jak to wyjdzie w praniu- zobaczymy. Rzeczy i tak chciałam zabrać.
Od wczorajszego wieczora boli mnie czasami kość łonowa z lewej strony. Ale to tak potrafi zaboleć jak bym naprawdę zdrowo o coś przydzwoniła [emoji15] zanim zacznę coś robić to chyba się zdrzemnę bo wstałam o 5

reklama
Dzień dobry :)

Dla wszystkich Chorowitków dużo zdrówka i słoneczka przesyłam [emoji295]

Bardzo milo czytać dobre wieści z wizyt. Wszystkim serdecznie gratuluję! [emoji813]

Ja właśnie piję kawę i jem gofra. Senna jestem od rana. Może to coś pomoże. Nie mogę się już wiosny doczekać i dłuższych spacerów. Żeby wreszcie zrzucić te grube ubrania z siebie. Ciekawe kiedy przyjdzie.

Planujecie jakieś wakacje w tym roku? My wstępnie zarezerwowaliśmy dwa tygodnie nad morzem na Helu od 30 maja. Mam nadzieję że to dobry pomysł i że jakoś zniosę podróż i nie urodzę na wybrzeżu :)

Do góry