reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

U Nas pomału w domu szpital.... mnie rozebralo konkretnie, Kacper dostal gorączkę a dziś mają w przedszkolu Dzień Babci i Dziadka, moją mamę również coś rozbiera.

Zrobilam sobie kanapki z czosnkiem - a właśnie dziewczyny mozna czosnek w ciąży? Bo do tej pory uważalam, że można a kiedyś moja ciocia stwierdziła, że nie....

Co do określania plci ze zdjęcia to ja nigdy nic nie widzę :)

Powodzenia na wizytach :)

reklama
U Nas pomału w domu szpital.... mnie rozebralo konkretnie, Kacper dostal gorączkę a dziś mają w przedszkolu Dzień Babci i Dziadka, moją mamę również coś rozbiera.

Zrobilam sobie kanapki z czosnkiem - a właśnie dziewczyny mozna czosnek w ciąży? Bo do tej pory uważalam, że można a kiedyś moja ciocia stwierdziła, że nie....

Mi lekarz kazał jeść czosnek jak byłam przeziębiona ale nie więcej niż 3 ząbki:)

Dobry

ja zaraz zwlekam sie z łóżka i dzieciaki do szkoły zaprowadzam. Później zero jakichkolwiek planów... młode zaczęło wczoraj wieczorem szaleć w brzuchu, normalnie jak jakiś wariat, chyba przez dobrych kilka minut czułam i oczywiście kopniaka na pęcherz dostałam [emoji16][emoji16] a jeszcze rano położnej mówiłam że raczej nic nie czuję.

Renisus powodzenia dzisiaj! O której wizyta?

No to pora wstać. U mnie taki luksus tylko w tym tygodniu z okazji urlopu. Ale trzeba korzystać póki trwa[emoji1]

Oczywiście, że czosnek można w ciąży, to naturalny antybiotyk. Mnie ostatnio jak rozkladalo to tylko czosnek na tosty i wierzę, że to on pomógł, bo na drugi dzień było już lepiej.

I ten sinupret też napewno można bo w poprzedniej ciąży lekarz mi przepisał jak byłam chora. Ale na zatoki też pomagają inhalacje i płukanie tych zatok.

Zdrówka dla wszystkich [emoji8]
Mam to samo podejście co do poranka [emoji23]. Mąż zawiózł dzieci do przedszkoli, a ja się wyleguję w łóżku. Zaraz muszę wstać - puścić pralkę, o stercie prasowania nie wspomnę. Ale na razie rozkoszuję się chwilą [emoji173]️. Szczególnie, że rano już zaliczyłam apap. Zatoki mnie bolą. Niestety mam problematyczne. Muszę pogadać z lekarzem, co mogłabym wziąć. Pamiętam, że moja bratowa, jak była w ciąży, to na problemy z zatokami brała Sinupret. Ale wolę najpierw spytać lekarza, samowolki robić nie będę ;-). W końcu też zapisałam się do fryzjera, mam kilometrowe odrosty, ale wstyd. Patrzeć w lustrze na siebie nie mogę [emoji23]. Swój naturalny kolor mam taki kasztanowo - ciemnorudo- mysi plus siwe gdzieniegdzie, a farbuję się na jasny blond. Także z tymi odrostami wyglądam jak pół dupy zza krzaka [emoji23][emoji23][emoji23].
Miłego dnia Dziewczyny! I udanych wizyt!
Nie ma jak fryzjer i odrazu samopoczucie będzie lepsze. Ja to akurat co trzy tygodnie scinam włosy a ostatnio po scieciu nie zafarbowalam tak jakoś wyszło i dopiero w ubiegłym tygodniu, to przez ten czas czułam się też jak pół dupy z zza krzaka[emoji1787]

Dobry

ja zaraz zwlekam sie z łóżka i dzieciaki do szkoły zaprowadzam. Później zero jakichkolwiek planów... młode zaczęło wczoraj wieczorem szaleć w brzuchu, normalnie jak jakiś wariat, chyba przez dobrych kilka minut czułam i oczywiście kopniaka na pęcherz dostałam [emoji16][emoji16] a jeszcze rano położnej mówiłam że raczej nic nie czuję.

Renisus powodzenia dzisiaj! O której wizyta?
To na którą Twoje dzieci chodzą do szkoły?

@renisus daj koniecznie znać co tam na usg

Kciukasy za dzisiejsze wizyty, dobre wieści, siurki i pipcie! [emoji4]

Ja po 6 wyjechalam z G do Ciechanowa na dwa auta. Muszę popakować nasze rzeczy ze służbowego mieszkania, bo G wczoraj dostał białej gorączki, powiedział, ze rezygnuje z tej pracy. Jak to wyjdzie w praniu- zobaczymy. Rzeczy i tak chciałam zabrać.
Od wczorajszego wieczora boli mnie czasami kość łonowa z lewej strony. Ale to tak potrafi zaboleć jak bym naprawdę zdrowo o coś przydzwoniła [emoji15] zanim zacznę coś robić to chyba się zdrzemnę bo wstałam o 5

reklama
Dzień dobry :)

Dla wszystkich Chorowitków dużo zdrówka i słoneczka przesyłam [emoji295]

Bardzo milo czytać dobre wieści z wizyt. Wszystkim serdecznie gratuluję! [emoji813]

Ja właśnie piję kawę i jem gofra. Senna jestem od rana. Może to coś pomoże. Nie mogę się już wiosny doczekać i dłuższych spacerów. Żeby wreszcie zrzucić te grube ubrania z siebie. Ciekawe kiedy przyjdzie.

Planujecie jakieś wakacje w tym roku? My wstępnie zarezerwowaliśmy dwa tygodnie nad morzem na Helu od 30 maja. Mam nadzieję że to dobry pomysł i że jakoś zniosę podróż i nie urodzę na wybrzeżu :)

Do góry